CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США

Все найкраще – Дітям !!!
Посвячення новозбудованого павільйону
на оселі СУМ в Елленвіл
30 липня 2011 р.

30 Липня 2011 року став надзвичайно радісним днем для сумівської молоді. У цей день на оселю СУМ в Елленвіл, штату Нью Йорк завітало чимало гостей. Причиною цього була радісна подія – посвячення новозбудованого павільйону.

У 2010 році Крайова Управа СУМ розгорнула компанію, метою якої є зібрати кошти для відновлення та розбудови сумівської оселі. Першими відкликнулися як завжди наші найкращі друзі та спонсори – фінансові установи. ФКК «Самопоміч» у Ню Йорку виділила 85 тис доларів для будівництва нового павільйону. З початком весни на оселі розпочалися роботи повязані з будівництвом і ось тепер все закінчено.

В суботу зранку Отець Симеон Манько та Брат Вінкентій Смуляк, які на запрошення КУ СУМ прибули з України на сумівську оселю для таборування, розпочали посвячення павільйону. Урочистим моментом було розрізання стрічки, який провели отець Симеон, пан Богдан Курчак – президент ФКК «Самопоміч» у Нью Йорку та друг Андрій Бігун – голова КУ СУМ. Учасники виховно-відпочинкового табору під керівництвом диригента, маестра Андрія Стасіва заспівали пісню « СУМ – наша гордість». Отець Симеон побажав сумівцям багато років плідного користування павільйоном та таборування під Божою опікою. Від ФКК «Самопоміч» виступив пан Курчак, який відмітив, що надзвичайно приємно бачити цей прекрасний павільйон, який буде служити для добробуту та виховання нашого молодого покоління. Голова КУ СУМ Андрій Бігун подякував Дирекції ФКК Самопоміч в Нью-Йорку за щедрий подарунок, який покрив значну частину коштів будови павільйону. Подякував дружинникам СУМ, які під вмілим проводом друга Михайла Носаля з Осередку СУМ в Бостоні, власними силами збудували павільйон у тижнях перед початком цьогорічних таборів. Друг Бігун відкрив пропам’ятну таблицю при вході до павільйону, на якій дякується Фундаторові Павільйону (ФКК Самопоміч Н.Й.) та дружинникам СУМ, які збудували його. Подякував Управі Оселі на чолі з другом Романом Колінським, за реалізацію проекту двох павільйонів у 2011 році та за інші проекти Капітальної Розбудови Оселі СУМ в Елленвілі. Подякував всім жертводавцям, які зложили вже понад пів мільйона доларів на розбудову оселі.

Оксана Бартків
Пресова референтура СУМ


Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.