CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Осередок Палатайн:
Branch #30
Про нас | Програми | Імпрези | Обіжник | Фестиваль | Архів-Фотографії |
Цей сайт Англійською
Церемонія “Відкриття Будови”
21-го вересня 2008

Коли тиждень раніше Чікаґо і околиці зазнали рекордову зливу дощів так неділя 21-вересня, 2008 р. обдарувала “Урочисту Церемонію Відкриття Будови“ в містечку Палатайн знаменитою сонячною погодою. Може це був щасливий і віщий знак для ініціяторів цієї будови? Ними є актив Осередку Спілки Української Молоді ім. полк. Дмитра Вітовського. А запроєктована Будова це амбітний півтора мілйоновий проєкт побільшення і змодернізовання нового Українського Центру, який прийде на зміну купленій в 1968 р. хатинці, відтак в 1974 р. замінений двоповерховим будинком.

Новий буде відповідати вимогам часу та діяльності яка ведеться в цьому Осередку як у биховних роях, в Школі Українознавства так і в чисельній Школі Українського Народного Танку “Іскра“. Український Центр (раніше знаний як дім СУМА-ООЧСУ) є також осідком громадських організацій Відділів ООЧСУ і ОЖ ОЧСУ, а після закінчення будови тут буде нове, просторе, бюро філії Кредитівки “Самопоміч“, довголітнього і щедрого фундатора діяльності цього Осередку.

Організатори цієї будови знова старанно все завчасу приготовили. Престіл для відслуження Молебня був на місці, як крісла в тіні дерев для гостей, так і на сцені (яка вкоротці вже буде розібрана) виднів напис “Шануймо Минуле ... Будуймо Майбутнє!” клич – під яким Осередок приступає до цієї будови так і під яким Осередок 1-го листопада буде відзначати своє 40-ліття!

Згідно з програмою о год. 1-ій п.п. пані Оля Сорока розпочала її вступним словом і нею дуже ділово провадила в двох мовах. Вона представила присутніх почесних гостей, а їх було 20. Слідувало вивішення хорунжими-сумівцями американського і українського прапорів, відтак був Молебень і Посвячення Землі під перебудову що їх відслужили Преосвященний Владика Ричард Стефан Семенюк в сослуженні з парохом місцевої, посусідськи, УГКЦеркви Непорочного Зачаття ПДМ о. Михайлом Кузьмою та о. Андрієм Плішкою.

Ведуча програмою, пані Оля Сорока, сама з довголітнім членьством і досвідом праці в СУМ-і, коротко порушила тему клича дня, коли то в далекому 1968 р. нечисленна група сміливців клала тут основи зорганізованого українського громадського життя, особливо Осередку СУМ-у та Школи Українознавства при ньому, яке розвивалося і дальше розвивається, що спричинює потребу збільшення приміщень. Згадала вона також про це яку велику поміч в минулому Осередок отримував на свою діяльність як від Кредитівки “Самопоміч“ так і Банку “Певність“ і відтак від фундації “Спадщина“.

З короткими привітами, словами признання і побажань, виступали посадник м. Палатайн пані Ріта Мюлинс, штатовий сенатор Мет Мерфі, в.о. консул України Кирило Калита, сумівка Христя Верещак, член Крайової Управи СУМ в імені цеї централі, Д-р Михайло Кос Президент Ради Директорів Кредитівки “Самопоміч“, котрий в свойому слові згадав про це що ця установа дає ґрент в сумі $300,000.00 дол. на Будівельний Фонд. Від Фундації “Спадщина“ Д-р Юліян Куляс вже раніше задеклярував на цю ціль $100,000.00 дол. , а цим разом розповів про це яким обставинам Осередок завдячує фінансову поміч від штату Ілліной в сумі $240,000.00 дол. – і це на Школу Українознавства.

Організатори програми дня подбали і про 16 білих будівельних шоломів з якими покликані гості довершили офіційне “перегортання першої лопати землі“. Відтак слідувала спільна молитва усіх присутніх “Боже Великий, Творче Всесильний“ та легка перекуска – останній раз в залі “старого“ Українського Центру.

В естетично видрукованій програмці був поданий список почесних гостей, програма дня, інформація про будову та що Парафія Непорочного Зачаття також буде мати в цьому Центрі кляси релігії в неділі.

В програмці є поданий склад Президії Управи Осередку (голова Д-р Мирон Васюнець, він же і голова Будівельного Комітету), хто належить до Будівельного, Фінансового та Збірки Фондів комітетів. Архітектом є інж. Йосиф Мицик, будівельним контрактором корпорація ФБҐ, а технічним консультантом довголітній член Осередку п. Володимир Братків.

Для зацікавлених осіб ще є додаткова інформація про це що Ювілейний Бенкет і Забава з нагоди 40-ліття Осередку відбудеться 1-го листопада.

Участь в Бенкеті чи Забаві – це цінна цеголка на розбудову репрезентативного Українського Центру в м. Палатайн.
Друх Володимир Кусик

сторінка 1 сторінка 2 сторінка 3
Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Вcі сторінки © 2001 Спілка Української Молоді в Америці, Осередок в Палатайн.
Всі права застережено.