CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Австралія - Лінки >> Новини | Про СУМ Австралія | Бюлетени й Обіжники | Архів | Австралія - Календар | Фото Ґаларея |
Цей сайт Англійською БУДОВА АДМІНІСТРАТИВНОГО БУДИНКУ НА ОСЕЛІ КАРПАТИ

Завдяки заповіту п.Іллі Присташ з Нобл Парку Вікторія,який залешив 1/4 із своєї спадщини на потреби Спілки Української Молоді, управа Осередка СУМ рішила щоб цей дар не пішов на марно а використати для добра нашого юнацтва,нашої молоді. З огляду того,що будинок першої медичної допомоги і адміністрації,який був збудований в 1964-ім році коли відбувся перший табір юнацтва на оселі Карпати (в сімдесятих роках було зроблено добудову) вже не відповідав сьогоденнішним вимогам таборування а й тому,що підлога вже почала гнити рішено побудувати новий будинок.

Управа Осередка СУМ на одному із своїх засідань в 2005 році назначила д-га П.Сеніва відповідальним за будову.Рівно ж вибрала будівельний і фінансовий комітети. До будівельного комітету увійшли: П.Сенів, С.Юрчишин, С.Семчишин, С.Кулик, П.Дума, i П.Романик. До фінансового комітету увійшли: П.Сенів, Х.Белл, М.Янишин-Юрчишин, Г.Полатайко, i П.Дума.

Перші сходини фінансового комітету відбулися 18-4-2005. Под.Х.Белл очолила фінансовий комітет, М.Янишин-Юрчишин відповідальною за рекламу і маркетінґ, Г.Полатайко за фінанси а допоміжними П.Дума і П.Сенів. Под.М.Янишин-Юрчишин разом із А.Цькуй і С.Моравською виготовили Power Point про потреби Осередка і будову нового Адміністративного Будинку і представили на ширших сходинах членів при кінці вересня Мельборні а на початку жовтня в Джілонґу.Рівно ж пороздавали анкети декларацій,які були заповнені і повернені комітетові.

20-го листопада 2005 в день свята патрона СУМ Архістратига Михаїла на оселі Карпати зорганізований був фестин,прихід з якого презначений на будову. Члени СУМ,батьки і прихильники дуже добре відгукнулися. Задекларовано було $80,000.00 доларів. Три особі задекларували на будову по $ в 10 000-00,а це Х.Белл, В.Рудевич і С.Юрчишин. Управа і всі члени Осередка їм дуже вдячні за такий дар.

Перші сходини будівельного комітету відбулися 20-4-2005.Будівельний комітет очолив П.Сенів, С.Юрчишин (сам по фаху будівничий) відповідальний за будову Адміністративного Будинку, С.Кулик занявся накресленням планів нового будинку, С.Семчишин залізною конструкцією, П.Романик завідуючий Оселею і П.Дума як член Управи Осередка.

Знаменним днем початку будови нового Адміністративного Будинку можна назвати 11-3-2006р. коли 20 членів осередків СУМ Джілонґу і Мельборну взялися до розвалення старого будинку першої помочі. Дуже приємно було бачити юнаків Александра Ткачука з Джілонґу і Михайла і Миколу Поповичів з Мельборну, які із завзяттям працювали при поваленні старого будинку не поступаючись старшим дружинникам і сеньорам.

Неможна оминути і Соні Ткачук з Джілонґу й Марії Попович з Мельборну які своєю працею і завзятістю завстидали багатьох мужчин. Другим знаменним днем було посвячення фундаментів під будову нового Адміністративного Будинку в день патрона СУМ Архістратега Михаїла 21-11-2006р. В той день і відбувся великий фестин на якому і молоді і старші приємно розважалися.

По цей час будова значно поступилася вперед.Дах зведений і накритий,вікна вставлені.Потрібно вставити ще двері,стелю,частину стін шикатуркою покрити,світла вставити,водопроводи докінчити довкола будови зацементувати і землю порівняти і інші дрібніші роботи.Отже ще досить багато роботи щоб все покінчити до свята патрона СУМ св.Архистратега Михаїла яке відбудеться 18-11-2007р.

По сьогоднішний день члени осередків СУМ Джілонґу і Мельборну й прихильники добровільно,без ніякої винагороди,відпрацювали 307 днів.За те їм велике спасибі від Управи і членів Осередка СУМ а Всевишний Господь хай відплатить ім сторицею за їхню жертвенність і доброту.

Завдяки Божій ласці і жертвенності,як фінансово так і фізично, наших членів і прихильників нам вдасться це діло довести до кінця.

Одначе наші фінанси наразі є зовсім вичерпані.Звертаємося до всіх людей доброї волі, які задекларували свою пожертву але ще не вплатили своєї декларації і ті які не декларували а мають бажання нам допомогти в хосенному ділі,просимо звертатися до повищезгаданих членів комітетів або до Гані Полатайко тел.9336 3889 або мобільний 0438 090 591 або прямо вложити свою пожертву на фінансове конто в кооперетиві Дністер account No. 26650 S4.1 подаючи своє ім'я і призвище. За кожну пожертву, навіть найменшу, будемо вдячні.

Управа Осередка СУМ в Мельборні
  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2024 СУМ в Австралія