CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Цей сайт Англійською Олімпіада Знову На Тарасівці

Європейський спортивний табір СУМ, всім знаний як Олімпіада, після восьмилітньої перерви знову загостив до нашої Тарасівки (Дарбішер, Велика Британія) від 21 до 27 серпня 1999 р. Незважаючи на довгу перерву, організатори цього табору (а це передусім друзі Богдан Прихідний, спортивний референт Крайової Управи, та Володимир Вовчук, який виконував функцію бунчужного в таборі) не забули, як організувати програму такого табору. Учасники

У 1970-80 роках організацією таких таборів займався бл. пам. друг Юрій Дяківський, спортивний референт Крайової Управи, а згадані друзі брали участь лише як звичайні спортсмени. Цього року організація Олімпіади повністю була в руках наших друзів Богдана, Володимира та інших "ветеранів" колишніх спортивних таборів. Після кількарічної перерви, пов'язаної з передчасною смертю друга Юрія в 1991 році, саме завдяки їм два роки тому відновлено Олімпіаду - спочатку у Франції (1997), а відтак у Німеччині (1998). Дуже символічним був прощальний вечір, на який було запрошено вдову пані Віру Дяківську для вручення нагород переможцям спортивних змагань. Пані Віра у своєму короткому зворушливому слові відзначила, що найкращим способом збереження пам'яті її чоловіка серед молоді є продовження його справи - щорічне проведення сумівських Олімпіад, де українська молодь Європи і, навіть, цілого світу має нагоду регулярно зустрічатися та спілкуватися.

Команда з Великої Британії готується до офіційного відкриття табору перед каплицею св. Володимира й Ольги Цьогорічний XVI Європейський спортивний табір СУМ мав назву "Червона рута" (відбувався у 50 річницю народження Володимира Івасюка), і був, мабуть, найбільшим за минулих три роки. В таборі взяли участь понад 120 осіб, з яких 110 - спортсмени з Німеччини, Франції, Бельгії, Америки, Канади, України і Великої Британії. Табором провадив командант друг Роман Панас, бунчужним був друг Володимир Вовчук, програмовим - друг Богдан Прихідний, писарем - подруга Мирослава Фінів; спортивні референти - подруга Уляна Бучок (Велика Британія), друг Борис Задарко (Німеччина) та подруга Анжеліка Тунська (Франція). У таборі також взяли участь друг Андрій Несмачний, голова Крайової Управи СУМ у Німеччині, та Степан Миронюк, секретар Пластової Старшини в Німеччині.

Таборовики мали нагоду взяти участь у різних спортивних змаганнях: до традиційних видів спорту (футбол, волейбол, атлетика, стрільба, настільний теніс, бадмінтон) додано цього року ще баскетбол, змагання Баскетболісти з Німеччини та Великої Британії з якого відбулися на недавно збудованому майданчику в Тарасівці. На відміну від колишніх Олімпіад, кожен спортсмен міг змагатися у кожному виді спорту.

На додаток до спортивної програми таборовики побували в містечку Стратфорд-он-Ейвон, де народився і помер найславніший англійський драматург Вільям Шекспір. Виходить, що наші сумівські спортсмени - це не перші українські туристи, які відвідували Стратфорд, бо у церкві Святої Трійці, де похований Шекспір, можна було купити брошурку, яка українською мовою описувала місце поховання письменника світової слави.

Табір також співпадав з річницею проголошення незалежності України. Того дня організовано атлетичні змагання на стадіоні міста Лестер, а ввечері увесь табір загостив до місцевого українського клубу та взяв участь у коротенькому концерті, організованому місцевими громадськими організаціями. Незважаючи на те, що дуже пізно запрошено таборовиків до участі в концерті, наші сумівці зуміли за два дні утворити стоголосий хор, який під диригуванням друга Андрія Несмачного заспівав "Червону руту" Володимира Івасюка, "Розпрягайте, хлопці, коні" та "Многолітсвіє" Бортнянського.

Команда з Німеччини Табір пройшов дуже успішно та у надзвичайно веселій атмосфері. Крім спортивної і культурної програм, вечорами була ще й розважальна програма, без якої не існує жоден сумівський табір: про сон не було часу й думати, а прощальний вечір тривав аж до ранку. Як і завжди, сумно було покидати такий табір: не одному і не одній потекли сльози, коли прийшов день прощання...

Кожен, однак, може себе потішити тим, що наступна така зустріч готується в Європейському Зимовому Таборі СУМ, який відбудеться наприкінці грудня в мальовничій місцевості на Франкополі в Бельгії.
  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.