CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Відзначення 25-ліття священства о. Романа Мірчука

25-ліття Священства Митрофорного Протопресвітера о. Романа Мірчука члена Осередку СУМ ім. УПА у Філядельфії, США

В неділю 8 жовтня 2001 р. відбулося урочисте відзначення 25-ліття священства о. Романа Мірчука, від дитинства члена Осередку СУМ ім. УПА у Філядельфії. Ювілейні святкування попередила урочиста св. Літургія, яку відслужив Ювілят в асисті чотирьох священників у церкві св. Миколая, якої він є парохом, у Вільмінґтон, Делавер. Опісля відбувся бенкет, організований церковним комітетом. В часі бенкету, голова КУ СУМ в Америці, друг Юрій Наконечний, привітав Ювілята від сумівської родини.

Життєпис о. Романа Мірчука

Отець Роман Орест Мірчук народився в Мюнхені, Німеччина 13 вересня 1950 р. В 1952 році з родиною переїжджає до Америки, де поселився у Філядельфії. Його батьки - др. Петро Мірчук, родом з села Добрівляни біля Стрия, визначний автор багатьох праць про Українських Визвольний Рух та в'язень німецьких концтаборів, та Анісія з дому Маковська, родом з села Мамаївці біля Чернівців на Буковині. Хресним батьком о. Романа був Степан Бандера, Провідник Організації Українських Націоналістів.

o.Mirchuk with Kids

Навчався в школах св. Василія Великого (початкова школа), Карденал Даґерті (середня школа) і Ла Салл Каледж, де здобув бакалавреат з історії. Він рівно ж закінчив 11-літню Школу Українознавства при Осередку СУМ та здав матуру з відмінним успіхом.

В 1972 р. вступив на Католицький Університет та в Семінарію св. Йосафата у Вашінґтоні. Навчання закінчив в 1975 році з ступнем бакалавра св. Богословії та маґістера середньовічної східно-европейської історії.

10 липня 1976 р. прийняв єрейські свячення з рук Владики Кир Василя Лостена.. Виконуючи душпастирську працю був парохом багатьох парохій, де посвячено і віддано працював та виконував свої обов'язки, за що здобув собі признання у церковних властей. В 1991 р., оцінюючи заслуги о. Мірчука, Митрополит Кир Стефан Сулик нагородив його надгрудним хрестом і набедерником, та званням "протоєрея".

З молодости він був членом Спілки Української Молоді - СУМ. Був виховником роя, Головним Виховником та Булавним Відділу Юнацтва ч. 8 - "Київ" при Осередку в Філядельфії. На літних таборах був Головним Виховником та Командантом. Був членом Центральної (тепер Світової) та Крайової Управи СУМ. Був редактором сумівських сторінок при щоденниках "Америка", "Свобода" та "Шлях Перемоги". Був автором кількох підручників для виховників і відпочинкових таборів.

Будучи вже священником, він був духовником Філядельфійського Осередку СУМ, сумівських таборів в Елленвіл, Н.Й.,в Барабу коло Чікаґо та на "Хортиці" коло Парми, Огайо, як рівнож в Шестовиці на Чернігівщині, в Україні.

В молодечих роках був активістом студенського руху і головою Філядельфійського Осередку Товариства Української Студіюючої Молоді - ТУСМ.

О. Мірчук - знаний місіонар по різних українських парохіях в Америці і Україні. Кількакратний проповідник в часі всенародних прощ в Зарваниці. Від 1994 р. до 1999 р., його призначено віце-ректором по академічних справах у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа в Рудному коло Львова.

Доцінюючи широку діяльність та досягення о. протоєрея Романа Мірчука, пок. Блаженніший Патріярх Мирослав Любачівський в червні 1997 р. нагародив його мітрою та званням "митрофорного протопресвітера".

В 1999 р. на домагання свого Митрополита, повернувся в Америку та обняв душпастирство церков в Вільмінґтоні, Делавер і Чесапік Ситі, Мериленд, у яких перебуває до сьогодні.

Red Arrow Гляньте фотографії


Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.