CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only

Цей сайт Англійською Проект "Комп'ютери для молоді"

Вже кілька років у Спілці Української Молоді під загальною назвою СУМнет Computers for Youth активно діє міжнародна група фахівців, що поставила собі за мету забезпечення сумівської присутності в Інтернеті та допомогу у використанні сучасної комп'ютерної техніки у громадській діяльності. Зростаюче зацікавлення СУМнетом в США дало початок новому проектові під назвою "Комп'ютери для молоді", що стартував у січні 2001 року, ціль якого - збір від спонсорів (організацій та приватних осіб) як нового, так і вживаного комп'ютерного обладнання. Головна мета проекту - забезпечення сучасною технікою місцевих осередків СУМ та літніх таборів для того, щоб можна було користуватися вже існуючими та розробляти нові виховні матеріали у електронній формі. Цілями проекту є також розвиток сумівських веб-сайтів у світовій мережі, полагодження найрізноманітніших адміністративних справ та встановлення постійного електронного зв'язку між сумівцями з різних частин світу.

Computers for Youth Вже кілька десятків настільних та портативних комп'ютерів класу "Пентіум" було подаровано для цієї мети американськими корпораціями та приватними особами. Більшість з них є досить сучасними машинами, що мають солідну пам'ять і порівняно швидкі процесори, оскільки вони перед цим служили професійним програмістам та проектантам програмного забезпечення. Нещодавно провідні фахівці СУМнету створили комп'ютерну лабораторію на сумівській оселі в Елленвілі, де протягом чотирьох днів тестували, оновлювали і переробляли (де це було потрібно) подаровані комп'ютери, а також встановлювали спеціально придбане програмне забезпечення, пристосовуючи їх для використання в сумівській праці.

Computers for Youth Ці машини призначені для багатьох отримувачів. Деякі буде розподілено між відділами СУМ в Сполучених Штатах. Ще на початку січня осередки дізналися про цей проект, отримавши аплікаційні форми для звернення за машинами. Варто відзначити, що комп'ютери, частина з яких вже передана користувачам, повністю безкоштовні для місцевих осередків СУМ. Решта машин знайдуть своїх господарів на літніх таборах. Наприклад, в програмі Вишкільного Табору, що відбудеться на оселі в Еленвіл, плануються технічні виклади для зацікавлених учасників. Інші табори також матимуть нагоду скористатися перевагами техніки.

Computers for Youth Багато з подарованих комп'ютерів призначено для сумівської діяльності в Україні. Тісно співпрацюючи з Крайовою Управою СУМ в Україні, СУМнет планує передати певну кількість машин для роботи в місцевих осередках та Крайовій Управі України. Члени СУМ із закордону висловили своє зацікавлення цією частиною програми, оскільки вона відкриває можливості для ширшого зв'язку між СУМом в Україні та відділами в інших країнах. Комп'ютери, що призначені для України, планується передати наприкінці весни.

Computers for Youth СУМнетівський рух вперше привернув до себе широку увагу членів СУМ проведенням у квітні 2000 року в Елленвілі Світової Конференції СУМнет, що була присвячена комп'ютерній техніці та Інтернету. Там сумівці осягнули основи комп'ютерної грамотності, вправлялися у створенні веб-сайтів та працювали з комп'ютерною графікою, а також дістали поради щодо обміну україномовною інформацією в Інтернеті. Слідом за Світовою Конференцією відбулися Крайові Конференції СУМнет в Україні та Австралії, які викликали до себе високий інтерес членства СУМ у цих країнах. Здійснюючи проект "Комп'ютери для молоді", СУМнет планує допомогти місцевим осередкам СУМ отримати потрібну техніку, щоб заохотити сумівців до застосування на практиці отриманих знань та збагатити молодіжні програми комп'ютерними технологіями. Computers for Youth

Спілка Української Молоді в Америці (СУМ) є звільненою від податків неприбутковою молодіжною організацією. Ми активно продовжуємо збирати пожертви за програмою "Комп'ютери для молоді" у вигляді комп'ютерів, їх частин, іншого периферійного обладнання та програмного забезпечення. Якщо ви побажаєте здійснити фінансову пожертву чи подарувати нове або вживане комп'ютерне обладнання, повідомте про це СУМнет за електронною адресою CYMnet@cym.org, або через наш веб-сайт www.CYM.org, або за телефоном +1.212.477.3084.

  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.