CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Денний Табір Веселка 2012 >> Головна Сторінка Канади
Цей сайт Англійською

Денний Табір но о. СУМ Веселка 2012

 Місяць липень в Торонті – страшна спека. Температура з вологістю понад 40 степенів целсій – душно, немає чим дихати. З парковища школи ім. Патріярха Йосифа Сліпого виїжджає жовтий шкільний автобус в напрям містечка Актон, на західний північ від Торонта. А у автобусі двадцятеро маленьких дітей віком 5 – 7 років, яких батьки записали на Денний табір, щоби унукнути незносиму горяч і щоби охолодитися коло ялинкового лісочка біля дитячого майданчика на оселі СУМ Веселка, де повіває свіженький вітрець.

Денний табір в 2012 році тривав п’ять тижнів, протягом місяців липня і початку серпня. Одночасно на оселі Веселка відбувалися вишкільний і пізніше виховно-відпочинковий табори для дітей віком 8 – 17 років.

Щодня від понеділка до п’ятниці приїжджав на оселю о годині 9:30 ранку автобус. Програма була розкладана на шість годин і відтак автобус підбирав дітей разом з їхніми виховниками о годині 3:30. До 4:30 діти заїхали до міста. І щодня діточки починали день молитвою та піднесенням канадського і українського прапорів. Це був свого роду маленький апель який відбувається денно зранку і ввечорі на всіх сумівських таборах. Опісля діти ставили свої наплечники із знаряддям на день на їм призначене місце і звичайно читалося їм казочку, яка надавала тему на день. Діточки ранком займалися ручними роботами, співом, спортом, іграми і забавами і теренознавством до обіду. Діти щодня йшли співаючи гусаком до таборової кухні, де разом з учасниками інших таборів смачно обідали теплі страви приготовлені панями з кухні ”Бейбі Пойнт„.

Після обіду діти все бігали до струмочка в лісі трошки бавитися і зловити жабки до часу збірки. Діти все збиралися під дверима кухні і на клич ”три, чотири„ голосно всі разом дякували за смачний обід. Відтак поступали до улюблених розвагових зайнять - бавитися на майданчику і купіль у величезному басейні. Багато із дітей не лише купалися, але мали нагоду, завдяки рятівників, вправляти нові вмілості, так як стрибки з дошки до глибокої води.

На цьому місці велика подяка належить управі Осередку СУМ Торонто, яка уфундували нове спортове знаряддя і ‘life jacekts’ до басейну, щоби діти безпечно проводили час у воді.

Цього року подр. Мирослава Чолій з Осередку СУМ Міссіссаґа відповідала за програму і опіку. Подр. Мирослава за фахом, молода учителька дітей перед-шкільного віку і уміло, спокійно і професійно працювала з діточками. Подр. Мирославі помагали в першому тижні подруги Ірка Шуст-Данкович з Осередку СУМ Торонто і Ганя Остап’юк з Осередку Гамільтону як дорадники. Рівнож протягом 5 тижнів допомогали ряд виховників і впорядників а саме: Уляна Стасишин, Зоряна Кілик, Олена Олеярчик, Аня Євченко, Михась Михалков, Адріян Грицишин і Християн Чупа з Осередків Етобіко і Міссіссаґа. Всі вони відігравали важливу ролю. Вони не тільки пильнували дітей під час дня, але вони з ними все бавилися і їх забавляли, щоби запевняти що діти гарно проводять час.

Багато із учасників відбули три до п’ять тижнів табору, яке свідчить про те, що програма була різноманітною і цікавою бо діти з охотою приїжджали і не нудилися і не боялися. Подруги і друзі старалися плянувати під час тижня багато несподіванок для дітей. Діти відвідали город пана Петра Гуцала, господаря оселі і вчилися що росте в городі й мали нагоду їсти свіжі помідорочки, огірочки, фасольку, квасок і навіть зернятка із соняшників, які вони самі збирали. У дуже гарячі дні діти гралися із водяними кульками. Іншого дня діти з виховниками і впорядниками збудували вогник і смажили кобаски і ‘marshmellows’ на вогні. Загосив до дітей зайчик домашний, котрого діти могли гладити і годувати морквою. І загостив фермер з трактором і віз дітей на причепі довкола оселі. У день коли була буря, діти оглядали фільм. Під час вишкільного табору, старші юнаки і юначки загостили до дітей і перевили з ними цікаві зайняття, так як спів, теренові гри і змаг вправности.

Хоча в місті Торонті є кілька шкіл і садочки які оферують цікаві програми для діточок, денний табір на оселі СУМ Веселка є насправді, завдяки чудового оточення, один із найкращих літніх таборів. Діти не лише цілий день на свіжому повітрі, але гарно забавляються, розвивають українську мову, багато вчаться, будують з маленького характер, стають більш самостійними і підсвідомо приготовляються на виховно-відпочинковий табір де ночуватимуть два чи три тижні без батьків.

Таборова Комісія Спілки Української Молоді південного Онтаріо заохочує усіх молодих батьків записувати своїх малят на денний табір, щоби самому переконатися що немає кращого способу їхнім дітям весело перевести літо! Спілка Української Молоді складає велике спасибі виховному складі і тим батькам , що цього року довіряли виховному складі працювати з їхніми дітьми і вислали на денний табір!

Ірка Шуст-Данкович

Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2001-2024 СУМ в Канаді