CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Цей сайт Англійською Святкування 50-ліття осередку СУМ в Ню Йорку
Ліда Микитин


В суботу, 20 листопада 1999 року осередок СУМ в Ню Йорку святкував свою 50-ту річницю. Святкування розпочалося прийняттям, під час якого відбулося багато зустрічей. Друзі та приятелі, які не бачили один одного по декілька років, мали гарну нагоду зустрітися знову та пригадати старі добрі часи. Спогадам сприяли чудові великоформатні фотографії з історії 50-річного існування осередку СУМ в Ню Йорку. Після цього відбувся урочистий бенкет. Впродовж усього вечора панувала затишна родинна атмосфера. Після коктейлю всі присутні зайняли місця за столами в бенкетовій залі. В урочистостях взяли участь представники багатьох українських організацій, кредитових спілок, та українського консульства. Їх присутність була сама по собі промовистою і засвідчила підтримку сумівської праці та її здобутків. Іван Макар, сучасний Голова осередку, офіційно відкрив програму і виголосив святочне слово, після якого Друг Корнель Василик, довголітній член осередку в Ню Йорку, який був головою осередку понад 19 років, а теперішній Почесний Голова осередку, виступив з головною доповіддю, в якій підбив підсумки діяльності СУМ в Ню Йорку протягом усієї його історії.

Опріч урочистої офіційної частини бенкету відбувся також святковий вечір. Його програма включала монтаж, підготований Оксаною Харук-Боднар та Іванкою Заяць, і виконаний юнацтвом Ню Йорка. Монтаж був складений так, щоб показати різноманітну діяльність, успіхи і досягнення Ню Йоркського осередку СУМ за 50 років його існування. Програма включала також пісні, які виконали члени осередку Оксана Харук-Боднар та її чоловік Тео Боднар під музичний супровід піаністки Соні Шереґ-Лехіцької, також члена осередку СУМ в Ню Йорку та довголітнього акомпаніатора колишнього сумівського хору "Жайворонки". Нині діючий жіночий сумівський ансамбль "Пролісок", під керівництвом Андрія Стасіва, також долучився до святкової програми. Їхній спів та молодеча енергія викликали бурхливі оплески учасників бенкету.

Після культурної частини програми бенкету спеціальними нагородами були відзначені ті члени осередку, які присвятили значну частину свого життя для діяльності та розвитку осередку СУМ в Ню Йорку. Серед нагороджених були такі, кого вже немає серед нас, але яких дуже не вистачає осередкові, як також і нині живі особи, які були присутні на бенкеті. Без їхнього внеску осередок в Нью-Йорку не був би таким, яким він є тепер.

На закінчення вечірньої програми бенкету Ірка Приймак-Ткаченко й Орися Волошин, головні організатори Бенкету, приготували показ слайдів, які викликали багато гарних спогадів з минулого і сучасного. Цей показ наочно продемонстрував величезні здобутки нашого осередку, багатьох членів, залучених нашим осередком, та чудові спогади, які залишилися в пам'яті сумівців - творців історії осередку.

Далі слідували (і тривали до ночі) танці під музику "Світанку", ансамблю, що складається переважно з членів СУМ, які виросли в Ню Йоркському осередку.

Велику подяку належить скласти Федеральній Кредитовій Спілці Самопоміч в Ню Йорку, яка своєю щедрою фінансовою пожертвою зробила можливим проведення цього свята та постійно підтримує Ню Йоркський осередок морально і фінансово. На додаток, висловлюємо подяку сім'ї Росцішевських, чия щедра допомога також послужила запорукою успіху бенкету.

NYC 50th

NYC 50th

NYC 50th

NYC 50th

NYC 50th

NYC 50th

NYC 50th

NYC 50th


  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.