CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Цей сайт Англійською "Квіти України" - фестиваль української молоді в Естонії

КВІТИ УКРАЇНИ - так називається фестиваль дитячого та юнацького музичного мистецтва який відбувся в місті Таллінн. Понад дві години одягнені в національні костюми дівчата і хлопці співали українських пісень і танцювали під національні мелодії на одній з найкращих сцен столиці Естонії.

СУМ в Естонії

Розпочалося свято короткою урочистою частиною. Відкрив його голова Спілки Української Молоді в Естонії Володимир Паламар. За ним з привітанням від імені міністра народонаселення Пауля-Еріка Руммо до учасників звернулась радник бюро Ольга Бурмакіна. Також у залі була присутня і аташе з питань культури Посольства України в Естонській республіці Тетяна Горупович. Прозвучали гімни України та Естонії.

Дует «Струмочок», м.ТапаЦе вже четвертий Міжнародний фестиваль українського мистецтва дітей та юнацтва який проводить Ассоціація українських організацій Естонії та Спілка Української Молоді в Естонії. Цього разу окрім талліннців фестиваль зібрав хлопців та дівчат з Нарви, Марду, Тапа і Пярну. Гостями імпрези стали діти з танцювальної студії спортивного і бального танцю із українського міста Умань.

Сьогодні організації українців працюють практично в кожному місті цієї балтійської країни. Українське земляцтво в Нарві , “Стожари” в Марду , “Вітчизна” в Пярну і “Орфей” в Тапа, “Просвіта” і “Коіт” в Таллінні - і цей список можна продовжувати. І при кожній із цих організацій діють дитячі колективи, які займаються збереженням традицій української культури та національної ідентичності. Як завжди, для гостей була проведена екскурсія естонською столицею.

Завітали учасники фестивалю і до Мустамяевського дитячого будинку, де виступили перед дітьми. Серед учасників цього благодійного концерту були і гості із Умані. Це вже стало Ансамбль «Веселка» м.Пярнудоброю традицією фестивалю КВІТИ УКРАЇНИ - виступати перед ровесниками інших культур на їхній території. На сцені змінювалися солісти та танцювальні колективи. Відразу в кількох варіантах був представлений гіт всіх часів «Ти ж Мене Підманула», звучали «Пісня Про Маму» і «Червона Рута», а для більшого колориту хлопці виконували брейк-денс. Також мали свої виступи хореографічний ансамбль „Колор” з Талліна, „Веселка” із міста Пярну, „Вербиченька” із Нарви , солісти „Стожар” з Марду, та наймолодші солісти з „Орфею”, що базується у містечку Тапа.

  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.