CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Цей сайт Англійською
Провідницький Семінар 2009р.

Providnytskyj Seminar 2009 Українське посольство приймало в гостях
майбутніх провідників СУМу

[ Стаття | Фото-1 | Фото-2 ]
Попри дощову погоду, вишні зацвітали в столиці Сполучених Штатів Америки в останніх днях березня, коли з різних осередків СУМ зібралися у Вашінгтоні молоді студенти на п’ятий з черги Провідницький Семінар Спілки Української Молоді. На запрошення Крайової Управи СУМ, група третикласників та четвертокласників середньої школи з різних штатів Америки стали учасниками цієї конференції для майбутніх провідників Спілки. Учасників запрошено на підставі кількамісячного процесу котрий почався номінаціями кандидатів від Осередків СУМ, і відбувся у формі конкурентного процесу на підставі письмових праць кандидатів. Цього року запрошені Крайовою Управою СУМ були: Никол Тех з Осередку СУМ в Чікаґо, Христина Міґелич та Олександр Лис з Клівленду, Андрій Філевіч, Михайло Козіцький, Христина Бабин і Христина Савчук з Йонкерсу, Аня Блажейовська й Андрій Дем’янич з Джерзі Ситі, та Соломія Пилипів з Виппані, Нью Джерзі.

Цьогорічний семінар організувала Голова Провідницького Комітету СУМ, Ліда Микитин- Воронка. Семінарні сесії доторкали широку тематику провідництва в суспільстві, в громадських організаціях, та в професійному житті людини. Головними доповідачами семінару були Ґеня Кузьмович-Блага, Андрій Горбачевський, Олекса Бреславець, Богдан Шевчик, о. Богдан Данило, Нестор Воронка та Андрій Бігун.

Наради відбулися в приміщенні Фундації Україна-США, де п. Іван Кунь привітав учасників теплими словами, і розказав обширно про працю Фундації в Україні та в Сполучених Штатах Америки. Учасники Семінару також відвідали Посольство України в США, перейшовши туру історичної будівлі та вислухавши цікаві спомини п. Віктора Волошина про Помаранчву Революцію та її наслідки. Як у минулому, представники Українського уряду прийняди сумівців в дружній атмосфері, а учасники були сильно і позитивно вражені нагодою відвідати клаптик української території веред столиці США.

Другий день семінару став не менше цікавим ніж перший. Сумівці відвідали Український Католицький Храм Святої Родини, де відбулося Богослуження, а також заспівали пісні при пам’ятику Тараса Шевченка та послухали зворушливу проповідь отця Богдана Данила, Ректора Семінарії св. Василія Великого у Стемфорді.

Два дні провідницького вишколу дали молодим сумівцям не тільки початки академічного знання про провідництво, але до великої міри вкорінили мотивацію та ентузіазм до покращення себе і до дальшої праці не тільки в Спілці Укранської Молоді але і в українській громаді в загальному. Крайова Управа Спілки Української Молоді висиловлює щиру подяку Посольстві України в США за щедру гостинність, Фундації Україна-США у Вашінгтоні, та всім Осередкам СУМ які спричинилися до успіхів семінару. За інформацією про Сумівський Провідницький Семінар, читайте сумівський сайт за адресою www.cym.org.



[ Стаття | Фото-1 | Фото-2 ]

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.