CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Веселка 2012 >> Головна Сторінка Канади
Цей сайт Англійською

Виховно-відпочинковий табір
"Повстанська Ватра" імени Героїв та Героїнь Української Повстанської Армії

Цьогорічний виховно-відпочинковий табір на оселі СУМ "Веселка" біля Актону, Онтаріо, відбувався від 15 липня до 3 серпня під назвою "Повстанська Ватра" імени Героїв та Героїнь Української Повстанської Армії.

До команди входили: Люба Костів (комендантка), Михась Коструба (бунчужний), Наталя Семчишин (головна виховниця), Стефан Ясінський (писар), Лариса Баран (імпрезова референтка), Никола Глушко (адміністратор), Лариса Чолій (обозна) і Матей Лищишин (обозний). В таборі брало участь 107 юнаків і юначок та 41 член виховного складу і референтури.

Програма табору була різноманітною. Юнацтво брало участь в різних видах спорту, співу, самодіяльности та купелі. Юнацтво також вчилося про своє героїчне минуле з нагоди 70-ої річниці УПА та показало свою солідарність з протестами на захист української мови (18 липня). В цей день таборовики одягнулися в синьо-жовтий одяг, співали пісні, розмовляли і записували свої думки про рідну мову та підписували прапор, котрий гордо був виставлений на акції протесту того самого вечора в Торонті членами виховного складу та команди. Також відбувалися різні імпрези протягом цих трьох тижнів. На свято Івана Купала загостили на оселю "ворожки", "русалки", "водяник" і "лісовики". Таборовики вчилися про купальські традиції, плели вінки, робили хрести та співали купальські пісні.

З нагоди "Евро-2012" в Україні, на "Веселці" відбулися змагання копаного м’яча. Юнацтво було поділене на дружини, які змагалися цілий день, щоб здобути славу найкращої дружини на таборі. Дружина Голляндії показала свою силу на площі і перемогла. В першу неділю на табір загостили родичі на родинну ватру. Це був спеціяльний момент не тільки тому, що наше юнацтво могло показати родичам, які пісні вони вивчили або котрі сценки вони вибрали робити з роєм, але ця ватра була присвячена всім воякам, героям/героїням УПА. Ця святкова ватра дала нагоду молодшій ґенерації подякувати і віддати поклін тим, котрі боролися за нашу незалежну і соборну державу. Розпалювання цієї ватри з’єднало покоління — минуле і майбутнє. Представники найстарших роїв табору і член УПА Микола Кошик разом запалили ватру з піснею "Сумівські Вогні".

На таборі ми також мали вечірні ігри в басейні, теренову гру, таборове весілля, забави. Таборовики мали нагоду спати в шатрах у лісі з розпаленим вогником.

Прогулянки цього літа були до "African Lion Safari" і "Kelso Conservation Area". Найстарші учасники табору мандрували по горах, печерах і весело проводили час на озері. Прогулянка до "African Lion Safari" була несподіванкою. Важко було тримати цю поїздку в таємниці, але виховники витримали і таборовики були приємно вражені побаченим. Проїжджаючи великими заповідниками, молодь багато дізналася про літаючі стилі орлів, яструбів, сов, соколів і стерв'ятників. Також бачили гарних папуг та інших пернатих друзів на "Папуга рай", подивляли силу, розум і спритність азіятських слонів.

Як комендант табору, я дуже пишаюся всіма, що брали участь у плянуванні та проведенні табору. Три тижні пройшло неймовірно швидко. Я вдячна членам команди, референтур та виховному складові за їхню невтомну працю, недоспані ночі та вміле переведення нашого табору. Молоді члени нашої Спілки відображали їхнє прагнення зберегти живий український дух на наступні роки. Надіюся, що всі будуть активно працювати протягом року у своїх відділах і повернуться на "Веселку" в 2013 році.

Вже прийшов час нам всім відїждати
Про Веселку не забувай
Не забувайте всіх приятелів ваших
Прощай табір, Веселко, Прощай!

Честь України- Готов Боронити

Люба Костів - комендант

Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2001-2024 СУМ в Канаді