CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Австралія - Лінки >> Новини | Про СУМ Австралія | Бюлетени й Обіжники | Архів | Австралія - Календар | Фото Ґаларея |
Цей сайт Англійською БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2007 в СІДНЕЇ

В українській спільноті в Сіднею увійшло в традицію відзначати вхід юнацтва СУМ-у і Пласту в Громаду Дебютантським балем. Цей баль є форумом для представлення юначок, які осягнувши 16-ій рік житття вступають на новий етап свого життя. Сумівська родина з приємністю представляє своїх юначок та їх партнерів, в надії, що вони будуть новими виховницями в СУМ-і та Пласті, та, які як свідомі українки будуть займати відповідальні і провідні функції в українському суспільстві.

Цього року в суботу 28 квітня в залі Домі Молоді дебютувало сім гарних панночок, членок сумівського роя “Соняшники” (їх виховниці Христина Парасин та Надя Ґаран) – Лариса Берегова, - її партнером був Орест Даниляк, - Іра Горпиняк – її партнер Андрій Рибак, - Таня Ільків, яку супроводжав Яків Ставицький, - Леся Рогожинська й її партнер Микола Ставицький, - Христина Спирдз, її партнером був Андрій Гузій, - Леся Якимів і супровідник Андрій Маркевич. І пластунка пластового юнацького гуртка “Канґури” – Александра Суховерська, яку супроводжав Адріян Саракула (пластун).

Заля була дуже пишно вдекорована, очевидно соняшниками, було і багато квітів на столах, на сцені, горіли свічки, на сцені у формі стовпів скринки з рожево-білим й червоним світлом, що надавало романтичного настрою.

Урочистий вхід дебютанок з партнерами на залю викликає багато емоцій не тільки у їх батьків, але і у всіх присутніх. Дебютантки у довгих білих сукнях (а одна краща другої!) з китицями квітів. Представлення дебютанток та їх супровідників, подаючи їх осяги в науці, спорті, чи в інших ділянках, та приналежність до молодечих чи інших організацій. Підчас цієї урочистоті, серця присутніх наповняються радістю та гордістю за таких молодих людей нашої Громади.

Здається, що, якби я хотіла передати словами, що діялося в душі й серці бабусі, пані Рогожинської, коли її троє внуків, бо дебютувала сестрa “козаків” Леся, я немогла би знайти таких слів! Яка годість мати таких красивих внуків, активних сумівців!

Прислужували, даруючи квіти дівчатам діти, вбрані в полтавських строях – Лариса Тротнар і Ліям Богнар...

Приймав представлених дебютанток, Голова Союзу Українських Організацій Австралії (колись голова КУ СУМ-у) п. Стефан Романів. Він у своїй промові звернув увагу на талановиту молодь (так пробивалося з прочитаної їх біографії Андрієм і Надею Менцінських – ведучими вечора)...

До почесної приймальної Президії входили о. Симон Цкуй, який на передодні Балю й презентації відправили родинну Богослужбу, голова Крайової Управи СУМ-у Василь Сенько з дружиною Даркою, голова осередку СУМ в Сіднеї й координатор балю, голови осередків СУМ Джілонґ - Павло Камінський, Уляна Моравська - Мельбурн, Денис Козак - Канбера-Квінбієн, Ірка Кондаревич - Перт, голова ОУГ Петро Лютак, приподобні сестри Василіянки Константина і Доротея, голова пластової Станиці Юрко Суховерський з дружиною Наталкою...

Вітали дебютанток, хлібом і сіллю й привітальним танком минулорічні дебютантки. Хліб і сіль приняла Таня Ільків.

Тост за дебютанток піднесла Дарка Сенько. Вона наголосила, що: …“ Ці молоді люди є весняним цвітом нашої спільноти. Ви у підготовці вашого дебюту зрозуміли, що берете на себе відповідальність осягнути якнайкращі висліди в творчій дії для вашого загального добра і розвитку, як і для своєї родини, церкви і спільноти...Йдіть гордо вперед з Божим Благословенням в новий етап вашого життя. ”

Було багато промов всіх згаданих почесних гостей Президії, виховниць продовж 13 років, роя “Соняшники” Христини Парасин і Наді Ґаран, в яких висловлювалися побажання надії, що дебютантки й їх партнери будуть продовжувати громадсько-церковну працю їх батьків, дідусів й бабусь (всі же були присутні на святі). Дай Боже, щоби так було! Й були подяки всім і вся хто спричинивя до успішного вечора. Дебютантки дякували своїм батькам, партнерам, - хлопці дівчатам, організаційному Комітетові, і тим хто провадив переходовим курсом дебютантів, Юстинові Сенькові за друк гарних програмок, афіш, і всім хто будь чим прислужився до успішного проведення балю, ітд. Як добре, що довго не говорили, бо говорили й українською й англійською мовах! Ми довідалися, що цього вечора ми відбуваємо 45-тий з черги баль дебютанток. Так час рікою пливе!

А потім були танці пар дебютантів – елегантний вальс і під еспанську музику – “тореро” (мистецьку програму підготовила Лариса Флюнт з сумівської танцювальної групи “Заграва”)...і танок дівчат з своїми батьками, a хлопці з своїми матерями.

Після презентації дебютантів, оркестра Мирона Пастуха грала до танцю до пізної ночі. Після вечері всі гості веселилися і брали участь в забаві, зокрема при виконанні “Гопака” чи “Коломийки”. Це було доказом того, що наша сіднейська молодь любить народні танці і тому в нас аж дві танцювальні групи “Веселка” і “Заграва”.

Бажаємо всім парам, які брали участь в балі, успіхів в подальшій їх науці й надіємося нагадають вони собі про висловлені на святі побажання – що, будуть продовжувати громадську працю наших піонерів!

МАРІЧКА ГАЛАБУРДА – ЧИГРИН
  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2024 СУМ в Австралія