CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Спортовий Табір 2004р.
«Золоті Ворота»
ім. князя Ярослава Мудрого

[ Сторінка 1 | Сторінка 2 | Стаття ]

Спортовий Табір 2004

В суботу, 21-го серпня 2004 року, успішно закінчився Спортовий Табір Золоті Ворота ім. Князя Ярослава Мудрого, який відбувся на оселі СУМ в Елленвіл, Н.Й. На таборі на протязі 2-ох тижнів взяло участь 83 юначок і юнаків. Практичні вправи проходили і 6-ох видах спорту: відбиванці, копаному м’ячі, плаванні, тенісі, легко-атлетиці, і софтболі. Поруч спортових вправ наприкінці кожного дня юнацтво мало змогу показати набуті знання в змаганнях, так званні «Лігові Змагання». Як і в попередніх роках, з юнацтвом працювали віданні у спортово-виховній ділянці члени Команди, Виховники, та Впорядники. Команда Спортового Табору складалася із: М. Приймак – командант, В. Лібер – бунчужний, М. Капітула – писар, К. Куцина – головний виховник. Виховники-інструктори відбиванки були: Ю. Приймак, О. Чебіняк, К. Вирста, М. Дашавець; копаний м’яч: Б. Куцина, Н. Кудрик, А. Кудрик, Р. Табачук; теніс: С. Вариха, М. Попович; плавання: У. Блага, Л. Блага; легка атлетика: П. Бибел; софтбол: В. Вирста.

Крім щоденних вправ і вечірних змагань, учасники спортового табору брали участь у великі події. У понеділок 16-го серпня відвідав Сумівську Оселю, Патріярх Української Греко-Католицької Церкви – Блаженніший Любомир Кардинал Гузар. Спортовий Табір, привітав Його Блаженність при вїзді на Оселю, традиційним символом українського вітання – сілом і хлібом. Після вітаня, Блаженний і сумівці перейшли на велику залю де відбулося зустріч. Відтак, Сумівці разом із Блаженнішим перейшли біля трибуни, де Блаженніший поблагословив будову нової Каплиці. Ця Каплиця (в лемківському стилі) носитиме ім’я Патрона СУМ – Архистратига Михаїла, і є присвячена пам’яті жертвам “Акції Вісла”. Учасники Спортового Табору були дуже задоволені що мали нагоду привітати та зустрічатись із Блаженнішим Гузаром.

Спортовий Табір також відбув розвагові прогульки підчас свого таборування. Табір мав змогу поїхати да водяного парку “Зум Флюм” і “Ренегейдз Майнор Ліг Бейсбол”. Можна сказати що Спортовий Табір був дуже задоволений що поїхали на ці прогульки.

На закінчення Спортового Табору відбулося святкове закриття. Крім роздачі здобутих нагород, відбулася розвагова програма. Командант М. Приймак привітав усіх присутніх на залі, і подав підсумки праці на протязі двох тижнів таборування. Табір заспівав дві пісні, які приготовив друг Маркіян Щур – виховник із Великої Британії. По закінченні розвагової програми відбулося вручення учасникам грамот та заслужиних нагород. В ділянці відбиванки вручили нагороди слідуючим юнакам і юначкам: Андрея Колінська, Ґабріела Верґара, Оленка Кошарек, Мишел Подберезняк, Таня Приймак, Стефан Ризо, Остап Сайко, і Ляриса Ґойдич; в копаному м’ячі: Микола Куцина, Михась Капітула, Олесь Марецький, Данило Тулавський, Петро Тулавський, Андрій Табачук, Данило Шпигулський, і Моніка Капітула; в тенісі: Олесь Васенда, Микола Глушко, Ольга Либа, Христина Уздейчук, і Орест Паславський; в плаванні: Татіяна Палилик, Наталя Сурмачевська, Віка Мосуряк, і Ляриса Шафран; в софтболі: Богдан Титский, Матей Бетлей, Марчик Нагорняк, Данило Кобилецький, Олесь Габура, і Михась Козіцький; в легко-атлетиці: Давид Русиняк, Христина Лашин, Люба Микієвич, Христина Мельник, і Ляриса Бундзяк. Командант вручив найцінніші нагороди для учасників, що виявилися найкращими в спорті і були видатні таборови- ки. Із молодшого юнацтва: Віка Мосуряк і Олесь Габура, а із старшого юнацтва: Моніка Капітула і Олесь Ткач.

Після вручення нагород, на кінець усі таборовики, батьки і гості, відспівали український національний гимн.

— Мирон Приймак


[ Сторінка 1 | Сторінка 2 | Стаття ]

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Вcі сторінки © 2004 Спілка Української Молоді в Америці
Всі права застережено.