CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Осередок Палатайн:
Branch #30
Про нас | Програми | Імпрези | Обіжник | Фестиваль | Архів-Фотографії |
Цей сайт Англійською
Під знаком ПЕРШОГО ЛИСТОПАДА

Актив Осередку СУМ ім. Полк. Дмитра Вітовського в Палатайн метрополія Чікаґо вложив багато вільного часу і труду щоб Ювілейний Бенкет для відзначення 40-ліття Осередку відбувся на належному рівні. І на такому рівні він пройшов в суботу 1-ого Листопада 2008 р. в бенкетовій залі Котильйон в м. Палатайн.

Присутність на цій імпрезі понад 300 гостей – це свойого роду голос їхнього довіря до цієї діяльности яку провадить цей Осередок на цьому терені.

Програма вечора розпочала привітанням гостей в двох мовах та нею провадила дружинниця Оля Кусик голова комітету 40- ліття. Слідували відтак вхід хорунжів з Осередковим прапором Хвилина мовчанки в пошану померлих членів. В цікаво уложеному привітальному монтажі керівник дружинниця Галя Головка участь взяло 44 юначок і юнаків котрі вивели програму з деклямаціями співом і танцями. Діквчатка захоплювали ніжністю та усмішками у виконанні танців а рій Козаків в марші на залю зі синьо-жовтими табличками а коли вони підійшли до сцени та повернулися – на табличках а коли вони підійшли до сцени та повернулися – на табличках вже було видно велику емблему СУМ-у.

З черги гостей привіталв голова Управи Осередку д-р. Мирон Васюнець а після закінчення його привіту присутні заспівали Осередкові Многая Літа.

В свойому слові до теми першої частини клича свята Шануймо Минуле – Будуймо Майбутнє. Голова комітету Оля Кусик свернула увагу на це яку ролю в заснуванні і розвитку цього Осередку відіграв Дух Основноположників – з яким вони приїхали на цей континент та відтак і на цей терен містечка Палатайн.

Доктора Аскольда Лозинського котрого осередок запросив до приїзду зі святочним словом завжди цікаво слухати. Так і цим разом він не розчарував. Розпочав він його на весело – про ці часи як діти почуваються на науці в суботніх українських школах чи коли вони є на літніх таборах. А відтак він дав шану й признання цій особливій генерації українців минулого століття порівнюючи їх до подібних американців про котрих так цікаво писав відомий репортер Там Брокау в свої книжці Тзе Ґрейтест Дженерейшен.

В окремій точці прогрми грамота подяки вручено 3-ом виховникам четбертого ступеня та всім колишнім головам Управи Осередку.

Парох місцевої УГКЦеркви Непорочного Зачаття ПДМ о. Протоєрей МихайлоКузьма розпочав вечерю молитвою. В часі вечері складано привіти. Першим був голова Крайової Управи СУМ друг Богдан Гаргай від Кредитової Спілки Самопоміч її президент п. Богдан Ватраль від фундації Спадщина Д-р Юліян Куляс від Банку МБ Файненшял керівник філії в м. Палатайн пані Віра Фицджералд а від Осередку СУМ ім. М. Павлушкова в Чікаґо голова Управи пані Ярослава Абрамюк.

Смачну вечерю закінчив молитвою настоятель УПЦеркби св. Андрія о. Декан Богдан Калинюк. В дальшому гостей забавляла до півночі молода українська оркестра Рандеву.

Цей репортаж не був би повний коли б не згадати ще інше не менше важне. Гості на Бенкеті отримали памяткову книжку і відзнаку 40-ліття дизайн на яких був зроблений молодою мисткинею п. Оксаною Куривчак колишньою тут юною сумівкою.

Над редакцією 114 сторінкової книжки працювали Д-р Марія Коркач-Ґрошко і Д-р Володимир Гончаров. Вона вміщає багато ілюстрованого матеріялу з історії Осередку інформації відносно плянів будови нового Українського Центру в м. Палатайн списки жертводавців на цей цінний проєкт та багато сторінок побажань для Осередку.

В книжці знаходиться один особливий додаток – DVD Фотографій Осередку ім. Полк. Д. Вітовського в Палатайн За Останні 40 Років. Лише Секретарка Управи і Комітету дружинниця Гануся Чичула і Голова Комітету Оля Кусик знають скільки годин вони провели над зібранням сортованням цього чатеріялу щоб зберегти його на майбутнє. В самому зроблені цього DVD допоміг п. Богдан Дудич брат Ганусі Чичули.

З книжки довідуємося про це що за цю імпрезу відповідав 5 – членний Комітет прізвища котрих та обовязки є згадані повище та 19 помічників. Праця Комітету в свойому зверненні в книжці голова Управи друг Мирон Васюнець належно оцінив словами подяки а на залі в імені Управи дарував Олі Кусик великий букет червоних рож.

Шануймо Минуле – вже відбулося а 2-ого листопада 2008 п. Вже розпочалося .....Будуймо Майбутнє.

Друх Володимир Кусик

П.С. З останньої хвилини...

Збірка на будівельний фонд нового Українського Центру є цілий час актуальною. Присутні на бенкеті п-во Юля і Зенон Шулики під вражінням побаченого і почутого задеклярували на ту ціль доволі щедрий і цінний даток.

сторінка 1 сторінка 2 сторінка 3 сторінка 4 page 5 page 6
Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Вcі сторінки © 2001 Спілка Української Молоді в Америці, Осередок в Палатайн.
Всі права застережено.