CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Подруга Христя Цебрій-Різзо
† 5-го лютого 2006 р.






Крайова Управа Спілки Української Молоді в Америці у глибокому смутку повідомляє своїх членів та українську громаду, що в неділю, 5-го лютого 2006 р. відійшла у вічність

бл. п.

подруга Христя Цебрій-Різзо

член Крайової Булави СУМ.

Христя вступила в ряди Спілки Української Молоді в 1961 році при Осередку Нью Йорк, а в 1994 році стала членом Осередку СУМ у Виппані, Нью Джерзі.

Молодою дівчиною Христя брала участь в сходинах, у музичній школі при Осередку де грала на фортепіяні, деклямувала на сцені, брала участь у драматичному гуртку при Осередку під проводом Мирослави Ласовської і виступала у п’єсах “ Цар Ох” і “Попелюшка”, здобула медалі на Злеті уна конкурсі знання і спортові медалі за кидання кулі.

Христя співала понад 10 років у сумівському хорі “Жайворонки“, співала у церковному хорі, здала матуру з дуже добрим вислідом в 1973 році, учителювала у Школі Українознавства Осередку, і стала впорядником а пізніше виховником роя.

В Нью Йорку, у роках 1976-1987 подр. Христя була членом управи Осередку де виконювала функції секретаря, булавної та референта преси.

Вступивши до Осередку СУМ у Випанні, подр. Христя відразу включилася до активної праці. Вона перебрала рій "Олені" і була виховницею цього роя від молодшого до старшого юнацтва, аж поки двоє членів цього роя склали другий іспит старшого юнацтва і стали дружинниками.

При Осередку Виппані, в роках 1995-2005, подр. Христя виконювала функції писаря, референта юнацтва, булавної, архівіста та головної виховниці. Останньо, подр. Христя була Булавною Відділу.

При Крайовій Управі СУМ в Америці подр. Христя була членом Крайової Булави (2002-2006) де виконювала функцію референта Злету, та була членом Крайової Виховної Ради СУМ.

Христина одержала III ступень Виховника в 1999 році.

При Осередку Виппані Христина завжди дбала про молодь, і під її впливом зорганізовано оркестру під проводом д. Михайла Козюпи, відновлено спортову дружину відбиванки під проводом д. Богдана Куцини, відновилися різні дружні прогульки 2-3 рази в рік, продовжувалися апелі і спільне майстрування, розпочався День Юного Сумівця, передання казок для молодшого юнацтва, спільний Андріївський Вечір з Осередками Йонкерс і Ґошен, і спільна юнацька забава з Осередком Йонкерс.

1974 року Христина закінчила середню школу Святого Юра в Нью Йорку. В 1979 році вона здобула BS (Bachelor of Science) з Hunter College і працювала при американському уряді 10 років при свойому улюбленому фаху, Industrial Hygienist, при аґенції OSHA (Occupational Safety & Health Administration).

Вона запізнала свого мужа Anthony Rizzo в Нью Йорку і вони одружилися на сумівській оселі в 1985 році. Христя залишила двоє синів – Христофора, 17 років, і Стефана, 14 років.

Після короткої але болючої недуги Христя ввійшла у вічність на 49-тім році життя.

Вона жила гаслом СУМ – Бог і Україна. Вона сильно вірила в Бога, ходила з родиною до церкви що неділі, невпинно працювала при громаді. Вона дорожила своєю родиною і була горда своїх синів. І за це вона отримала глибоку любов від родини і пошану від сумівського членства.

Похоронні відправи почались в четвер, 9 лютого 2006 р., Панахидою яку відправив Всеч. о. Йосиф Щупа у похоронному заведені, участь в якій взяли сумівці в одностроях із всіх Осередків СУМ східнього побережжя та численне українське громадянство. Вислови співчуття виголосили голова КУ СУМ д. Богдан Гаргай, д. Микола Грицков’ян від Осередку СУМ в Нью Йорку та подр. Зірка Ковбаснюк, від Осередку СУМ у Випанні. На закінчення, при похилених прапорах відспівано “Вічна Пам’ять” та сумівське “Ніч Вже Йде”.

Наступного дня, в церкві св. Володимира Великого в Елізабет, Н.Дж, о. Й. Щупа, у сослуженні о. Мітрата Романа Мірчука, сумівця, і близького друга пок. Христі, відправлено поминальну Службу Божу та Панахиду. Глибоко-зворушливу проповідь-прощання виголосив о. Р. Мірчук. Відтак тлінні останки перевезено та поховано на цвинтарі св. Духа в Гамптонбурґ, Н. Й.

Спи спокійно Дорога Подруго Христю, а американська земля хай буде тобі легкою!

Вічна Пам'ять!

Крайова Управа СУМ складає вислови найглибшого співчуття мужеві Тоні, синам Христофорові та Стефанові, сестрі Лесі Раґо із сином Андрієм, ближчій та дальшій родині.


Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.