CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
СУМ Організує Міжнародну Конференцію з Питань Інтернету
Михайло Бицко

Conference Logo Нью-Йорк - з'явилося нове місце, де можуть зібратися українці з усього світу. На порозі нового тисячоліття вони зустрічаються в такому місці, з якого кожна висловлена думка, ідея, слово або побажання облітають планету за мить. Це місце, де українці в один голос можуть заявити про себе на цілий світ. Це місце зветься Інтернетом - найновіший технологічний винахід сучасної цивілізації.

Спілка Української Молоді також йде на рівні з часом і займається розбудовою сумівських веб-сторінок в Інтернеті. З часу заснування у травні 1999 року проект СУМнет успішно розгорнув свою діяльність за підтримки тисяч членів СУМ. Тепер кожен сумівець має можливість з допомогою комп'ютера отримати свіжу інформацію про діяльність організації у всьому світі, або просто поспілкуватися з приятелями. Переглядаючи одному електронні фотографії та відео на сайті, сумівці можуть таким чином побачити діяльність сумівців у інших країнах світу. Виховники можуть видрукувати потрібні для виховної роботи в роях матеріали. І можливості є практично необмеженими.

Але Спілка Української Молоді, розвиваючи успішно розпочатий проект СУМнет, зробила наступний крок, організуючи 1-шу Світову Конференцію СУМнет, що відбудеться 1-2 квітня на Оселі СУМ в Елленвіл, Нью-Йорк. На конференцію запрошуються сумівці віком від 13 років, що цікавляться комп'ютерами та Інтернетом, або які прагнуть більше дізнатися про них.

"Ця конференція вперше дає нагоду сумівцям з усього світу зібратися, щоб вивчати і обговорювати питання, пов'язані з технологією та Інтернетом. Звідси вони повезуть додому нові ідеї та можливості, що можуть змінити їхні погляди на подальшу діяльність в СУМі, - говорить Андрій Бігун, голова комітету СУМнет. - В той сам час, конференція послужить унікальним форумом для обміну думками та знаннями, що допоможе лідерам СУМу покращити свою роботу та задовольнити потреби молоді".

Крім різноманітних презентацій учасники матимуть нагоду взяти участь у багатьох практичних заняттях. Учасники зможуть навчитися, як оформити веб-сторінку як українською, так і англійською мовами, як сканувати та обробляти фотографії на комп'ютері, творити графіку, писати електронні листи українською мовою та багато іншого.

Тут будуть проведені заняття та практичні курси для тих, хто ніколи раніше не торкався комп'ютера.

"Ми розуміємо, що рівень зацікавлення та професійного досвіду серед сумівців дуже різниться. Ми взяли це до уваги і розробили програму, яка враховує потреби як комп'ютерних початківців, так і професіоналів, які розуміються в технології і бажають підняти рівень своїх знань, а також на тих, які вважають себе безнадійними в техніці, але хочуть включитися у виховній чи освітній ділянці, залишаючи технічні деталі комусь іншому. Різнонаправленість можливостей на конференції відповідає потребам кожної з цих груп" - говорить Андрій Бігун.

Новачків навчать основ користування Інтернетом, а саме: як працює Інтернет, як орієнтуватися в мережі та багато іншого. Тут відбудеться круглий стіл для виховників, під час якого обговорюватиметься питання як скористатися можливостями Інтернету для покращення виховної роботи та інших занять. Молоді сумівці зможуть зустрітися і спілкуватися з старшими сумівцями, які є фахівцями, що день-у-день працюють з комп'ютерами та в інших технічних галузях.

Таку конференцію буде проведено вперше. Планується, що на конференції будуть присутні сумівці з Австралії, України, Німеччини та Англії. Кожен член СУМ, хто цим цікавиться, може звернутися за інформацією до своїх осередків. Крім того, бажаючі можуть відвідати наш сайт в Інтернеті за адресою www.cym.org.

Parma Attendees Перші кроки до створення СУМнету були зроблені 10 жовтня 1996 року, коли Світова Управа СУМ доручила Крайовій Управі СУМ в Америці розпочати заходи для створення присутності СУМ в Інтернеті. Згідно з цим мандатом 27 лютого 1999 року група сумівців зі США провела зустріч в Клівленді, Огайо, прийнявши рішення про те, що вони зобов'язуються розвивати як світовий сумівський сайт, так і американський.

Ця зустріч привернула увагу членів СУМу з різними навичками в комп'ютерній галузі, і навіть тих, хто майже нічого про це не знав. Але спільним у них були любов до СУМу та спільне зацікавлення Інтернетом.

Озброївшись технічними знаннями та зібравши відомості про широкі потреби членства СУМ в усьому світі, ця група створила проект необхідного всім джерела, з якого користатимуть члени СУМ зі всього світу. Протягом дводенного мозкового штурму викристалізувалися змістовні та функціональні напрямні, які загалом сформували нове бачення світової присутності СУМу в Інтернеті.

Було очевидним, що створення в Інтернеті світового рівня сайту, який відповідатиме постійно зростаючим вимогам, є надзвичайно складною і відповідальною справою. Щоб втілити в життя задумане необхідно було мати постійну команду. Учасники клівлендської зустрічі утворили комітет, що повинен був реалізувати присутність СУМу в Інтернеті. Через кілька тижнів до комітету увійшли члени з 7-ми країн, що лежать на 4-х континентах. Так було засновано Комітет СУМнет.

Зараз Комітет продовжує розвиватися, оскільки Крайові Управи СУМ багатьох країн делегували до його складу своїх представників та веб-майстрів. Сумівський сайт, що швидко розвивається, є першим результатом роботи Комітету. Він є кроком до створення сайту, заповненого широкою інформацією для тих, хто хоче дізнатися про організацію, а також джерелом корисних матеріалів для членів СУМу.

Маючи мандат навести мости зв'язку між сумівцями всього світу та створити засіб спілкування і обміну інформацією, Комітет СУМнет взявся за здійснення ряду запланованих справ, які з наростаючим успіхом впроваджуються для загальної користі.

З Комітетом СУМнет можна пов'язатися електронною поштою за адресою CYMnet@cym.org.

Статтю написано при допомозі Андрія Бебка.

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.