CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Ходотон: Оселя СУМ Барабу
Під час вихідних, що припадають на День Праці (2-4 вересня 2000 року), дружинники осередку ім. Миколи Павлушкова в Чікаґо влаштували піший похід (ходотон) до своєї оселі в Барабу, Вісконсин. Цей ходотон проводився щоб допомогти зібрати кошти на ремонт стодоли.

Врятуймо Нашу Стодолу
У 1963 було придбано 140 акрів землі в сільській околиці Барабу, Вісконсин, з надією перетворити її в місце, де молоді сумівці зможуть щоліта збиратися і таборувати. Після купівлі старої ферми старші й молодші багато доклали зусиль, щоб вона перетворилася в наші дні на прекрасну відпочинкову оселю.

Спочатку планувалося перебудувати стодолу на розважальне приміщення для юнацтва, в якому воно могло б співати, танцювати, навчатися чогось про свою організацію та сховатися в дощову погоду. Від часу своєї перебудови 35 років тому стодола, яку дехто знає також як "Готель "Марічка", пережила багато бур та холодних зим і тепер потребує ремонту. Під час вихідних, що припадають на День Праці 2000 року, влаштовано піший похід до своєї оселі щоб допомогти зібрати кошти на ремонт.

Підготовка
Люди почали з’їжджатися у п’ятницю ввечері, ставили свої шатра, зустрічалися з друзями. В суботу, після доброго сніданку, ходаки почали реєструватися де дістали свій номер, який прикололи до пам’ятної футболки.

Подруга Христя Верещак, голова Осередку в Чікаґо виголосила коротку промову під час церемонії відкриття. Її слова надихнули учасників, готових вже йти.

Напрям - Прямо Ходом Руш!
Гарного погожого дня близько 75 юнаків, юначок, дружинників і сеньйорів вирушили в 10-кілометрову подорож у чарівній околиці Барабу. Першим вирушило юнацтво, відразу за ним слідували дружинники. Крок за кроком вони марширували до своєї мети. Кожен їхній крок додавав одного долара до на спільну мету. Через 2 годин останній учасник повернувся на оселю від дороги Leubke. Після такої ходи всі трохи перепочили перед вечірніми розвагами. Отже, вихідні розпочалися!

Гей, забава!
Після вечірнього барбек’ю всі зібралися на тенісних майданчиках, де відбувалася забава під відкритим небом. Темою цього вечора була "Ніч Луау" і для всіх присутніх грав молодий гурт "Явище", що складається з наших дружинників. Незважаючи на те, що похід відбувався після обіду, кожен знайшов досить енергії, щоб танцювати всю ніч.

Свято продовжується...
Наступного дня урочистості продовжилися. В стодолі дружинники встановили супутникову антену і великий екран, так що кожен міг подивитися відкриття сезону змагань з американського футболу команди Chicago Bears!

Продовжуючи збирання фондів, тут же продавалися лотерейні квитки, на які розігрувалися різноманітні призи, серед яких квитки на матчі Chicago Bears та футбольний м’яч з підписами гравців команди Chicago Fire. Коротше кажучи, всім було весело!

Вечір кіно!!
Після заповненого іграми й забавами дня стодола прийняла у себе наступну розвагу - кіно-вечір! Два сеанси, перший - для юнацтва, другий - для дружинників, пропонували класичний "український" фільм "Тарас Бульба", знятий 1962 року з Юлом Бриннером та Тоні Куртісом в головних ролях! Було надзвичайно вражаючим чути повну збуджених українців стодолу, які кричали і радісно вітали кожен вигук з екрану: "Запорожці!" Яке гарне закінчення вихідних!

Це - успіх!
Врешті решт, вихідні були дуже веселими і успішними. Дружинники зробили велику справу, організувавши таке свято, що допомогло зібрати загалом понад 16,000 доларів. Велика подяка належиться тим, хто приділив свій час щоб організувати та провести цей захід, а особливо тим, хто спонсорував ходаків. Нехай "Готель "Марічка" продовжує бути частиною нашої оселі ще багато-багато років!

Гляньте на фотографії


Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.