CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Що таке CYMwiki?

Проведення Пленуму Світової Управи СУМ та відбуття Світового Конгресу Українців (СКУ) у Києві дало гарну нагоду для сумівської спільноти зустрітися при неформальній зустрічі. Втім, формальний момент був і був особливим – для сумівського загалу, Крайовою Управою СУМ в Україні, було представлено великий Інтернет-проект – сумівську електронну енциклопедію CYMwiki!

19 серпня, після засідання Світової Управи і перед Світовим Конгресом Українців, близько 60 сумівців з усього світу, а також сумівці з діаспори, які проживають у Києві мали нагоду побачитись та поспілкуватись на зустрічі дружинників, яка відбулася в приміщенні Центру Національного Відродження ім.С.Бандери.

Після привітальних слів, які виголосили Голова Проводу ОУН, сумівець-Витязь друг Андрій Гайдамаха та Голова Світової Управи подруга Мирослава Підгірна, присутні мали можливість познайомитись із новим проектом CYMnet – сумівською електронною енциклопедією CYMwiki.

CYMwiki – це електронна енциклопедія, а також своєрідний сумівський архів, де всі бажаючі можуть більше й глибше пізнати історію СУМу, а також основну інформацію, що стосується сумування.

Статті, які зроблені за прикладом Вікіпедії дозволяють не лише зручно користуватися виставленим матеріалом, але й редагувати та самостійно виставляти нові тексти.

Адреса CYMwiki – www.cym.org/wiki

Втім, якщо Вам захочеться надіслати матеріали чи відгуки на окремі статті, Ви зможете контактувати із редакторами CYMwiki за адресою wiki@cym.org

На сьогоднішній день на сторінці електронної енциклопедії є близько 100 статей, які знаходяться в 11 розділах: - Символи СУМу та структура організації; - Спілка Української Молоді (1925-1930); - СУМ в підпіллі; - СУМ на еміграції (від 1946); - СУМ в Україні; - Конгреси СУМ (інформація, обрані члени управ, надання ІV ступенів та почесного членства); - Світові Злети СУМ; - література про СУМ; - Митці та науковці для СУМ; - СУМ у спогадах; - Сумівці та сумівки.

Ближчим часом передбачається створення нового розділу: - СУМ у країнах поселень, де Ви зможете знайти інформацію про діяльність СУМ в різних країнах поселень.

P.S.: під час сумівської зустрічі було презентовано також новий видавничий проект СУМ в Україні – книга-перевидання із журналу «Крилаті» - «Вбивства з наказу КГБ». Інформацію про цей проект очікуйте незабаром на СУМнеті!

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.