CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Цей сайт Англійською Літній табір в Англії - 1999

Цьогорічний сумівський табір ім. Володимира Івасюка відбувався від 24 липня до 14 серпня. Табір був досить чисельний - десь біля 300 осіб, що творило гарну атмосферу, але деколи виховникам і команді докучали крики і постійний гамір, а тихий шепіт, який частенько можна було почути вночі, таки їх присипляв. Були і дві сумівки з України.

Сумівський і Пластовий табори

Перший тиждень був вишкільним і розважальним.

Склад команди: Володимир Павлюк (комендант), Йосиф Купранець (бунчужний), Стефан Копчик (курінний), Уляна Бучок (курінна), Роман Павлюк (головний виховник), Наталя Цяприна (писар), Марія Лещишин (медсестра), Марія Копчик (кухарка), Ігор Яворський (обозний), Михайло Копчик (чотовий).

перегони Теми вишкільного табору були цікавими. Фахівці вчили тих, що не вміють готувати сумівську сторінку в Інтернеті, розповідали про роль команди і ройових під час таборування. Крім того, всі мали нагоду показати своє вміння у різних видах спорту: футболі, нетболі, баскетболі, легкій атлетиці. Найбільше охочих було позмагатися у футболі, бо дехто з сумівців мріє стати другим Андрієм Шевченком. Футбольна і нетбольна дружини змагалися з англійцями з Дарбі. Ми англійцям показали, як треба грати у футбол, а як грати у нетбол - покажемо наступного року. Також ми їздили в Дарбі й там на місцевому стадіоні провели змагання з легкої атлетики, а хто хотів, міг поплавати у басейні. Ті, хто плавав, були дуже задоволені і хвалилися потім, що в басейні їм сказали, що коли вони на другий раз будуть такими чемними, то їм у басейн і воду пустять!

заспіваймо! У п'ятницю ввечері в Дарбі у залі місцевого Відділу СУБ відбувся прощальний вечір. Було дуже весело...

Першого серпня почався виховно-відпочинковий табір юнацтва, а до того ще мами і тати попривозили на Тарасівку суменят, які мали свій табір від 1 до 14 серпня. Виховницями їхніх двох роїв ("Сонечка" і "Метелики") були подруги Ганя Шляхетко і Галя Корнійчук, а також програмова Мирослава Фінів.

До команди табору було призначено таких подруг і друзів: Зенко Ластовецький (комендант), Євген Кохан (бунчужний), Давид Сеник (головний виховник), Мирослава Фінів (програмова суменят), Марія Джула (писар), Володимир Ковалишин (обозний), Наталя Волосецька (чотова), Христина Козак (чотова), Симон Гунька (чотовий).

компакт-дискУ програмі цього табору сумівці слухали розповіді про Провідника ОУН Степана Бандеру, Патріарха Йосифа Сліпого та про українського композитора Володимира Івасюка. Пісні Івасюка звучали на конкурсі пісень. Дуже приємно відзначити, що вперше в історії таборування випущено компакт-диск з кращими піснями конкурсу!

Другого серпня до нас вперше завітали пластуни на спортивні змагання і виграли в усіх видах Але це нікого не засмутило, бо час пройшов у веселій і дружній атмосфері.

Третього серпня 14 старших юнаків і юначок провели мандрівний табір до Calke Abbey. Мандрували пішки 7 миль туди і 7 назад. Трохи змучилися, але це пішло їм на користь і на здоров'я. газета

Ще варто згадати про таборовий попис, на якому таборовики показали своє вміння співати, танцювати і декламувати, а також про те, що виходила вже традиційна таборова газета, в якій усі бажаючі можуть прочитати про таборування і різні пригоди.

Роз'іжджалися з табору неохоче, деякі зі сльозами на очах, але з надією, що наступного року знову зустрінуться на гарній і гостинній Тарасівці.

Крайова Управа дякує всім членам команди, робочій команді, виховникам та всім помічникам за їхню сумлінну працю. Гартуйсь!
  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.