CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США


Пленум Крайової Управи СУМ в Америці -
Бенкет 60 ліття осередок СУМ в Чікаґо


[  СТАТТЯ   |  Пленум фото 1   |  Пленум фото 2   |  Пленум фото 3  
|  Бенкет фото 1   |  Бенкет фото 2   |  Доповідь головного доповідача   ]
Закінчується 2009 рік і разом з ним закінчується Ювілейний рік для Спілки Української Молоді, який назавжди залишиться у пам’яті сумівців. Адже цього року СУМ святкував 60-річчя створення своєї організації в Америці. З нагоди цього свята Крайова Управа провела ряд заходів для святкування цієї дати. Було покликано Ювілейний Комітет, який вклав багато праці для успішного проведення Ювілейного Бенкету та Ювілейного Всеамериканського Здвигу, які відбулися на оселі СУМ в Елленвіл. Останнім великим заходом для відзначення 60-ї річниці створення СУМ в Америці та 60-ї річниці створення осередку СУМ ім. Миколи Павлушкова в Чікаґо були Ювілейний Пленум та Бенкет що пройшли 14-15 листопада в Чікаго.

Пленум 2009 На Пленум прибули 78 делегатів – майже всі члени Крайової Управи та представники більшості осередків СУМ в Америці. Пленум розпочав голова КУ – друг Андрій Бігун. Він зачитав звіт діяльності КУ з часу останнього З’їзду, доторкнув різні аспекти діяльності СУМу в організації, у громаді та на міжнародному рівні. Після відчитання звіту відбулася коротка дискусія. Під час Пленуму велику роль було відведено вихованню молоді – старшого юнацтва СУМ. Голова Виховної Ради подруга Марія Поліщук представила присутнім план Виховної Сесії, головний напрямок якої було спрямовано на удосконалення виховної програми для старшого юнацтва. Головними темами цієї сесії були: 1. Сучасна Україна, головний доповідач – Борис Потапенко, 2. Включення в суспільно-громадську діяльність, головний доповідач – Орест Козіцький, 3. Культурна діяльність старшого юнацтва, головний доповідач – Олена Галькович. Відбулася гаряча дискусія на подані теми. До ВР надійшли цікаві та корисні пропозиції, які в дальнішому будуть використані у плануванні праці з старшим юнацтвом.

Бенкет - 60 ліття осередок СУМ в ЧікаґоВідбулася коротка дискусія на тему таборів. Друг Ігор Дячун представив проект запланованого Мандрівно-практичного табору для Старшого Юнацтва, що відбудеться літом 2010 року. Також представлено плани на Виховницький Обмін виховників та впорядників, який планується спільно з Крайовою Управою СУМ в Україні. Співреференти дружинників Леся Гаргай та Юрій Симчик підготували та провели сесію дружинників. Було зачитано звіт проробленої праці та подано план праці на майбутнє. Дискусії виринули поміж учасниками Пленуму про вік дружинників в організації, про стяги в яких повинні бути активні дружинники, та про потребу визначити детальну програму вишкільних таборів, які приготовляють дружинників до праці в СУМ-і.

Бенкет - 60 ліття осередок СУМ в ЧікаґоУрочистою частиною Пленуму КУ СУМ був Бенкет з нагоди 60-річчя створення СУМ в Америці та 60-річчя створення осередку СУМ ім. Миколи Павлушкова в Чікаґо. Святковий Бенкет відбувся в Українському Культурному Осередку Парафії Святих Володимира та Ольги. Господарями Бенкету були Павло Куляс та Ірена Оверко-Чернюк. З привітальним словом до присутніх звернулася голова місцевого осередку подруга Ярослава Абрамюк.Надзвичайно цікавим та захоплюючим був апель та виступ юних сумівців місцевого осередку. Під звуки барабанів сумівці виконали різні вправи та впоряд.

Бенкет - 60 ліття осередок СУМ в Чікаґо

Бенкет - 60 ліття осередок СУМ в Чікаґо


Бурхливими оплесками присутні вітали всіх колишніх голів Крайової Управи та голів осередку СУМ ім. Миколи Павлушкова та хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх тих, хто відійшли від нас. З привітальним словом до присутніх звернувся голова КУ друг Андрій Бігун. З головною доповіддю від осередку ім. Миколи Павлушкова до присутніх звернувся молодий референт дружинників – друг Андрій Лучак-Ґлубіш. Бенкет - 60 ліття осередок СУМ в ЧікаґоПонад 400 гостей Бенкету мали нагоду переглянути відео-монтаж історії осередку Павлушкова, яку підготували Роман Пилипчак та Стефан Пилипчак. Під час святкової вечері господарі Бенкету представили почесних гостей, які прибули на Ювілейний Бенкет. Було зачитано привіти від різних українських організацій а також від окремих людей. . Пожертви на Спілку Української Молоді зложили Головна Управа Об'єднання Жінок Оборони Чотирьох Свобід України та Фундації “Спадщина” І-го Щадничого Федерального Банку Певність. Особливий подарунок представив Осередкові СУМ в Чікаґо друг Роман Завадович, представник молодіжної скаутської організації Пласт, з нагоди 60-річчя Осередку. Після Бенкету всі забавлялися під звуки оркестрів «Рондеву» та «Клопіт».


[  СТАТТЯ   |  Пленум фото 1   |  Пленум фото 2   |  Пленум фото 3  
|  Бенкет фото 1   |  Бенкет фото 2   |  Доповідь головного доповідача   ]

  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.