CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Завершилася акція «Сопричастя»


О 16 годині 22 листопада завершилася цьогорічна, ювілейна, акція „Сопричастя”, присвячена вшануванню пам’яті жертв Голодомору.

Це вже вп’яте, з 2003 року, „Сопричастя” об’єднало всіх тих, кому не байдужа історія нашого народу.

Впродовж 33-годин учасники акції, яку організувала Всеукраїнська молодіжна громадська організація „Спілка Української Молоді в Україні”, спробували, через власні пережиття, обмеживши себе у вживанні їжі, наблизитися до усвідомлення тієї страшної трагедії, яка вкрила чорним мороком смерті Україну в 1932-1933 роках.

Постом, молитвою та добрими справами молодь, та й не лише молодь – адже до акції долучилися люди, яким виповнилося понад 60 років, вшанували пам’ять невинно убієнних мільйонів українців, які лягли в покіс Голодомору.

Географія цьогорічної акції „Сопричастя” була доволі широкою. До участі зголосилися люди, які мешкають у Тернополі, Львові, Дніпропетровську, Черкасах, Коломиї, Києві, Донецькій області, в Латвії, Польщі, Росії, Бєларусі, Канаді.

Люди, які зголосилися на скриньку soprychastya@cym.org не лише писали про приєднання до акції, але й ділилися своїми переживаннями та спогадами.

Пан Володимир із Донеччини надіслав такого листа: „Моя мама, славна їй пам'ять, розказувала мені багато чого, про що зараз пишуть та показують. Але я їй не вірив – в школі ж про це не казали. Не уявляю, як мамі моїй було пережити таке, що рідний син вірить школі більш, аніж їй... Мені було вісім років, коли мама мені казала правду. Зараз мені шістдесят шість. Дякую Богу, що мені пощастило врешті зрозуміти маму”...

Також долучаємо деякі з тих повідомлень, які надійшли на адресу оргкомітету акції „Сопричастя”.

„Я Олена, жителька Києва. Вважаю започатковану вами акцію потрібною і вартою підтримки”.

„Слава Ісусу Христу! Дозвольте мені висловити свою подяку за акцію «Сопричастя», яку Ви започаткували... Тільки прошу – обережіть акцію від фарисейства... З повагою, Олександр”.

„Я Дмитро. Бажаю прийняти участь в акції вшанування жертв Голодомору Сопричастя. Також в акції будуть приймати участь мої друзі”.

„Доброго дня! Українці Єлгави, українська громада Джерело (Латвія), 20 листопада, провели захід-молитву по жертвам голодомору...”.

„Я, архітектор Микола Олексійович (57 років) долучаюсь до акції вшанування жертв Голодомору 1932-1933років”.

„Слава Ісусу Христу! Ми з моїм чоловіком сьогодні о 7 годині ранку розпочали піст за невинно убієнним Голодомором 1933 року. Завтра о 16-й запалимо свічку й будемо молитися за упокій їх душ. Парасковія і Леонід, селище Глеваха, Київська область”,

„Мирослава – голова СУ СУМ, член Осередку СУМ ім. Полк. УПА Олекси Гасина ‘Лицаря’ у Вінніпеґу (Канада) зголошуюся до участі”.

„Слава Ісусу Христу. Надсилаю листу 12 осіб з міста Перемишль (Польща), учнів школи ім..Шашкевича, які беруть уділ у СОПРИЧАСТІЇ - вшануванні жертв Голодомору 1932-1933 років. Отець Павло, катехит, сотрудник Архикатедрального собору св.Івана Хрестителя”.

Ми свідомо не вказували прізвища авторів повідомлень, оскільки, наша акція є тихою – такою, яка потребує не словесного, але духовного спілкування.

Щиро вдячні всім, хто став сопричасником, хто впродовж тих 33-ї годин творив єдину спільноту – родину, яка не мала ні просторових, ні вікових, ні мовних, ні конфесійних обмежень.

Слава Україні! Слава її Героям! Вічна пам’ять мученикам української землі!

- Оргкомітет акції „Сопричастя”

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.