CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США

Свято Незалежности
на оселі СУМ в Еленвіл, Н.Й.
24 серпня 2011 р.



20 років - вік молодості і розквіту, перших помилок і юначих сподівань. Це час виклику, пошуку, і зростання свідомости. Саме стільки виповнилось українській незалежности 24 серпня 2011 року.

Доля роз'єднала багатьох українців, які живуть на всіх континентах, але саме в цей день всі їхні думки звернені до України - нашої єдиної батьківщини як початку наших духовних традицій, культури та мистецтва. Уже стало доброю традицією протягом останніх років, що табір Мистецтва та Культури на оселі СУМ в місті Елленвіл, штат Нью Йорк, підготував святковий концерт з нагоди цієї урочистої події. Це дало змогу об"єднати українців, які живуть в околицях Еленвілу та Кергонсону, і разом відсвяткувати цю знаменну подію. Ведуча програми, комендант табору, Марія Поліщук зробила екскурс відгоміну нашої Незалежності в минулому та зупинилась на сучасній політичній ситуації в Україні.

Гості свята, серед яких були і американці неукраїнського походження, змогли поринути у чарівну атмосферу, в якій пам"ять віків звучала у хорових обробках Насті Антонів, виринала у постановках гуцульського танцю та "Привіту" Дмитра Ленчука, у модерних фантазіях "Віденського вальсу" та "Румби" у постановці Наталі Лемішки та помножена на таланти та працьовитість таборовиків та команди мистецького табору. Один з інструкторів, який приїхав з України - викладач малярства Андрій Набока - поділився враженнями від свята: "Я спочатку думав - ну що можуть показати маленькі діти; але коли побачив їх виступ на власні очі на сцені, то був вражений. У мене сльози наверталися". Сум і радість переплілися в цьому святі. Це свято, яке знаменує довгі роки боротьби, славних сторінок звитяги та слави. В цей день ми згадуєм героїв, але і творимо майбутнє через виховання зміни.

Іван Світиголова


Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.