CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Калґарі - Лінки >> Новини| Про СУМ Калґарі| Календар| Фотоальбом| Архів
Цей сайт Англійською
Святкування 50-річчя сумівського таборування в Альберті

Понад 150 учасників, представників чотирьох поколінь сумівців, зібралися на оселі отців Василіан, що біля Голубиного озера на продовжені вихідні (long weekend) - день Спадщини (Heritage Day) від 31 липня по 2 серпня для святкування 50 річниці Сумівських таборів на теренах Альберти. Члени осередків СУМ Едмонтону та Калґарі мали вихідні наповнені приємними спогадами і ці дні були наповнені забавами та святковими заходами до цієї річниці. Більшість учасників перебували в знайомих паланках але багато привезли свої трейлери та намети.
Lito

З ідеєю проведення цього святкування виступив друг Михайло Миськів - внук Гриця Процьківа, комендата першого Сумівського табору в Альберті, який відбувся в 1959 році. Родини почали з'їжджатися у п'ятницю ввечері та сходилися до традиційної таборової варти, де до пізньої ночі всі співали улюблені пісні.
В суботу зранку Ірка Чучман- Єндрієвська - голова Крайової управи СУМ, привітала всіх на офіційному апелі, де, як ніколи раніше в лавах стояли всі разом - від суменят до сеньйорів. Від імені осередку СУМ Едмонтон, голова осередку друг Тарас Подільський привітав всіх присутніх і офіційно передав керівництво табору вихідних днів коменданту подрузі Христі Липській-Мусієнко - голові осередку СУМ Калґарі та Почесному коменданту - виховниці з багаторічним стажем пані Наталі Таланчук з Едмонтону. Субота пополудні була заповнена спортивними змаганнями - турнірами з футболу, волейболу, а також відпочинком на березі озера, плаванням, катанням на човнах, риболовлею. Друг Тарас Подільський, котрий буквально напередодні повернувся з України, де перебував у складі ансамблю пісні та танцю "Верховина" в турне Європою, надав для присутніх історичний екскурс таборування використовуючи матеріали фільму створеного Романом Британом та фотографії зібрані і упорядковані Романом Луцівом а також фотографії та любительські відео, зроблені на таборі за останні 50 років. Фотографії Романа Федоріва (Alpha Photo Studios) та багатьох інших сумівців- учасників літніх вишкільно-відпочинкових таборів відображали таборове життя починаючи з 1959 року і до наших днів. Це був наповнений спогадами вечір, які викликали і сльози, і сміх, і інші емоції.Присутні привіталм Гриця Процьківа, Петра Дацківа, Наталю Таланчук, котрі були членами команди перших літніх таборів і згадали про тих учасників таборування, котрі вже не є з нами.
Lito

Після фейерверків, що зібрали всіх на березі озера, вечір закінчився традиційною ватрою і забавою. Хоч було багато людей котрі на бачилися роками, здавалося, що вони ніколи не розлучалися і було видно, що зібралися однодумці і хороші друзі.
Сумівські табори відіграють дуже важливу роль в нашому житті, дають нам нові можливості для зростання, учать нас християнських цінностей, української культури, історії і об'єднують нас як одну велику Українську сім'ю.
Lito

Щодо орґанізаціїї і проведення табору, наша особлива і велика подяка Орисі Таланчук - головній кухарці за приготування дуже смачної їжі. Хочу відмітити орґанізаційний комітет у складі: Михайло Миськів, Олеся Луців-Андрійович, Тарас Подільський, Лариса Луців, Тимко Басараба, Адрій МакДоналд, Маруся Шиш та Ірина Єндрієвська а також всіх тих, хто в будь-який спосіб допомагав у організації та проведенні цієї зустрічі. Ця подія не відбулася б без вашої самовідданої праці. Окрема подяка адміністрації оселі отців Василіан, за їхню багаторічну співпрацю, підтримку та за те, що кожного літа протягом двох тижднів ми почуваємося на оселі як вдома.
Lito

Христя Мусієнко - Голова осередку СУМ Калґарі, комендант злету.
  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Ця сторінка Copyright © 2024 СУМ в Калґарі