CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Цей сайт Англійською
Провідницький Семінар 2011р.

Провідницький Семінар 2011



Провідницький Семінар 2011 Провідницький семінар для юнацтва СУМ
відбувся в Українському Посольстві
у Вашинґтоні

Ліда Микитин-Воронка

Величний історичний дім Джорджтаун, де розміщене українське посoльство у Вашинґтоні, надав оcобливого характеру щорічному провідницькому семінару юнацтва, організованому Спілкою Української Молоді в Америці, оскільки учасники розпочали свій дводенний вишкіл саме з відвідин посольства. На цей науковий семінар було запрошено учнів вищої школи різного віку, які виявили свій провідницький потенціал та відданість у лавах СУМ. Учасники обиралися на основі розгляду висунутих осередками кандидатур, ретельного підбору та схваленням організаційного комітету.

Провідницький Семінар 2011

Провідницький Семінар 2011

Учасникам семінару, який відбувався у приміщенні Українського Посольства, з 1 по 3-го квітня 2011 року, пропонувалися для розгляду наступні теми: провідництво, маркетинг та PR, керівництво проєктами, мотивація діяльності в неприбуткових організаціях. Виклади провадила Неля Лавриненко, голова Крайової Управи СУМ в Україні. Подруга Неля є знавцем по теорії та практиці провідництва. Учасники були обзнайомлені з теорією, яку згодом вони втілять на практиці не лише під час семінару, а й у їхніх громадах після повернення домів. Мета семінару була подвійною: занізнати майбутніх провідників СУМ та української спільноти з правдивим розумінням провідництва, а також допомогти їм особисто рости і розвиватися.

Провідницький Семінар 2011

До програми семінару входила екскурсія по Українському Посольстві, будівля якого має глибоке історичне значення за часів президента Джорджа Вашинґтона, і для сучасного українського уряду. Учасники семінару мали унікальну можливість зустрітися з представниками українського уряду: Послом України в США Олександром Моциком, Аташе у справах культури українського посольства Віктором Волошином, та Радником зв’язків з українською громадою Василем Зваричом . Учасники усвідомили надану їм рідкісну можливість перебування в такому особливому оточенні.

Провідницький Семінар 2011

Діяльність учасників не обмежилась теоретичними презентаціями і дискусіями. По закінченні довгого і насиченого робочого дня група була винагороджена екскурсією історичним Вашинґтоном. Усі були зачаровні відвідуванням визначних архітектурних та історичних місць у світлі місячного сяйва. Незважаючи на виснаження спричинене напруженим днем, учасники були заворожені красою і вражаючою історією міста, в якому відбувся семінар.

Провідницький Семінар 2011

Неділя виявилася такою ж багатою на цінну інформацію, як і попередний день. Недільне заняття мало на меті розширення та застосування знань про принципи організації та керівництва, з якими учасники ознайомилися на протязі двох днів. Учасникам було доручено організацію проєкту від створення його концепції і аж до втілення. Цей практичний семінар, переведений Лідою Микитин-Воронкою, Ґенею Кузьмович-Благою, Андрієм Бігуном та Нелею.

Провідницький Семінар 2011

На завершення інтенсивної дводенної програми семінару перед його учасниками постало кілька завдань. Вони усвідомили необхідність мінятися та розвиватися, щоб ставати більш дієвими та продуктивними в СУМ-і та в українській громаді. Ентузіазм і мотивація були очевидними впродовж усього семінару.

Середовище, в якому проводився семінар для сучасної української молоді та для майбутніх провідників української спільноти, було надзвичайно сприятливим. Учасники провідницького семінару для юнацтва СУМ усвідомили значення цього середовища і відчували себе уповноваженими творити зміни в їхніх осередках, а також випробувати себе в ролі керівників українських організацій у майбутньому.

СУМ висловлює щиру подяку Українському Посольстві за сердечність та гостинність, завдяки яким семінар був таким успішним і надовго залишиться в нашій пам’яті.



[ Стаття | Фото-1 | Фото-2 ]

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.