CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Австралія - Лінки >> Новини | Про СУМ Австралія | Бюлетени й Обіжники | Архів | Австралія - Календар | Фото Ґаларея |
Цей сайт Англійською З'їзд Дружинників СУМ

Джілонґ: 28-ого до 30-ого березня 2008
В п'ятницю 28-го березня вечeром зійшлися до домівки Cпілки Yкраїнської Mолоді, ім. Степана Бандери, яка знаходиться побіч Yкраїнської Католицької Церкви в Джілонґу, Дружинники із різних осередків СУМ-у Австралії. З'їхалися вони із Перту, Сіднею, Мельборну і Джілонґу, на довго очікуванний річний вишкільний З'їзд Дружинників СУМ-у.

У свойому вступному слові Марко Tкачук, референт дружинників Kрайової Yправи CYM-у, попросив учасників застановитися над тим, чому вони приїхали на З’їзд. У розмові бралося під увагу наші уяви і сподівання щодо провідництвa, потреби щодо провідництва у нашому Осередку і в нашій ширшій спільноті, нав’язуючи до програм минулого Крайового Табору і цілі, які ми вставили на з’їзді Дружинників в Аделаїді у 2007 році.

У слідуючі сесії, Надя Tкaчук представила учасникам тему Особисті Способи Провідництва і Стилі Думання. Після завершення простого опиту, щоб визначити власний стиль думання, кожен учасник був здивований, з пізнанням їхнього стилю думання і скільки відмінних стилів думок було між учасниками. Причини для потенційного конфлікту в межах груп як наприклад в Управах наших організацій, стали очевидними, не так в розбіжності понять, як радше через відміні способи думання.

У другі сесії ми розглядали суть провідництва, переглядаючи можливості, чому провідники потрібні, види провідництва і приклади успішних і невдалих провідників. Не тривало довго, щоб усвідомити, що ми маємо дуже привілейовану можливість і що CYM є великою платформою для досвіду провідництва і можливості зробити різницю в нашому Осередку і у спільноті.

Закінчилися виклади о’9.30 вечором, і ми переїхали до Павла Камінського на товариську зустріч. Було приємно побачити як дружинники радісно розмовляли між собою. Інші грали білярд або в вцілення дарців, і хоча декілька дарців вцілили в бічні литки, ніякого великого збитку не було зроблено. Великою приємністю для мене було чути, як молоді CYMівці співали традиційні Українські народні пісні.

Програма з’їзду продовжилась в суботу о’9.30 ранком, коротким зясуванням попередніх сесій і нашим особистим стилем проводу. При помочі Наді Ткачук, ми по групах подібних стилів думання, розглядали багато різних видів і ролів провідництва в межах нашого осередку і суспільства. Ми також завершили ‘Поле Сили’, щоби визначити запальників і гальмувачів змін в організації.

У третій сесії, Марко Ткачук ввів простий, але дуже ефективний трикутний модель ‘Плянування Дії’’, а саме - Люди, Ресурси і Витрати. Він водив нас через приклад, де нам довелося подивитися на фактичних людей, ресурси і витрати, які потрібно щоби здійснити спесифічне завдання. Це було завершено короткою майстерньою. Відтак, ми по групах подібних стилів думання, пристусовували модел Плянування Дії до специфічного завдання, наприклад забава, прогулька в терен і вишкільний табір для Старшого Юнацтва. Після звітів цієї сесії, всім було ясно нетільки, що кожна група робить, але хто чим займається і, коли.

Після обіду свіжих варенників із присмаженою цибулькою і сметаною, із допомогою Павла Камінского і Соні Ткачук, ми розглядали провідництво в Українські спільноті, розглядаючи суспільні структури і властивості провідників. Ми обговорювали позитиви і негативи , успіхи і невдачі, і ролю дружинників як провідників в CYMі і спільноті, використуючи ‘Де Бона’ метод ‘Думаючих Капелюхів’.

Сесію застійного часу по обіді, коли кожен зазвичай дрімає, провадив Богдан Микитюк. Казав Богдан “Українська пісня це серце і душа нашого народу. В Україні понад 200 000 народних пісень більш ніж в будь-які країні в світі. Наші пісні відображають надзвичайчу красу України, кожен аспект людського життя і досвіду. Якщо хочете пізнати Україну і українців, вивчайте Українські пісні. Щороку я їду в Україну на добровільні засаді, вчу англійську мову, помагаю в розвитку громад і організацій, і поширюю гасло “Бог і Україна”. Принагоді прислуховуюся до людей і записую нові пісні й як признання моєї праці, Інститут Етнографії в Львові подарував мені новий том пісень Січових Стрілців.”

Богдан навчив учасників З’їзду веселу мандрівну пісню “Коли у Путь”, яку він вивчав на таборі Національного Молодіжного Конгресу на Лісоні біля Бережан у 2007. На закінчення сесії, кожна група дописала свою стрічку з гумором, на пам’ятку З’їзду. Приємно було бачити усмішку на втомлених обличях коли вони свій куплет укладали.

Після перерви Марян Ткачук ввів поняття націоналізму як силу суспільної дії. Він цитував приклади малих країн, котрі мають величезний вплив в світових справах завдяки їхнього сильного національного ідеалу. Тоді Степан Ткачук подав короткий огляд ОУН (Організація Українських Націоналістів) і історію Українського націоналістичного руху протягом 20-го Сторіччя. Важлива частина цієї сесії було застановлення над “Декалогом” OУН, а саме принципи Українських Націоналістів. У дискусії, більшість молодих учасників З’їзду, дійшли до висновку що принципи “Декалога” ще доречні в нашому суспільстві сьогодні.

В слідуючі сесії, Марян Ткачук, описав роботу ОУН сьогодні. Різні випадки були підкреслені як приклади людей з подібними націо- налістичними ідеалами, що допомагають здійснювати спільні цілі всіх українців. На кінець Степан Дума провів аналіз націоналізму на підставі, що люди подібної думки працюють разом. Його вмілий доказ зображень і цитат різьних світових провідників, спричинився до енергійних дебатів. Відтак всі учасники поїхали на вечірку і заслужений відпочинок до Марка і Наді Ткачук.

Тут після вечері, Богдан витягнув гітару і вечірка була у повному русі. З великим достатком смачної їжі, ми свобідно розмовляли і співали навколо ватри українські пісні до пізної ночі. Помимо того всі до одного були на Святі Літургії в неділю рано.

Після Святої Літургії всі зібрались в CYMівські домівці на Апель і перекуску. З’їзд закінчився перевіркою програми Марком Ткачуком, виявляючи, що ми покрили більшість цілей, котрі учасники намітили на початку З’їзду і ми пригадали собі пляни дій встановленні підчас майстерень. Після розходу більшість учасників швидко переодягнулися і виїхали поїздом до Телстра Довм в Мелборні, на змагання Австралійского футболю.

Цікаво було читати коментарі учасників про З’їзд. Наприклад, ‘в праці по групах між дружинниками з інших осередків була корисною’; інформація-заняття про провідництво були дуже доречні для моєї праці в проєктах, в яких я зараз залучений’; ‘із розумінням впливу ліво-правової сторони мозку на стил думання я навчилася нові речі про себе’; ‘праця на Полі Сили усвідомила мене, як наша управа працює і потрібно багато праці поліпшити її ефективне функціонування’.

Дружинники є щасливі, що мають добрий провід при Крайовій Управі СУМ, який з помічниками і прихильниками, приготовляє доречні і цікаві матеріяли для провідників нашої молоді. Для мене було великим привілейм бути учасником з’їзду. Я зрозумів, що осередки СУМ Перт і СУМ Джілонґ мають багато спільного, відновив старі знайомства і зустрів нових цікавих молодих людей. Я відчуваю що ‘цвіту’ від знайомства і праці з молоддю...

Богдан Микитюк
Осередок СУМ Перт

  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2024 СУМ в Австралія