CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Цей сайт Англійською Здвиг на оселі СУМ в Елленвіл '99

Homor Guard Під час цьогорічного Всеамериканського Маніфестаційного Здвигу на сумівській оселі в Елленвіл, штат Ню Йорк, відбулися найбільш величаві і гучні святкування 50-ліття СУМ в Америці. Традиційно вихідні дні, які припадають на День Праці в Америці, являють собою закінчення літнього сезону. В ці дні сотні членів СУМ та тисячі гостей зібралися на сумівській оселі в горах на півночі штату Нью-Йорк щоб відсвяткувати Золотий Ювілей Спілки Української Молоді Америки, віддати шану засновникам організації та із задоволенням скористатися з можливостей, які надає Здвиг.

Святкування повністю виправдали сподівання присутніх та принесли їм велике задоволення і розвагу. В додаток до чисельних гуртів, які одночасно пригравали до танців надворі і в залі, гості мали нагоду насолоджуватися концертами українських танцювальних ансамблів і пісенних гуртів, таких як дитячий вокально-хореографічний ансамбль "Веселі черевички" зі Львова, танцювальний ансамбль "Десна", духовий оркестр "Батурин", обидва з Торонто, "Люба та Микола", "Сопілки", "Львів'яни" та найкращі гурти сумівських осередків з усієї Америки. Вечорами відбувалися танцювальні забави під музику гуртів "Дунай", "Світанок" та "Львів'яни".

Не зважаючи на проливний дощ в неділю ввечері, цей день дав молоді формальну нагоду зібратися разом, щоб відзначити 50-ту річницю СУМ в Америці, привітати гостей з-за кордону і взяти участь у маніфестаційній дефіляді осередків. Приємною несподіванкою на Здвизі було вражаюче прибуття члена осередку СУМ в Ню Йорку Івана Качора, котрий спустився парашутом на площу, тримаючи український прапор, який згодом було піднято на щоглі під час урочистої церемонії.

Серед гостей на цьогорічному Здвизі були присутні голова Світової Управи СУМ Віра Гайдамаха з Києва, голова КУ СУМ в Україні Ігор Симчич, Голова КУ СУМ в Канаді Галина Головка, представники КУ СУМ у Великій Британії Оля Лоц та Дарка Білан-Бебко, представники КУ СУМ в Німеччині Левко Вілич та Юрій Мозолюк, колишній голова КУ СУМ в Америці, голова Світового Конґресу Українців та голова Українського Конґресового Комітету Америки Аскольд Лозинський, а також багато почесних гостей. З прапорами прибули Українські Американські Ветерани з чотирьох Відділів: 301-ий Відділ у Йонкерсі, 17-ий Відділ у Пассейку, 19-ий Відділ у Спринґ Валей, і 27-ий Відділ у Бруклині. А слід згадати, що всі присутні ветерани УАВ - це українці які виховані в СУМ-і!

Вершиною недільних святкових заходів була церемонія дефіляди, чи параду, під час якої сумівська молодь марширувала у складі своїх осередків, вишикуваних у хронологічній послідовності їхнього утворення. Першим марширував осередок з Йонкерсу, який володіє почесним Перехідним Прапором Крайової Управи СУМ Америки. За ним слідували осередки з Філадельфії, Ньюарку-Ірвінґтону - перші два осередки, засновані в Сполучених Штатах 50 років тому. Останнім в маршовому порядку був осередок з Ґошен, заснований минулого року. Всі разом: осередки СУМ Америки, як і Канади, Великої Британії, Німеччини і України - показали, що за цих 50 років СУМ розвинувся в Світову організацію, неперевершену в справі виховання молоді в традиційному дусі українського патріотизму і культурної спадщини.
  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.