CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Мандрівний Табір 2012 >> Головна Сторінка Канади
Цей сайт Англійською

Мандрівний Табір "Червона Калина"
на оселі Верховина

Цьогорічний Мандрівний Табір «Червона Калина» відбувався на оселі «Верховина» в Монтреалі від 22 до 29 липня. Учасниками табору були юнаки і юначки з осередків Етобіко, Монтреалю, Ст. Кетеринс та Оттави. Тридцять один юнак і юначка та дев’ятеро членів команди таборували в шатрах під зоряним небом. Таборовики подорожували до Монт Тремблант (Mount Tremblant), де могли їхати на човниках, купатися в озері, співати коло ватри та спати в шатрах.

Цьогорічна команда складалася з наступних подруг і друзів: Юрій Шуст (Торонто) – комендант, Александра Михайлюк (Монтреаль) – бунчужна, Наталя Кардаш (Етобіко) – писарка/виховниця, Оріяна Грицишин (Етобіко) – виховниця/рятівниця, Христина Горонович (Монтреаль) – виховниця, Маркіян Ґрод (Етобіко) – виховник й Александер Зелек (Етобіко) – виховник. У кухні працювали Роман Блищак і Володимир Усик. Адміністративний комітет включав членів осередку СУМ у Монтреалі, таборової комісії та референтури оселі «Верховина». Всі разом працювали, щоби якнайкраще втілити програму таборування у життя вихованців.

Від понеділка до четверга таборовики виїхали в гори біля Монтреалю, де жили серед природи та вчилися їхати човниками. Під час таборування молодь навчилася правильно ставити намети, будувати ватру, надавати першу допомогу, в’язати вузли та ін.

В п’ятницю таборовики виїхали до Арбраски, де мали нагоду ходити за шнурком від одного дерева до другого. Ці «повітряні стежки» мали форму підвісних мостів, гойдалок, ліній та ін. Повернувшись на оселю,?таборовики брали участь в олімпійських змаганнях, підготованих Петром та Орестом Митками. Поділена за країнами-учасницями, молодь брала участь у змаганнях: біг, скоки з перешкодами, стрільба з луків, штовхання ядра, стрибки в довжину та перегони на човниках.

Після олімпійських змагань таборовики мали теренову гру, де в окремих групах треба було показати що навчилися протягом тижня. Група, яка привильно відповіла на питання і практично застосувала здобуте знання — виграла.

Таборування закінчилося забавою до пізнього вечора. Наступного ранку юнаки і юначки прийшли до каплиці на Службу Божу, а відтак на офіційне закриття табору. В цей час таборовики були нагороджені відзнаками і посвідками про вміле відбуття табору.

Команда табору дякує всім таборовикам за їхню активну участь, членам команди та виховному складові за їхню невтомну працю і вміле переведення програми таборування, Романові Блищакові і Володимирові Усикові за приготування смачних харчів, Осередкові СУМ у Монтреалі, особливо таборовій комісії, за їхню постійну працю в організуванні табору, а також референтурі оселі «Верховина» за постійну технічну допомогу. Сподіваємося, що ще багато разів зустрінемося на СУМ-івських таборах.

Честь України! Готов Боронити!

Наталя Кардаш - писар

Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2001-2024 СУМ в Канаді