CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
СУМ-Німеччина >> до дому :: про нас :: архів

Вшанували людину із великої Букви

12 березня ц. р. в парафіяльному осередку УГКЦ в місті Мюнхен вшановано пані Ярославу Філь. Її привітали із 80- літтям з дня народження. Тор-жество зорганізовано Сестра-ми Служебницями, Організацією Українських Жінок відділу міста Мюнхен та Наталкою Кузьмяк-Хомічак.

Свято розпочалося відправою Молебня в честь Богоматері, який відслужив та очолив о. мітрат Віктор Головач, парох парафії Покрова Пресвя-тої Богородиці та св. Апостола Андрія Первозванного, у співслужінні о. Прелата Йоакима Джуджара та о. Володимира Війтовича. Після Богослужіння запрошено численних гостей на прийняття до парафіяльної залі. Голова Крайової Управи Спілки Української Молоді, привітавши духовенство та гостей торжества, розпочав спільну молитву. Перед споживання смачних страв, Андрій Несмачний попросив гостей до привіту. Виступили: від ОУЖ Надія Галабурда-Сухорончак; від Браства Диві-зійників Богдан Шарко; від братсва бувших вояків УПА Зенко Зброжик; військова подруга УПА, Ірина Козак і Диякон Андрій Пізьо прочитав численні привітання з України, і письмовий привіт о. Мирона Мольчка. В імені парафії Мюнхену ювілятку привітав о. парох мітрат Віктор Головач. Сестри Служебниці привітали букетом весняних квітів. А від родини ювілятку вітала її внучка Міра із віршем, якого вона сама написала в честь своєї улюбленої бабці.

Читачам статті пропонуємо «лявдаціо», виголошене голо-вою Крайової Управи Спілки Української Молоді у Німеччині:

„Всечесніші отчі,
Преподобні сестри,
Щановні гості,
Вельмишановна ювілярко!"

Мені в особливіший спосіб приємно вітати Вас усіх, на цьому радісному святіторжестві, присвячене 80 літтю дня народження, нам всім від-даній і вельмишановній пані Ярославі Філь.

Між нами, дорогі гості, зна-ходиться особа, яка від початку відновлення та створення Спілки Української Молоді на терені Німеччини в 1946 році, сумлінно, чесно й жертженно працювала для нашої організації та на добро цілого зорганізованого українського життя у Німеччині.

В сьогоднішньому надто зматеріялізованому світі дуже часто здається людині: жити якимось ідеалом, чи для яко-гось ідеалу, не можливо. Однак це твердження заперечую! Вважаю і думаю, якраз в сьо-годнішному часі молоді люди тим більше шукають за ідеалами, татак званими лейтмотивами, які варті до наслідування. Наш український народ видав нам безліч таких прикладних та визначних осіб, знаніі незнані в нашій славній історії, й які за словами колишнього політв‘язня Євген Свер-стюка «жили болісно любов‘ю до України малими силами ро-били велику роботу і культивували на чужій землі добрі зерна»!

Моїм приємним обов‘язком коротко розказати про одну особу,членкиню сумівської родини, яка є живим прикладом до наслідування і яку Всевишній одбарувава довгим і бгагородним життям! Описати дорогу Ювілюрку, кількома словами не так просто. Однак слідуючі прекмети, думаю, її добре описують: Пані Ярослава людина прицьовита, обо-в‘язкова, жертвенна, віддана, вірна Богові, Церкві та укра-їнському народу, велика патріотка, чесна, життєрадісна...

Подруга Ярослава народилася 22 січня 1925 р. в місті Любачеві, Перемиська об-ласть. Ще з молодиих літ, влавах ОУН-УПА боролася за пова-лення в Україні чужого, коло-ніяльного режиму та встанов-лення нового, справедливого ладу на державотворчих тра-диціях нашого народу та на заадах християнської етики і цивілізації. Перебуваючи на еміґрації, подруга Ярослава продовжувала це велике діло в різних організаціях, зокрема в лавах СУМу, ОУЖ, САЖН та українському шкільництві.

1995 року одержала медалю від Свтішого Отця Івана Павла ІІ «Про Екклезія ет Понтіфіче» за її заслуги за Церкву і Папи.

Живим свідком Помаранче-вої революції, перебуваючи в тому часі в Україні та автор біографії, книга яка вийшла два роки тому гарним друком.

Вельмишановнa Подруго- Ювілярко! Крайова Управа Спілки Української Молоді і її членство на терені Німеччини щиросердечно вітає Вас із Ва-шим 80-им Ювілеєм дня наро-дження. Ми вельми вдячні Вам за довголітну й жертвенну працю в рядах нашої спілки, яку Ви всеціло віддали на добро й бла-го українському народу та її Церкви, маючи перед собою завжди два сумівські ідеали „Бога і Україну“! Прийміть від нас усіх найщиріші побажання, всього добра , благополуччя та всіх Божих ласк на многії і бла-гії літа!“

Численні гості відспівали ювілярці грімке «Многдя літа».

Цей сайт Німецькою



Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2024 СУМ в Німеччині