CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Канадські Лінки >> Сумівські Новини
Цей сайт Англійською

Нагороди Гетьмана Отримали Три Сумівці

Нагороди Гетьмана започатковано КУК Провінційною Радою Альберти в 1998 році щоб вшанувати лідерів уркаїнської громади Альберти за плідну добровільну працю, визначні досягнення та надзвичайний вклад у розбудову українсько-канадської спільноти Альберти. Цього року між іншими отримали цю нагороду три сумівці: покійний Василь Багнюк, Маруся Шиш, та Роман Британ.

Покійний Василь Багнюк

Активний громадський діяч понад 50-ти років. Три десятиліття провів на раді директорів Ліги Українців Канади, будучи представником Конґресу Українців Канади. Також він ще й брав активну участь в різноманітних інших комітетах та керував багатьма проєктами в українській громаді. Один із членів-засновників Спілки Української Молоді (СУМ) в Едмонтоні, голова СУМ протягом 4 років. Протягом 12 років займав посаду директора на раді громади при українській кредитівці. Будучи небайдужим до соціального аспекту життя громади, допомагав іммігрантам з України почати нове життя, пропонуючи їм місце праці в своєму підприємстві, якого він був співвласником. Покійний п. Багнюк піклувався і про молодь допомагаючи започаткувати Дім Української Молоді (ДУМ), який тепер користується широкою популярністю серед українських організацій і де відбуваються концерти та інші імпрези, та провів 5 років на посаді скарбника ДУМ.

Маруся Шиш

Бере участь в багатьох українських подіях та присвячує багато роботи благодійним ініціативам в українській громаді в Калґарі. А саме – ретельно управляє проектами Калгарського відділу Конґресу Українців Канади, де виступає секретарем, піклуючись про навіть найдрібніші деталі. Так, одним з обємних проектів, над яким працювала п-і. Шиш, є вебсайт організації для створення якого вона зібрала чимало корисної інформації та інших ресурсів, дослідивши неабияку кілкість міських агенцій з соціального захисту. Пані Шиш застусовує творчий підхід до багатьох своїх проектів. Ось наприклад створила колаж та дошку поезій для проекту Спілки Української Молоді (СУМ) з нагоди відзначення 20-ої річниці Чорнобильської катастрофи. Та ще й власними руками виготовила картину-вертеп, яку від імені Калгарського відділу КУК було представлено на щорічному міському фестивалі колядок. Крім своєї громадської діяльності в КУК, п-і. Шиш щотижня вчителює в якості Головного Виховника Калгарського Осередку Спілки Української Молоді (СУМ) в Канаді а також служить скарбником Ліґи Українок Канади.

Роман Британ

За надзвичайну і віддану працю для добра української громади Альберти і Канади, а також за внесок у збагачення та звелечення нашої спадщини надано надзвичайну нагороду з нагоди 25 річчя праці в українській радіо програмі Радіожурнал.   Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2001-2024 СУМ в Канаді