CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Австралія - Лінки >> Новини | Про СУМ Австралія | Бюлетени й Обіжники | Архів | Австралія - Календар | Фото Ґаларея |
Цей сайт Англійською
Крайова Конференція Дружинників
8го-11го червня, 2007р.
Аделайда, ПА

[ Конференція | Програма | Реєстраційна Анкета ]
[ Стаття ]

Минулого місяця, від п’ятниці 8-ого червня по неділю 10-ого червня в Аделаїді - столичному місті Південної Австралії - відбулася Крайова Конференція Дружинників Спілки Української Молоді. Конференція почалася товариською зустрічею в Укра- їнському Народному Домі в Гайндмарш і наші молоді дружинники втомлені із довгих доріг – Сіднею, Джілонґу, Перту, Мельборнону, Канади, Німечини і Аделаїди – охочо гаптували повні миски борщу, вареників з сметанкою, і голубців з присмаженою цибулькою. Не дивно тоді що була – ‘гей забава, забава аж до рана, гей забава, забава цілу ніч’ – як наша молодь радо спілкувались між собою, ніби то без кінця і попросто немогли наговоритися.

В Суботу 9-го червня в годині 8.30рано дружинники почали реє- струватися нa конфиренцію котра відбулася в залі Парафії святих Володимира і Ольги на Вудвілі. Після офіційного відкриття і зло -ження привітів, слідували короткі звіти референтiв Дружинників в кожному осередку. Показник успіху був тим що всі учасники ретельно записували всі ті зайняття по інших осередкax котрі надавалибся до приспособлення в їхньому осередку.

Коли закінчилися звіти, Крайовий Референт Дружинників Марко Ткачук коротко обявив головні каректеристики української спіль- ноти в Австралії і ролю СУМ-у в наших громадах. Відтак дружинники перевірили своє знання про СУМ і застановлювалися над СУМ-івським кличем Бог і Україна і способами скріплення участи сумівців ще у в реліґійному життю нашої спільноти.

Після смачного обіду, приготовленим сеньорами СУМ Аделайди, деякі з наших найбілш досвідченних Дружинників-сеньорів почерзі придставили свою взірцеву, довголітну діяльність в Українські спільноті і в загальному Австралійському суспільстві через свою працю в різних дружинах СУМ а саме Михайло Моравський – громадський діяч/суспільник, Тетяна Захаряк – головний Виховник, Марко Ткачук – спортовець-ратник, Наталка Моравська – керівник мистецьких одиниць/культурник і Степан Романів – зовнішні звязки/міжнародник. Всі до одного під- креслили що досвід здобутий в дружинах СУМ значно причинився до їхнього успіху в Українські спільноті і в загальному щоденному житті.

Тоді дружинники, натхненні запалом досвіду представлений старшими сумівцями поділилися на дружини СУМ - виховники, культурники, суспільники, ратники і міжнародник і почали списувати існуючі програми занять по осередках і розроблювати ідеї і способи активізації праці і зайняття по своїх дружинах. Після півтора години солідної праці по дружинах, кожен відділ Дружинників по черзі звітував про вислід своїх міркувань. Всі учасники були прямо здивовані скільки корисних ідей надплило за такий короткий час і з цікавістю розпитуватили щоби дещо застосувати по своїх осереках. Після кожного звіту учасникам було уділено відзнаку їхної дружини. Відтак була спільна вечеря і дружинники розійшлися по особистих плянах.

В неділю раненько всі дружинники прийшли в одностроях на Службу Божу в церкві святих Володимира і Ольги на Вудвілі а тоді перейшли до залі на апель. Підчас апелю голова Крайової Управи СУМ, Василь Сенько, подякував референтому Дружинників Крайової Управи Маркови Ткачукови за вмілу організацію і провадження коференції, всім доповідачам і всім дружинникам за їхній старанній вклад. Голова також зложив признання і подяку осередку СУМ ім. Тараса Шеченка в Аделайді, господарем зїзду на чолі з головою Галею Данилко, Ґені Станко, Христині і Ірині Решітник, котрі так щиро пілнувалися нами і смачно кормили годували нас підчас зїїду. Відтак керівник Дружинників вручив їм подаранок і всі присутні гримнули тричі слава. Рівнож була і подяка висловленна Ко-оперативі Карпати за їхню підтримку із зошетами і перами. Підчас апелю також відзначено дружин- ників з Джілонґу - Надю і Соню Ткачук другим ступенем культурника, Степана Ткачука другим ступенем виховника і Павла Камінського другим ступенем суспільника. Тетяну Захаряк з осередку ім. Гетьмана Івана Мазепи в Мелборні нагороджено 4-тим ступенем виховника. При кінці апелю, Дружинники були заохочені долучитися до таборових Булав, щоб активно включитися в організованню Крайового Табору Української молоді, організований СУМом і Пластом під патронатом СУОА.

Після спільної знимки всі зновж взялися до праці закінчення конференції. Дружинники зійшлися по осердках і на підставі звітів відділів дружин в суботу, почали виробляти плян найменше 5 основних зайннять для свого осередку. І ось сталося чудо - цілковита трансформація. Тім самі керівники Дружинників котрі в суботу звітували про брак інспірації чи відповідних зайнять по своїх осередках, гордо і сміливо представили всім плян зайнять для свого осередку на наступнихі 12 місяців, включно із деталями, хто і коли.

Я особливо був дуже заімпонований цілим процесом коференції - оранізацією програми Крайовим керівником Дружинників СУМ Марком Ткачуком, укладом всіх доповідачів, примірними зразками старших Дружинників і прекрасний відгук і ідеї молодих Дружинників. Очевидно з Крайової Конференції Дружинників в Аделайді, Спілка Української Молоді Австралії має здорову підставу і блискучі перспективи на майбутнє. Після смачного обіду голубців і вареників дружинники поїхали прогулькою човном до Порт Аделайди.

А далі, плянованні зустрічи Дружинників по осередках, щоб делеґати осередків на Зіізді, поділилися з плянами із всіма Дружинниками свого осередку.

Богдан Микитюк
СУМ осередок Перт

  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2024 СУМ в Австралія