CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Австралія - Лінки >> Новини | Про СУМ Австралія | Бюлетени й Обіжники | Архів | Австралія - Календар | Фото Ґаларея |
Цей сайт Англійською Крайова Конференція Референтів та Вебмайстерів СУМнет в Австралії

В суботу 17-го березня 2007р., Вебмайстери та Референти СУМнет з Осередків СУМ в Сіднеї, Мельборні, Джілонґу, Перті та Канберра-Квінбієні приїхали до столиці Австралії – Канберри – щоби взяти участь в Крайовій Конференції СУМнет, яка відбулася в Парафіяльній Залі УГКЦ ім. Св. Володимира.

Отець Олег Стефанишин відкрив її молитвою та привітав всіх учасників, а зокрема тих, хто приїхав з інших міст до столиці Австралії, щоби взяти участь в першій сумнетівській конференції в Канберрі. Він бажав учасникам багато успіхів у навчанні, щоб всі вебмайстери повернулися до їх Осередків з новоздобутим знанням, яке їм допоможе в їх сумнетівській праці. Голова Осередку ім. полк. Є. Коновальця – друг Денис Козак – також привітав всіх учасників та подякував Крайовій Управі за те, що вона зорганізувала конференцію в Канберрі, де Осередок СУМ відновлюється, зокрема молодими Юнаками та Юначками.

Після привітів нам були роздані конференційні матеріяли в папці, яку я назвала своєю “Біблією”. В папці було багато матеріялів, які допоможуть нам з нашою працею з веб-сторінками. Для тих з нас, що є зовсім нові в СУМнеті – в папках так багато інформацій, що ми роками будемо читати та вчитися!

В першій сесії конференції Крайовий Референт СУМнету – друг Степан Дума – розповів коротеньку історію СУМнет, хто є хто в СУМнеті – на крайовому та світовому маштабі – і вияснив також чому СУМнет існує та яку ролю відіграє в нашій Спілці. Він також пояснив як ми можемо вживати всі матеріяли та комп’ютерні програми, які знаходяться в наших папках після чого показав нам як переводити інсталяцію всіх потрібних програм на наших комп’ютерах. Ми вживали всі ці програми підчас конференції для кодування наших веб-сторінок.

Після нашого вивчання кодування, друг Юстин Сенько представив різні комп’ютерні ґрафічні програми та всю їх характеристику. Не можна повірити скільки всі програми коштують!

По закінченню першого дня ми поїхали до Black Mountain Peninsula, де Осередок СУМ ім. полк. Є. Коновальця в Канберра-Квінбієні зорганізував бар-бе-кю для членів та ширшої української громади. А коли їда була зварана навіть качки прийшли з нами спілкуватися та вкрали їду з наших рук!

Другий день – неділя – почалася короткою сесією як вживати СУМнет для виховної праці, і також як приготовити виховні матеріяли й їх виставлення на СУМнет, щоби уможливити їх вживання всіма Виховниками по цілому світі. Після сесії відправлялася Служба Божа з нагоди першої річниці смерти бувшого Голову Осередку СУМ в Канберра-Квінбієні – бл. пам. Михайла Олійника.

По Службі Божі друг Юстин Сенько закінчив своє представлення різних ґрафічних програм, показавши як їх вживати. Голова КУ СУМ в Австралії – друг Василь Сенько – звернувся до всіх учасників з проханням повернутися до своїх Осередків та постійно виставляти нові статті на Осередкових веб-сторінках, щоб показувати що, їх Осередок живий та постійно працює з українською молоддю! Друг Степан Дума офіційно закрив конференцію подякувавши всім учасникам та членам Управи Осередку СУМ в Канберра-Квінбієні без яких конференція не могла б відбутися. На закінчення вікенду под. Галя Олійник запросила всіх учасників на бар-бе-кю, щоби там вшанувати пам’ять її мужа – покійного Михайла Олійника.

На загал конференція відбулася дуже успішно! Я дуже багато навчилася про кодування та СУМнет – ніколи не повірила, що буду розуміти такі речі! З цим новоодобреним знанням я, разом із СЮ Наталкою Лютак, зможу створити першу веб-сторінку Осередку СУМ в Канберра-Квінбієні!

Щиро дякую другові Степанові Думі за те, що він зорганізував дуже цікаву конференцію, та за те, що він нас усіх навчив як створити веб-сторінки на СУМнеті; другові Юстинові Сенькові за його творче представлення різних ґрафічних програм; та всім учасникам, що віддали свій час приїхати до Канберри, щоби взяти участь у конференції. Також дякую друзям Денисові Козакові та Петрові Лютакові за їх поміч в організації конференції.

Христина Лютак
Осередок СУМ ім. полк. Є. Коновальця в Канберра-Квінбієні

  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2024 СУМ в Австралія