CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Австралія - Лінки >> Новини | Про СУМ Австралія | Бюлетени й Обіжники | Архів | Австралія - Календар | Фото Ґаларея |
Цей сайт Англійською Cтепан Бандера відвідує Нову Південну Валію

З дня 8го вересня ц.р., НПВ зазнала історичниу подію – прибув до нашого стейту Степан Бандера – онук сл. пам. Провідника ОУН Степана Бандери, котрого підступно вбито в Мюнхені, аґентом КҐБ якраз 50 років тому, дня 15го жовтня 1959.


Перша Громадська Зустріч з молодим Степаном (йому щойно 39 років), відбулася в Нюкастелі, у четвер 10го вересня у залі при УКЦ в Адамстовн, при великі кількості української громади цього міста.

У суботу, 12го вересня, Степан Бандера відвідав українських шкіл в Сіднею, а саме Братську Школу ім. Св. Андрія, маючи зустріч з учителям на чолі з панею Одаркою Брецко та з учнями. В часі зустрічі, Степан Бандера оповів про діяльність молодь-учнів в Україні, та про життя й долю родини Бандери. Молоденькі студенти захоплено подавали ряд цікавих питань, стараючись ближче розуміти славу діда прилигента, як рівнож ганебне поступування московського режиму, який ще досі старається впливати на волелюбну українську націю.


Рівнож, відвідувалося Центральну Рідну Школу ім. Кн. Ольги. Також зустрічавшись з Директоркою школи, пані Яниш й учителями, та з учнями до яих після виступу для самого гостя, він висловив подяку і признання учням за старання в науці своєї рідної мови.

У вечорі, 12го вересня, 2009р., відбулася зустріч молоддю з Cтепаном Бандерою, в клюбовому приміщенню Домі Української Молоді в Cіднеї. На зустрічі зійшлися біля 35 молодих українців, більшості котрі є членами Cпілки Української Молоді (CУМ) або Пласту. Підчас офіційної частині зустрічі, опісля привітів від Крайової Управи СУМ (Степан Дума) та осередка СУМ Сідней (Орко Даниляк), молодий Cтепан Бандера у свойому виступі пояснив, що українська молодь в діяспорі має чим гордитися з осягами їхньої батьківщини – України. Є корисним, щоб якнайбільше молодді відвідували Україну, спілкувалися з їхними ровесниками в Україні, та навіть переселилися в Україну працювати, і таким способом насправді відчували життя в Україні. Aле, молодь також відіграває важну ролю в Aвстралії тому, що Україна потребує людей в діяспорі, котрі можуть лобіювати політиків на різні теми, наприклад Голодомор 1932-33рр., і також для затримання української душі в громаді. Підчас презентації, Cтепан Бандера показував на екрані знаних українців, наприклад Руслану та братів Віталія і Володомира Клічко, і пояснив, що з часу незалежності України в 1991р., цілий світ знає про Україну, і ми, як молоді українці в діяспорі, повинні бути горді з того, що ми є українського походження.


Підчас зустрічі з молоддю був зорганізований барбекю, щоб зібрати фондів для підтримку Фундації Рака Передміхурової Залози (Простати) в Aвстралії і через те, що вересень є присвячений до правосвідомості про таку недугу. Дякуємо осередкові CУМ ім. Ген. Хор. Тараса Чупринки в Cіднеї за подарування харчування на барбекю.

В неділю, 13го вересня, Степан Бандера відбув літургію в церкві Св. Андрія, опісля чого відбулася громадська зустріч з ширшим громадянтством Сіднею. На зустрічі дорогого гостя вітали голова осередка СУМ Сідней, Дарка Сенько та о. Ждан Коломиєць, зазначує, що вперше пізнав молодого Степана колисаючи його як два річною дитинкою в домі батьків – мати Марусі та вже пок. його батька Андрія. Голова Конґресу Українських Державницьких Організацій (КУДО) на НПВ, Ярослав Дума представив онука провідника, згадаючи великі діла сл. пам. Степана Бандери, та дальшу потребу провадити його працю, бо відвічний сусід й ворог з московського кремля не спить та надалі робить старання присвоїти волелюбну країну під своїм чоботом.

В Канберрі, молодий Бандера побував у понеділок, 14го вересня, де будучи в столиці країни, відбув зустріч з послом України до Австралії, ВП. п. Валентина Адомайтисом в супроводі членів управи осередка СУМ (Маруся Яцишин – голова, та Андрій Дума – реф. Дружинників), та з головою Обєднання Українських Громад НПВ – п. Петром Лютаком. Рівнож відбули особисті зустрічі з парохами УКЦ ім. Св. Володимира й Ольги –о. Олегом Стефанишином, та УАПЦ Св. Миколая, о. Михайлом Соломкою. На Громадську зустріч прибуло поважне число українських мешканців столиці.


Молодий прилигент у своєх виступах, користаючись світлин через поувер пойнт, представив глядачам історію своєї родини – подаючи майже постійне знущання над родину Бандерів ще з часів о. Андрія (батька Провідника), нотуючи, що о. Андрій сидів разом в кацеті з своїм сином коли син ще був мал-літним юнаком... – лише за це, що захищали права українському народові відправляти панахиду за поляглих Січових Стрільців. Цікаво також було довідатися, що у своїх подорожей молодий Степан Бандери вже відвідав майже усі області України. Реакція на сході України саме цікаве в тому, що розповідаючи та представляючи документальну історію про свого діда та його братів й інших з родини Бандери, не-одноразово глядачі з таких східних областей дивувалися про сам факт, що над родиною Бандери також знущалися фашисти німецького війська (котрі загарбували двох братів Бандери в копнцентраку Аушвіц), що часто протиставило дезінформацію московських джерел за часів совєтьского союзу.

Публіка в усіх передмість де пригостив Степан Бандера тепло його прийняла. В часі усіх зустрічей, виринали цікаві питання з публіки про життя родини та дальше прагнення за честь і славу українського народу. Зокрема потішаючим було, зацікавлення молодших поколінь про саму історію визвольних змагань – навіть дітей з школи – маючи перед собою живого родичка широко-відомого героя України.


*Cтепан Бандера народився в Канаді в 1970р. і є один із 5-ти онуків Провідника Організації Українських Націоналістів (ОУН) - сл. пам. Cтепана Бандери. Cтепан Бандера є журналістом, котрий останних12 років живе в Україні. В 2009р. відзначується 100 річчя з дня народження та 50-ти річчя з підступного вбивства сл. пам. Cтепана Бандери. З нагоди відзначення, Конференція Українських Державницьких Організацій (КУДО) запросили Cтепана Бандеру до Aвстралії на зустрічі з громадами по різних містах.


  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2024 СУМ в Австралія