CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Друг Володимир Стойко
† 4-го травня 2006 р.






Крайова Управа Спілки Української Молоді в Америці ділиться сумною вісткою, що після важкої недуги, в четвер 4 травня 2006 року, відійшов у вічність останній із основоположників СУМ в Америці з 1949 р.

Бл. Пам. Друг Володимир Стойко

Народжений 23 листопада 1925 року, член Організації Українських Націоналістів, Організації Української Молоді Пласт Загону Червона Калина, Українського Конгресового Комітету Америка, голова Фундації Українського Вільного Університету, член Наукового Товариства ім. Тараса Шевченка, член Академічного Товариства ім. Миколи Міхновського, професор, історик, і суспільно-громадський діяч.

Похоронні моління відбулися в неділю і понеділок, 7 і 8 травня 2006 р. , а Похорон відбувся у вівторок, 9 травня 2006 р. з Української Католицької Церкви Різдва Пресвятої Богородиці, в New Brunswick, New Jersey. Тлінні останки Покійного спочили на Цвинтарі Св. Андрія в South Bound Brook, New Jersey

Висловлюємо найглибші співчуття дружині Мирославі, дітям Роксоляні Лозинській з мужем Аскольдом і внуками Максимом та Кірою; Оксані Дзядів з мужем Данилом і внуками Калиною і Лілі, та ближчій і дальшій Родині.

ВІЧНА ЙОМУ ПАМЯТЬ!

~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~

Дорога Пані Мирославо, Дорогі Роксоляно та Оксано з Родинами, ближча і дальша Родино, дорогі Подруги і Друзі, жалібна Громадо!

Мені, як голові Крайової Управи Спілки Української Молоді в Америці, припав сьогодні сумний обов’язок прощати на вічний спочинок бл. п. Друга Володимира Стойка.

У неодного із присутніх повстає питання – чому голова КУ СУМ виголошує це прощальне слово біля домовини Покійного Друга Володимира. Для тих, яким це невідомо, або може й призабули, рік 1949 це рік в якому засновано Спілку Української Молоді в Америці, а Покійний друг Володимир був одним із її засновників – основоположників.

Сьогодні пригадується мені Євангельське писання, коли Ісус Христос покликав за своїх учнів 12-ьох Апостолів, та сказав їм – “Ходіть за Мною!”. І подібно, як у Святому Письмі, Друг Володимир прийняв заклик Проводу Організації Українських Націоналістів під проводом Степана Бандери стати на службу Богові та Україні, і за наказом Проводу йому, на 23-му році життя, доручено бути одним із організаторів СУМ в Америці. Так як Христос покликав до своєї служби своїх Апостолів, так і Провід ОУН доручив 9-ьом своїх членів організувати СУМ в на нашому терені.

Перегортаючи пожовклі сторінки СУМ читаємо, що Покійний Друг Володимир належав до Організаційного Комітету створення СУМ на нашому терені. Він спричинився чимало до його розбудови у перший роках його існування, а на першому Крайовому З’їзді ввійшов до керівних органів Спілки.

Про заслуги Покійного на суспільно-громадській, політичній, науковій та інших ділянках праці можна говорити багато. І про це згадуватимуть його ровесники та найближчі друзі-співпрацівники. Одначе сьогодні хочу ствердити, що зерно, яке він разом із нашими основоположникам посіяв дало плідний урожай, за що ми є йому глибоко вдячні. Хоч Покійний Друг Володимир був довголітнім членом Пласту, і членом загону ‘Червона Калина’, він в особливий спосіб дорожив та турбувався Організацією СУМ , яку він творив, та був для неї душею та совістю.

Дорога, болем оповита, Родино! В імені Крайової Управи СУМ та всього нашого членства прийміть вислови нашого найглибшого співчуття. Нехай Всевишній тримає Вас у Своїй опіці, а пам’ять про вірного мужа, дорогого батька, улюбленого дідуся, та основоположника СУМ в Америці буде вічною!

Дорогий Друже Володимире! Прощаючи Тебе на вічний спочинок, прийми з вдячністю від Спілки Української Молоді в Америці наш остінній сумівський салют! Нехай американська земля буде Тобі легкою!

Вічна Тобі Пам’ять!

(Слово виголосив голова КУ СУМ д. Богдан Гаргай на Панахиді, в неділю 7-го травня 2006 р.)


Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.