CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Сумівці в Арґентині вітали Главу УГКЦ
Буенос-Айрес, квітень 2011р.

В п’ятницю 8-го квітня 2011 року відбулися перші відвідини новообраного Глави Української Греко-Католицької Церкви, Верховного Архієпископа Києво-Галицького, Блаженнішого Святослава Шевчука до Аргентини, де Блаженніший Святослав до тепер виконував обов’язки Апостольського Адміністратора Єпархії Покрови Пресвятої Богородиці.

В суботу 9-го квітня у Кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці у Буенос-Айрес, Блаженніший Святослав очолив Акафіст до Пресвятої Богородиці. По завершенні в парафіальному сальоні відбулася зустріч-конференція при участі єпископів і священників різних східнокатолицьких, католицьких і православних церков, представників українських громадських, релігійних, молодіжних та жіночих організацій й представників Посольства України у Буенос Айрес.

В неділю відбулася щорічна проща до Собору в місті Лухан, провінції Буенос-Айрес, з нагоди відзначення 50-річчя призначення першого українського єпископа на Аргентину, Урочиста Архиєрейська Божественна Літургія, яку відправлив Глава УГКЦ в асесті Єпископа-емерита Михайла.

У вівторок року у приміщенні Централі Українського Культурного Т-ва. Просвіта, голова Товариства разом головою ОЖП та головою Крайової Управи СУМ в Аргентині радо привітали традиційним хлібом і сілію Блаженнішого Святослава.

Після формальних преставлинь, голова Товариства зреферував 87 літню безпереревну працю Просвіти в Аргентині, відзначивше активність Рідної Школи від перших років, жіноцтва, Спілки Української Молоді, та підкрислив зокрима 50 річчя Капелі Бандуристів, а також 50 ліття Фолкльорного ансамблу. Блаженніший Святослав у промові до присутніх окреслив генеральні напрями своєї діяльності й стреміння, та на кінець відповів на різні теми та запити. Блаженніший Святослав підписав пропам’ятну Золоту Книгу Товариства на пам’ятку відвідин за слідами своїх попередників Блаженнішим Кардиналом Йосифом І, Кардинал Мирослав (Любачівський) та Любомир (Гузар), між іншими. Блаженніший радо й терпилево привітав поодиноко всіх присутніх й приступив до сотні фотографій.

На закінчення зібрана Просвітанська родина заспівала Многая Літа. Глава УГКЦ поблагословив присутніх та попращався до зустрічі в місяці серпні.

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | Сумівські Сайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.