CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Цей сайт Англійською
Провідницький Семінар 2004р.

Providnytskyj Seminar 2004 Українське посольство приймало в гостях
майбутніх провідників СУМу

[ Стаття | Фото-1 | Фото-2 | Фото-3 ]
16-17 жовтня розпочалася нова провідницька програма Спілки Української Молоді. Саме цими вихідними в Українському Посольстві в США, у місті Вашинґтоні, проходив перший Провідницький Семінар Крайової Управи СУМ.

Після тижнів очікування, перші хвилини після прибуття до Посольства України, цієї історичної будівлі, були переповнені хвилюваннями не тільки молодих учасників семінару, але і їхніх наставників. Нас зустріли два представники Української Амбасади, Віце-консул Олексій Святун і Другий заступник з питань культури, освіти, науки та охорони здоров’я - Наталія Голуб. Після офіційних, але дуже теплих привітань господарів у супроводі пані Голуб ми розпочали екскурсію Посольством.

Так як дата проведення нашого семінару випереджала президентські вибори в Україні на кільканадцять днів, ми мали змогу побачити недавнооформлену виборчу дільницю для громадян України, що проживають у США, яка дасть їм змогу заповнити бюлетені для вибору наступного президента України. Наступне, що ми побачили, це приміщення, в якому часто відбуваються культурні і музичні вечори. Це приміщення веде до кімнати переговорів. Саме в цій кімнаті, на стінах якої висять портрети Тараса Шевченка та Джорджа Вашінґтона, оформленій в історичному стилі, часто відбуваються зустрічі з американськими дипломатами. Історична та сьогоденна значимість того, що ми побачили на першому поверсі в Посольстві, вразили нас всіх і задали тему нашій зустрічі.

Господарі запросили нас відвідати верхні поверхи Посольства, де розташовані кімнати переговорів, в яких зазвичай збирається український дипломатичний корпус і відбуваються зустрічі з Послом України в США. Того дня нам випала честь зустрітися і особисто поспілкуватися з Послом України - Михайлом Резніком; ця зустріч стала одним з найсильніших і найвпливовіших вражень для всієї групи сумівців. Ми розмовляли з Послом про молодь і студентів України та США, про освіту, а також про такі можливості як програми обміну і стипендії для навчання в українських навчальних закладах.

Ми подарували панові Послу пам’ятну грамоту, як вияв нашої подяки за унікальну можливіть зустрітися і поспілкуватися з представниками Українського Посольства в США. Ми також хотіли залишити більш особистий подарунок на пам’ять про нашу зустріч з Послом і вирішили подарувати йому та іншим дипломатам футболки з емблемою цьогорічного Вишкільного табору виховників – на цих таборах вишколювалися майже всі сьогоднішні учасники. Нашу зустріч завершила поява фотографа, який зробив декілька пам’ятних фотографій.

Спустившись на нижній поверх, ми розпочали першу частину нашого семінару. Велика заля, де ми проведемо більшість часу наступних два дні, називається Камяний зал, відповідно до матеріалу і оздоблення стін кімнати. Через це в кімнаті була приємна тепла атмосфера і, незважаючи на хвилювання та переживання з приводу перебування в Посольстві України, ми відразу відчули себе затишно, як вдома.

Вступ був зроблений учасниками, які прибули у Вашингтон з інших регіонів: Світлана Гончаров (Палатайн, Ілліной), Христина Керичинска (Чікаґо, Ілліной), Катерина Клебан (Виппані, Нью Джерзі), Андрій Леськів (Філядельфія, Пенсильванія), Олег Романів (Пассейк, Нью Джерзі), і Таня Зуравскі (Пассейк, Нью Джерзі). Далі, представники Крайової Управи, головні організатори семінару Ліда Микитин (Заступник Голови КУ) і Андрій Бігун (Булавний КУ) взяли слово і пояснили формат семінару - тему і ті питання, яким буде приділятися увага у викладах.

Перший день було присвячено вступу та розвитку різних концепцій і думок з приводу провідництва, що належать до різних аспектів життя; тоді як на другий день було зосереджено увагу на самих засадах провідництва і їхньому застосуванні, особливо в Сумівській діяльності.

Виклад Олени Галькович, досвідченої сумівської виховниці з освітою психолога і соціологіа, а також з сертифікатом розвитку провідництва, розпочав семінар. Подруга Халкович розповіла юним учасникам про загальну теорію провідництва, що дозволило проаналізувати як особливості і характеристики доброго лідера, так і глибинно проаналізувати стилі провідництва і його ролі.

Наступний виклад провів Михайло Савків молодший, нещодавно переобраний Головою Українського Конґресового Комітету Америки. Сумівець зі стажем д.Савків пояснив, що означає бути лідером етнічної громади на рівні держави, а також описав навики, які відрізняють успішного провідника громади від посереднього провідника. Він порівняв українську громаду з іншими етнічними громадами, що живуть в США і обговорив з учасниками особливі причини того, чому українці виділяються у збереженні сильної організованої діаспори, а також чому вони є політично впливовими у винесенні українських питань для розгляду американським урядом.

Близько полудня, коли всі встигли зголодніти, ми мали можливість оцінити шеф-кухаря світогого рівня і її помічників у Посольстві України. Сумівці з нетерпінням очікували страв української кухні і все було дещо іншим ніж як звичайна “бабусина кухня”, до якої більшість з нас вже звикло. Ми були вражені різноманітними стравами, які подавалися нам протягом тих двох днів. Це були справжні витвори мистецтва, які вражали як наш зір, так і наш смак.

Друга половина дня почалась з логічно впорядкованих викладів, які проводили сумівці Андрій Горбачевський і Богдан Шевчик. Друг Горбачевський має освіту в сфері інженеріїї і менеджменту і є Director of Continuous Improvement при фірмі Steinway & Sons, виробника відомих у всьому світі музичних інструментів. Друг Шевчик, підприємець з успішним он-лайн бізнесом з роздрібного продажу, колишній Генеральний директор компанії Кока-Кола Україна і перший голова Американського Торгового Представництва в Україні. Доповідачі вели активний і стимулюючий практичний семінар, який заставив всіх обдумати і попрацювати над принципами проектного управління і провідництва у близьких до реальності ситуаціях за допомогою ігрових вправ. Особисті і групові вправи зосередили увагу на таких точках як стратегії успішних переговорів, управління часом в складному проекті та ін.

Євгенія Кузьмович-Блага провела останній виклад того дня. Подруга Кузьмович-Блага, за освітою Магістр Бізнес-Управління, яка має вражаючий досвід роботи в бізнесі і банківькому секторі, зараз є Chief Operating Officer в Федеральній Кредитовій Кооперативі «Самопоміч» у Нью-Йорку. Вона пояснювала важливість ролі маркетингу в організації, яка має ефективного лідера. Виклад був наповнений яскравими і цікавими історіями з банкового центру Нью Йорка і дав учасникам цінні уроки про образ, сприйняття і презентування як організації так і себе особисто.

Після довгого напруженого робочого дня, група відпочила на екскурсії історичними місцями Вашінґтона. Ми зупинялися біля багатьох пам’ятників, архітектурних й історичних місць, якими відома столиця, і повернулися до готелю доволі пізно. Завтра буде інший день...

Неділя видалась такою ж різноманітною і багатою на події, як і попередній день. Ми всі пішли до Українського католицького храму Святої Родини у Вашінґтоні на ранкову Службу Божу, де зустріли багатьох місцевих українців, що живуть неподалік. Вже в Посольстві до нас приєднався Віце-консул Роман Андарак. Недільні виклади зосередилися на вивченні провідництва і застосування його, особливо в роботі нашої організації. Вправи і активні заняття стосувалися організації і проведення уявного літнього табору, тому що табір є малою моделлю великих об’єднань і в ньому є можливість прояву різних типів лідерства.

Робочий виклад провели організатори семінару Ліда Микитин та Андрій Бігун, разом з Петром Косцьоликом, бізнесменом з провідницьким досвідом в галузі готельного бізнесу, який недавно став Екзекутивним Директором Оселі СУМ в Елленвіл. Робочий виклад зосередився на особистих рисах необхідних для різних провідницьких навиків, таких як побудова концепції, розуміння цільового ринку, практичне адміністрування і управлінські навики, складання кошторису і фінанси, розвиток програми, управління проектами, прийняття на роботу і волонтерство, реклама та ін.

По завершенні двох днів інтенсивної роботи, група молодих сумівців визнала, що тепер розуміє, що означає організовувати і очолювати щось не тільки в молодіжній організації, але й у професійному та особистому житті. Цей Провідницький Семінар був повністю профінансований Виховним Фондом Крайової Управи СУМ, а учасниками його стали старшокласники, яких запросили після кількамісячного відбору, який почався з висування осередками СУМ кандидатів до участі і закінчився ретельним підбором кожної особистості.

Учасники є можливими майбутніми провідниками СУМу і нашої громади, і Крайова Управа планує розширити Провідницьку програму на щорічну імпрезу. “Нам було приємно і ми відчули гордість, коли Віце-консул Святун висловив побажання Посольства України продовжити співпрацю з СУМ в Америці, з можливістю подальшого проведення Провідницького семінару”, - сказала п. Микитин в останній день роботи.

Хочемо висловити нашу подяку Послу України у США панові Резніку і його дипломатичній команді за їхню теплоту і гостинність, що допомогла зробити наш семінар успішним, цінним і памятним; сумівці Марті Матцелюх - ключовій людині в організації і координації нашого перебування у столиці та Нусі Керді, нашому раднику з місцевих питань.

За більш детальною інформацією про програму Сумівського Провідницького Семінару звертайтеся на www.cym.org/us, або контактуйте з місцевими осередками СУМу.



[ Стаття | Фото-1 | Фото-2 | Фото-3 ]

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.