CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Пленум КУ 2008 >> Новини | Про СУМ в Канаді | Крайова Управа | Осередки
Цей сайт Англійською
Загалні Збори - Пленум
Крайової Управи СУМ 2008 р.


В днях 29-го лютого і 1-2 березня 2008 року в Українському Культурному Центрі в Гамільтоні, Онтаріо відбулися Річні Загальні Збори – Пленум Крайової Управи Спілки Української Молоді в Канаді. У Пленумі взяли участь 52 делеґатів з десяти осередків СУМ, а саме: Вінніпеґ, Гамільтон, Едмонтон, Етобіко, Калґари, Міссісаґа, Монтреаль, Оттава, Ст.Кeтеринс, Торонто.

З огляду на зимову бурю, мабуть перше в історії Пленумів подруги і друзі з Едмонтону взагалі не долетіли до Гамільтону а більшість делеґатів приїхали з великим спізненням, що примусило голову КУ СУМ Ірину Єндрієвську офіційно відкрити Річні Загальні Збори – Пленум КУ СУМ у Канаді і привітати делеґатів з великим запізненням аж о год. 7:30 ввечорі.

Загальні Збори розпочалися молитвою і вшануванням делеґатами Пленуму хвилиною мовчанки пам’ять сумівців, які впродовж останнього року відійшли у вічність. В дальшому слові, подр. Єндрієвська підкреслила, що Пленум відбувається у ювілейному році відзначення 60-ліття активної діяльности СУМ у Канаді та закликала всіх присутніх гідно відмітити цей ювілей по своїх місцевостях.

Президія Пленуму працювала у складі: Галина Головка (КУ) – голова, Богданка Гонтар (Міссісаґа) – заступниця голови, Оляна Ґрод (КУ) та Тамара МкКол (Вінніпеґ) – секретарки.

Перша частина Пленуму включала звіти новообраних на минулорічному ХХVIII Крайовому З’їзді Крайових Органів СУМ у Канаді, а саме: голова Ірина Єндрієвська звітувала за цілість Крайової Управи, інформуючи делеґатів і гостей про багатогранну діяльність нашої Спілки протягом минулого року. За нею слідували фінансовий звіт, представлений екзекутивним директором Крайової Управи Гарі Несмашним, котрий також подав звіт Харитативного Фонду; звіт Контрольної Комісії прочитав її голова,

Михайло Шепетик а подр. Галина Головка, прочитала звіт про працю Товариського Суду.

Друга частина програми першого дня Пленуму охоплювала представлення головою КУ, І. Єндрієвською важливости відмічення 60-ліття Спілки Української Молоді в Канаді і запляновані проєкти, у зв’язку з цими відміченнями продовж цілого року, членами організаційної референтури, Тамарою Татарин і Андреєю Кардаш. Ірина Шуст-Данкович реферувала про заплянований мандрівний табір, вперше на схід Канади, з нагоди 60-літнього ювілею. Це проєкт, який вимагає дуже багато часу і організаційного хисту з огляду на брак осередкової клітини і тим самим допомоги на місці.

Завершенням програми першого дня було офіційне представлення ікони святого Архистратига Михаїла, виконаної відомими мистцем Богданом Головацьким. Крайова Управа цим проєктом, завершеним з нагоди 60-ліття СУМ у Канаді має на меті започаткувати давно омріяний залізний виховний фонд, з якого в майбутньому можна було б зискати на потреби, пов’язані з діяльністю Спілки. Найбільш приємною несподіванкою вечора було, що Крайова Управа подарувала усім осередкам, згідно з історичним постанням їхніх юнацьких відділів, по одній копії першого спеціяльного випуску ікони і тим самим закликала їх допомогти у розпродажу цього чудового твору.

На закінчення першого дня нарад, делеґати взяли участь у товариській зустрічі, яка була зорганізована місцевим осередком СУМ ім. Климова Леґенди в Гамільтоні.

Другий день Пленуму продовжено інформаційними сесіями, в яких повідомлялося пристуніх делеґатів про новий формат Провідницького Табору для найбільш талановитих членів нашої Спілки; наголошено різні види комунікації, закликано управи осередків не забувати про цю дуже важливу ділянку і повідомлялося присутніх про різного роду проєкти, найголовніший з яких цього року - відмічення 75-річчя Голодомору-Ґеноциду проти українського народу і наша активна роля у всіх заходах на крайових і місцевих рівнях.

Під час обіду делеґатів відвідав Павло Ґрод, голова Конґресу Українців Канади і рівночасно член Крайових Органів СУМ, котрий у своєму короткому слові наголосив на важливій ролі СУМ у громаді та майбутній ролі у вихованні громадських провідників.

По полудні праця відбувалася виключно по окремих групах, в яких обговорено поодинокі теми з діяльности Спілки з метою винесення резолюцій у сферах де можна покращати діяльність, а саме: „Виховна діяльність по осередках і здійснення старшо-юнацької програми“, „Стратегії для збирання фондів“, „Як заанґажувати дружинників і які їхні завдання“. В результаті цих групових сесій на пленарній сесії були представлені звіти поодиноких груп, які проаналізувавши та продискутувавши напрямки діяльности, прийняли ряд постанов і напрямних для дальшої праці.

Ввечорі відбувся бенкет з нагоди відмічення 60-ліття Спілки Української Молоді в Канаді з участю близько 250 гостей.

Неділю, 2-го березня, делеґати розпочали Святою Літургією в церкві святого Духа в Гамільтоні. В особливо теплий спосіб привітав делеґатів СУМ та побажав дальших успіхів на прославу Бога та добра України отець парох Ренальдо Кекіс, який відслужив святу Літургію.

Остання частина програми Річних Загальних Зборів – Пленуму КУ СУМ Канади стояла під знаменником прийняття плянів праці і коротких звідомлень з окремих сесій з яких найголовнішими були: Продовження провідницького процесу у формі семінарів у трьох фазах; Початок зактивізування дружинників; фінасування Всеканадського старшо-юнацького Мандрівного табору на схід Канади; способи розповсюдження інформацій про діяльність і успіхи СУМ у громаді.

Крайова Управа дякує всім тим, які своєю співпрацею причинилися до успішного проведення Пленуму КУ СУМ Канади, зокрема місцевому осередкові СУМ ім. Климова Леґенди в Гамільтоні на чолі з Адріяною Нарожняк.

Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2001-2024 СУМ в Канаді