CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Цей сайт Англійською
Провідницький Семінар 2006р.

Providnytskyj Seminar 2006 Третій Провідницький
Семінар СУМ,
в Посольстві України
Ліда Микитин

[ Стаття | Фото-1 | Фото-2 | Фото-3 ]
В історичному приміщенню Посольства України у місті Вашінтоні, відбувся в днях 11-го та 12-го листопада третій Провіднийький Семінар Крайової Управи Спілки Української Молоді (СУМ) в Америці. На запрошення Крайової Управи СУМ, група третикласників та четвертокласників середньої школи з різних штатів Америки стали учасниками цієї імпрези для майбутніх провідників Спілки. Учасників запрошено на підставі кількамісячного процесу котрий почався номінаціями кандидатів від Осередків СУМ, і відбувся у формі конкурентного процесу на підставі письмових праць кандидатів.

Семінарні сесії доторкали широку тематику провідництва в суспільстві, в громадських організаціях, та в професійному житті людини. Головними доповідачами семінару Ґеня Кузьмович-Блага, Богдан Шевчик, о. Богдан Данило, Олекса Бреславець, та Ігор Науменко. Під час семінару учасники провели дискусії про роди провідництва та риси добрих лідерів, виконали різні практичні завдання у формі інтерактивних ігор, та слухали виклади достойних і заслужених доповідачів. На різномінітних сесіях учасники здобули досвід котрий зможуть використати в громадській та особистій праці, повернувшися додому. Вечором, після інтенсивних занять, учасники та інструктори виїхали на екскурсії по місті Вашінгтоні, де працюють провідні діячі в політичному житті Сполучених Штатів Америки.

Під час семінару, сумівців запрошено на туру Українського Посольства, котре знаходиться в історичній будівлі, збудованій ще за часів Джорджа Вашінгтона. Теплими словами та дружньою гостинністю привітав всіх сумівців Радник Посла, пан Віктор Никитюк, а зустріч з представниками українського уряду створило глибоке враження молодим учасникам семінару. Пополудні в суботу, декторі сесії також відбулися в приміщеннях Фундації Україна-США.

Другий день семінару став не менше цікавим ніж перший. Сумівці відвідали Український Католицький Храм Святої Родини, де відбулося Богослуження. Повернувшися до Посольства України, розпочалися недільні сесії, котрі базувалися на більше стислій тематиці провідництва та лідерства в українській громаді та в Спілці Української Молоді. Учасники разом працювали щоби спільно здійснити проект, котрий вимагав вмілостей з різних дисциплінів чи ділянок. Головними викладачами цих сесій, та менторами юнацтва були Ліда Микитин, Марта Мацелюх та Геня Кузьмович-Блага. Виявляли свої здібності учасники семінару з точки зору планування, організування, підготовки бюджетів та фінансів, реклами та піару, забезпечення потрібних резурсів, та багато інших необхідних кроків у здійсненню проекту великого масштабу.

Завершивши дводенний семінар, учасники були вражені складністю відповідальності провідника організацї, важливістю його ролі, та почали критично аналізувати свої здібності та характеристики як лідери. Ці два дні дали молодим сумівцям не тільки початки академічного знання про провідництво, але до великої міри вкорінили мотивацію та ентузіазм до покращення себе і до дальшої праці не тільки в Спілці Укранської Молоді але і в українській громаді в загальному. «Вважаємо, що цей семінар є надзвичайно успішним у підготовці нашої молоді до провідницької відповідальності в рядах СУМ і в нашому суспільстві, тому будемо продовжувати його щороку для молоді в нашій організації» ствердив Андрій Бігун, крайовий Булавний СУМ в Америці і організатор Семінару .

Крайова Управа Спілки Української Молоді висиловлює щиру подяку Посольстві України в США за щедру співпрацю та гостинність, Фундації Україна-США у Вашінгтоні, та всім Осередкам СУМ які спричинилися до успіхів семінару.

За більш детальною інформацією про програму Сумівського Провідницького Семінару звертайтеся на www.cym.org/us, або контактуйте з місцевими осередками СУМу.



[ Стаття | Фото-1 | Фото-2 | Фото-3 ]

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.