CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Чарівна казка відбувається в Палантайні

21 квітня понад 400 сумівців, їхніх батьків і друзів з осередку СУМ ім. Дмитра Вітовського в Палатайні, Ілінойс, здійснили подорож в чарівний світ казкових принцес, ґномиків, зайчиків, квітів та  злого вовка під час щорічного весняного осередкового концерту який представляла Школа Українського Танцю.

Concert Participants СУМівська танцювальна група, що складається з понад 85 танцюристів, впродовж 6 років представляє свої весняні концерти. Цього року хореографи Адріана Стрільчук, Калина Васюнець, Петро Осійчук і Ростислав Зботанів створили мозаїку таємничих лісів і далеких земель, де молоді танцюристи виконали народні й сучасні українські танці, взявши сюжети і дійові особи з українських та інших казок.

Наймолодші танцюристи від 3 до 6 років зворушили глядачів, представляючи  зайчиків, дівчаток, що збирають квіти, і лісорубів, які зустрілися в лісі з Червоною Шапочкою. Злий вовк заманює Червоний Капелюшок в свої лапи. На щастя, маленькі лісоруби рятують її й проганяють вовка геть в ліси.

Семеро наймолодших виконали ролі сімох карликів, одягнених в шаровари, вишиті сорочки й шовкові ковпаки. Ґноми заворожили Білосніжку традиційним гопачком.

Концерт також включав дует Пана Коцького і Лисички-Сестрички, сучасний танок за мотивами казки "Рукавичка", кумедний гуцульський танок, головним артистом якого був гномик Ром-том-томик, а також історія Ґолділокса, який засинає в медвежій барлозі і йому сниться про танок з гуцулами.

Концерт дійшов до найвищої точки, коли найстарші танцюристи представили Попелюшку. Двадцятихвилинна інтерпретація казки включала в себе танки Попелюшки, Мачухи і сестер, Фей, що відіслали Попелюшку на королівський бал, гостей, які прибули на бал, і на завершення - танець Попелюшки, Принца і всіх гостей, що виконали гарний народний "Козачок".

Концерт закінчився запальним гопаком у виконанні танцюристів середньої вікової групи від 7 до 9 років, у кінці якого на сцену вийшла вся танцювальна школа.

Перед глядачами також виступив Палантайський сумівський ансамбль бандуристів під керівництвом Лесі Климченко, випускниці Львівської консерваторії, та ОДУМівський ансамбль під керівництвом Мотрі  Пошиванюк. Сумівка  Христина Лопес також зіграла на скрипці під акомпонемент Тані Гончарової.

Цьогорічний успіх також завдячуємо декораціям Дарії Кишки і Люби Вудбайн, як також і гарним костюмам, створеним групою талановитих мам.

Представники Федеральної Українсько-Американської Кредитної Спілки "Самопоміч" відзначили, що мають честь спонсорувати цьогорічний концерт у   Палатайнському Українському Центрі - найбільшому український центрі в околицях Чікаго. З часу свого заснування у 1968 році осередок СУМ в Палантайні розвинувся в Український громадський центр, який має свою Школу Українознавства, гуртки українськими танців та гри на бандурі, а також  повну футбольну програму. Центр відкритий для всіх, хто бажає пізнавати  Україну та її культуру. Зацікавлених просимо телефонувати за номером 847-358-35-82.


Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.