CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США

СУМІВСЬКИЙ БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК СУМ 2012р.

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

18 лютого 2012, в готелі “Sheraton”, Парсиппані, Нью Джерсі, в присутності більш як шестисот гостей відбувся 48-ий Баль Дебютанток Спілки Української Молоді Америки (СУМ).

Вже майже півстолітня традиція є однією з найважливіших та очікуваних подій української громади східного узбережжя Америки, яка втілює красу, народження надій та майбутність нашої нації.

Офіційна частина Балю починається з представлення дебютанток. Ведучі Оля Фіґоль та Юрій Симчик зачитують імена батьків, а також основні досягнення дебютанток в академічному, спортивному та громадському житті. Виходячи до центру залі, кожна дівчина несе корону на голові, білі рукавички на руках, шляхетну впевненість на обличчі та розкішну сукню, гідну королівських балів Європи та оздоблену витонченими мережками й делікатними вишивками.

Після привітання батьків дебютантка приймає з рук матері букетик рожевих троянд і стає пліч-о-пліч з кавалером, який веде її по колу за руку. Протягом декількох хвилин пара стає центром уваги всієї громади. Повернувшись до центру залі, кожна дебютантка дякує за честь бути прийнятою в громаду, з лебединою грацією вклоняючись у реверансі.

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

Цього року були представлені дебютантки з наступних осередків СУМ: Марта Яриш (Пассейк) у супроводі Петра Худолія; Зоряна Зарицька (Нью Йорк) у супроводі Теодора Боднара; Оленка Омеляш (Хартфорд) у супроводі Романа Дідуха; Марія Сурмачевська (Пассейк) у супроводі Олександра Дробота; Софія Сорока (Джерзі Ситі) у супроводі Ріяна Завойського; Оля Бігуняк (Пассейк) у супроводі Михайла Бетлея; Надя Анна Клапач (Виппані) у супроводі Ростика Сидора; Діяна Люба Микула (Виппані) у супроводі Николи Головка; Леся Дубенко (Філядельфія) у супроводі Олександра Шемечка; Джесика Дем’янич (Джерзі Ситі) у супроводі Павла Добощака; Нуся Керда (Балтимор) у супроводі Василя Столяра; Каріна Анна Гудима (Балтимор) у супроводі Миколи Шафрана; Вікторія Анна Харук (Бінґгемптон) у супроводі Степана Кобилецького; Христина Марія ДеБруїн (Йонкерс) у супроводі Матвія Скальського; Романна Дум’як (Філядельфія) у супроводі Дмитра Грицьков’яна; Дана Курилик (Нью Йорк) у супроводі Андрія Кебала; Христина Млинарик (Йонкерс) у супроводі Матея Томашевського і Оксана Варшавська (Виппані) у супроводі Олександра Сазоненка.

У своєму вітанні Голова СУМ в Америці друг Андрій Бігун привітав дебютанток зі вступом у зріле життя, бажаючи їм особистого успіху, а з ним - активної участі у громадському житті Америки та України. Від імені всіх юначок Софія Сорока зачитала приречення дебютанток СУМ - урочисту обіцянку продовжувати справу батьків і бути гордістю української нації.

Кульмінацією офіційної частини Балю був Віденьский вальс. Хореографія цьогорічного танцю, здійснена Григорієм Момотом, вражала плавністю рухів, чудовим поєднанням кружляння та різноманітних оригінальних елементів. У фіналі танцю хлопці підносять дівчат в повітря, в кружлянні опускають їх на землю, щоб за мить у розвороті юні красуні сіли їм на коліно. Котра дівчина не хотіла б, щоб так, літаючи на руках у кавалера, зустрічати сотні захоплених поглядів?

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

“Спустившись на землю”, наступний вальс дебютантки танцюють з батьками, а кавалери, вишикувавшись в ряд, чинно віддають честь у стійці “Струнко”. Після цього батьки передають дебютанток під опіку ескортів до кінця вечора. На цьому офіційна частина закінчується.

Ну а потім - почалася забава, на якій грали популярні гурти “Грім” з Нью Йорку та “Ворони” зі Сирак’юзів. Довгоочікувана коломийка у виконанні дебютанток та найкращих танцюристів східного узбережжя була подібна до святкового фейєрверку. Баль Дебютанток в черговий раз довів наскільки важливим є чинник єднання усіх українців нашої громади. Представлені дебютантки з різних осередків СУМ урочисто вступили у зріле життя, ставши частиною сумівської громади. З ними пов’язані надії на підтримання традицій та примноження нових досягнень, виховання наступних поколінь та майбутність нашої громади. Втім, їм завжди буде потрібна любов та підтримка родичів та близьких.

Організатором Балю Дебютанток СУМ 2012 року виступив Організаційний комітет на чолі з Головою – подругою Ларисою Благою-Татаренко, у складі з Ґенею Кузьмович-Благою, Даркою Горбачевською, Олею Загнійною, Наталкою Горбачевською та Мироном Приймаком.

Спонсорську підтримку надали Федеральна Кредитова Кооператива СУМА, Йонкерс, Н. Й., Українська Національна Федеральна Кредитна Спілка, Домівка СУМ у Йонкерсі, Федеральна Кредитова Кооператива Самопоміч, Нью Йорк.

Організаційний комітет висловлює щиру подяку Крайовій Управі СУМ, маестро Андрію Стасіву за створення святкового настрою своїми віртуозними обробками музичних творів та волонтерам за добровільну працю та підтримку!

Особлива подяка батькам за зразкове виховання та представлення дебютанток, а ескортам за виконання обов’язку супроводжувати дебютанток!

Шкода, що Баль Дебютанток 2012 закінчився. Але організаційний комітет з приємністю повідомляє, що можна складати плани на участь у наступному Балі Дебютанток 2013, який відбудеться 9 лютого 2013 року.

Віктор Курилик - Пресовий референт КУ Спілки Української Молоді в Амери

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012

БАЛЬ ДЕБЮТАНТОК 2012


Загальні Інформації   |   Обіжник 1 Adobe Acrobat PDF document    |   Запрошення   |   Листок Зголошення Adobe Acrobat PDF document 
стаття і фото
Для дебютанток: Обіжник 2 / Листок Зголошення/Вимоги та Передумови (Дебютантки) Adobe Acrobat PDF document 
Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.