CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Калґарі - Лінки >> Новини| Про СУМ Калґарі| Календар| Фотоальбом| Архів
Цей сайт Англійською
Сумівський табір "Червона рута імені Незабутніх предків"

Під блакитним небом і без звичних попереджень про наближення торнадо на оселі отців Василіан на березі Голубиного озера відбувся цьогорічний виховно-відпочинковий табір осередків Спілки Української Молоді в Калґарі та Едмонтоні. Табір проходив з19 по 31 липня. Зважаючи на те, що в таборуванні приймали участь понад 70 дітей віком від 3 до 17 років, можна відмітити, що табір був дуже успішним та корисним. Подруга Маруся Шиш з осередку Калґарі склала дуже насичену програму з різноманітними заняттями, що тримали таборовиків в постійному зацікавленні. За доброї підтримки молодих членів таборової команди - впорядників зі старшого юнацтва діти були заняті з раннього ранку до пізньої ночі, починаючи від ранкової руханки до співу "Ніч вже йде".
Lito

Старше юнацтво приймало участь у триденних (18 годин) заняттях по невідкладній першій допомозі; під наглядом інструкторів з Едмонтонського фехтувального клубу вчилися володіти шаблями та рапірами. А заняття по тхеквондо, які проводили Едик і Стас Павленко, викликали величезний інтерес і захоплення всіх без винятку. Серед інших успішно проведених проектів слід відмітити заняття "Трипільскі розкопки", яке проходило на березі озера, "Нічна тривога", під час якого відпрацьовувалися навики надання першої допомоги, гутірки про історичні події та про відомих людей як національні герої Іван Мазепа та Степан Бандера, композитори Володимир Івасюк та Ігор Білозір. Розвиток навиків лідерів, робота в громаді, здоров'я і здоровий спосіб життя - це питання які були включені до щоденну діяльність таборовиків. Особлива подяка нашим гостям Роману Британу, Ірці Шмігельській і Ксені Федині за чудові розповіді про історію музики, про Мазепу, Батурин, за проведення з дітьми гри "Українське Джепарді", де перевірялися їхні знання представлених в таборі матеріалів та матеріалів з розділу Сумознавство...
Lito

Як і завжди юнацтво насолоджувалось улюбленими спортивними іграми: футболом, волейболом, греблею на байдарках, а також тереновими іграми, полюванням за скарбами, теренознавством, впорядом, плаванням, катанням на човнах і навіть риболовлею.Надовго запам'яталися дітям заняття мистецтвом, рукоділлям, вивчення нових пісень та спів улюблених таборових пісень під супровід гітар, які додавали романтизму, проникаючи у всі куточки табору. І звичайно ж раннішній горн, який піднімав всіх на новий день.
Козацькі олімпійські ігри проводилися в таборі в пятницю 24 липня, а в суботу 25 липня на традиційній таборовій Ватрі було представлено багато веселих сценок, розказано безліч жартів та прозвучали пісні. Все це було підготовлено і виконано юнацтвом на високому рівні.
Lito

Особисті щоденники, малюнки зроблені таборовиками зібрані в буклет разом з фотографіями записаними на диску отримав кожен учасник табору на добру і незабутню пам'ять про чудові дні проведені з друзями на Голубиному озері. Хіба може бути щось кращого, ніж заключний фейєрверк і прощальна дискотека до пізньої ночі, якими закінчився цьогорічний табір.
Lito

Мені, як комендану було особливо приємно працювати з такими відданими виховниками, впорядниками, а також батьками, котрі постійно допомогали нам в щоденній роботі по проведенню програми табору. Дякую осередкам Калгарі та Едмонтону в підготовці табору. Незабутнє враження залишила робота з молодю та юними впорядниками, їхнє захоплення та пристрасть, культура і дух проявилися в найкращому християнському дусі.
Lito

Багато нових знайомств переросли в щиру дружбу і коли прийшов час роз'їжджатися по домівках у багатьох очі наливалися слізьми. Кожен з нас рахує дні до нашого наступного завжди особливого сумівського табору.
Lito

Христя Мусієнко - комендант табору, Голова осередку СУМ Калґарі
  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2024 СУМ в Калґарі