CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Найкращі на Злеті…

29-30 травня 2010 р. відбувся 51-й Злет Юнацтва США на оселі КУ СУМ в Елленвіл, Нью Йорк. За звання Першуна Злету Старшого та Молодшого Юнацтва, а також командну першість змагалися 383 юнаків та юначок з 15 осередків США. Сумарну першість здобув осередок Філядельфія. Першун МЮ подр. Оксана Бігун – з осередку Ґошен, а Першун СЮ подр. Марта Віслоцька - осередку Йонкерс. Після Злету з першунами відбулася розмова ...


Оксана Бігун
Першун МЮ

«Я дуже люблю працювати з дітьми, тому хочу стати виховником.»


Ім'я
та прізвище
Оксана Бігун
Осередок СУМ ім. Андрея Шептицького в Ґошен, Ню Йорк
Рій Січовики
Вік 12
Вік в СУМі 9
Чому я в СУМі Можливість спілкуватися з своїми найкращими друзями і одночасно також вчитися про Україну і помагати моєму суспільстві
СУМ для мене – це Плекати знання про Україну і українську культуру, а також мати знайомства по цілому світі
Най-най сумівський табір/захід Відпочинкові табори в Еленвілі - там багато несподіванок. Але я не можу дочекатися їхати на відпочинковий табір біля Чернігова на Україні цього літа, а також на практичний табір в 2011 році в Америці.
Я люблю… Танцювати балєт, співати, писати оповідання, куховарство, читати, мандрувати лісами, і спілкуватися з своїми подругами.
Я не люблю… Коли я спізняюся, коли я втомлена
Моя сумівська мрія Сумівські табори по цілому світі, і щоб в СУМ-і було багато більше сумівців


Чи було для Тебе несподіванкою стати Першуном Злету? Як почуваєшся у такій ролі?
Це мені була велика несподіванка! Я задоволення що моя праця і моє старання виплатилися Це мені велика честь – хоч не можу сказати, що відчуваюся інакше :)


Що у змаганнях було найважчим для Тебе?
Вчитися на Конкурс Знання…

Які обов’язки Ти виконуєш у рої в осередку? Розкажи про найпам’ятніший для Тебе ройовий захід.
Я виконуюю ролю Ройової в своєму рої. В підготовці до цьогорічного Злету, мені найцікавішим було знімати фільм для Конкурсу мультимедії, де я відгравала ролю Лейді Ґаґа. Це було дуже класно!


Звідки походить Твоя родина? Чи була Ти в Україні? Чи плануєш відвідати?
Мої батьку народжені в США, але бабці і дідусі приїхали з України. Я була 2 рази на Україні, перший раз в Києві та Львові і в тети на селі; а другий раз я каталася на лижах в Буковелі – це було дуже WOW! Я також повернуся цього літа на відпочинковий табір в селі Шестовиці на Чернігівщині.

Розкажи про свій осередок, чим він особливий?
Нас небагато, але вже другий рік наш Відділ юнацтва здобув 2-ге місце на Злеті! Ми всі дуже дбаємо про СУМ і дуже любемо майструвати цікаві речі. Наші виховники видумують різні проекти, наприклад цього року ми виступали Вертепом по різних церквах і назбирали гроші для українського музею в Ню Йорку. Ми тоді поїхали на відкриття музейної виставки «Україна – Швеція» (це виставка про гетьмана Мазепу і бій під Полтавою)


У якій Дружині Ти себе бачиш в майбутньому? Які Твої подальші сумівські плани?
Я дуже люблю працювати з дітьми, тому хочу стати виховником. Я дуже хочу відбути практичний табір і тоді вишкільні табори.

Які Твої загальні враження від Злету? Чи це перший Твій Злет?
Це мій 8-ий Злет Юнацтва. Я спілкувалася з своїми друзями і ми разом сиділи підчас роздачі медалів – іодин одного душево підтримували.


Розкажи про свій рій. Чи відзначений він на Злеті? А Відділ?
Мій рій називається «Січовики». Ми здобули друге місце в Конкурсі роїв, а Відділ здобув друге місце – це другий рік за порядком, що ми таке осягнули!

Який конкурс чи змагання Тобі найбільше запам’яталися? Чому?
Конкурс Слова мені найбілше запам’яталося, бо я дуже боялася що я забуду слова коли рецитувала вірш. Тому мені була велика несподіванка, коли я здобула 2-ге місце в в цьому конкурсі.


 

Марта Віслоцька
Першун СЮ

«Я почала змагатися на Злетах від 4 рочків і це є мій 13 Злет!!!.»


Ім'я
та прізвище
Марта Віслоцька
Осередок СУМ ім. 30 червня, Йонкерс
Рій Акули
Вік 18
Вік в СУМі 14
Чому я в СУМі Я є членом СУМу від 4-х рочків. Я беру участь в сходинах, українських танцях та відбиванкові (волейбольній) дружужині. Літом я брала участь в Вишкільному таборі, а також була впорядницею на спортовому таборі. Я люблю бути членом СУМу, бо я люблю вчитися про український нарід і про українську культуру. Також я люблю змагатися з моїми друзями.
СУМ для мене – це Можливість зустрітися з друзями-українцями і разом вчитися про нашу культуру.
Я люблю… Читати, танцювати, грати різні спорти, співати і багато говорити
Я не люблю… Коли я не даю 110% того, що я роблю; помідори і шпинат
Моя сумівська мрія Щоб усі майбутні покоління мали багато хороших спогадів і вірних друзів, як в мене


Чи було для Тебе несподіванкою стати Першуном Злету? Як почуваєшся у такій ролі?
Для мене стати першуном Злету було несподіванкою і велика честь, бо я знаю, що було і є багато членів на злеті, що є розумні і спортові. Відколи я пам'ятаю - я хотіла стати першуном, але я все думала, що це не відбудеться. Цього року я старалася (більше ніж попередні роки) як найкраще виконувати кожну точку. Коли було оголошено, що я є першун, я була горда собою, що я таку пристойну нагороду дістала.


Що у змаганнях було найважчим для Тебе?
Найважніше для мене було вивчити всі матеріали для конкурсу знання. Я була остання людина в кімнаті де був іспит.

Які обов’язки Ти виконуєш у рої в осередку? Розкажи про найпам’ятніший для Тебе ройовий захід.
Яє ройова рою "Акули" в Йонкерсі. Також я була впорядницею суменят з рою "Зірки". Як ройова я звітую до бунчужного скільки членів рою прийшли на сходини кожного тижня на апелі. Найпам'ятніший день для мене був коли мій рій готував вечерю. Ми всі були горді результатами своєї праці.

Звідки походить Твоя родина? Чи була Ти в Україні? Чи плануєш відвідати?
Мій тато народився в Варшаві, що в Польщі, а мама Ґлоґові. Мої дідусі і бабусі походять з Лемківщини. Я була в Польщі пару разів, але ніколи в Україні. Я планую відвідати україну в майбутньому, скоріш за все 2012 на EuroCup.


Розкажи про свій осередок, чим він особливий?
Осередок Йонкерс є великим, але всі знають один одного. Наш осередок любить грати активню роль в Українській спільноті в Америці; ми танцюємо на Українськім фестивалі; маршируємо до св. Патрика в Ньо-Йорку в пам'ять Голодомору; намагаємось шанувати наші українські традиції.

У якій Дружині Ти себе бачиш в майбутньому? Які Твої подальші сумівські плани?
Я хочу завжди бути активним членом СУМу і я маю надію, що одного дня в майбутньому мої діти також будуть членами СУМу. Я би хотіла бути членом команди на таборі і може в майбутньому я буду виховником про осередку. Але тепер як дружинник, я буду активним членом (дружинників) і буду продовжувати допомагати всім, чим можу.

Які Твої загальні враження від Злету? Чи це перший Твій Злет?
Я змагаюся на Злеті від 4 рочків і це є мій 13-й Злет. Мені подобається змагатись, бачити друзів з інших осередків, та набувати нового досвіду.


Розкажи про свій рій. Чи відзначений він на Злеті? А Відділ?
Я є ройова рою "Акули". Нас в рої 8. Майже всі ми є членами СУМу від 4 рочків, тобто ми всі разом вже 14 років. Цього року на Злеті ми виграли 1-ше місце в конкурсі роїв та 3-тє в конкурсі "мультимедія". Наш відділ "Луцьк" при осередку Йонкерсі здобув 3-тє місце.

Який конкурс чи змагання Тобі найбільше запам’яталися? Чому?
Мені найбільше запам'тались спортові змагання. Я люблю грати різні спорти і я завжди стараюсь як найкраще все виконувати в спорті. Цього року я хотіла як найкраще винонувати всі спорти і тяжко намагалась дістати найменше 3-тє місце. Мені подобається конкуренція і на Злеті я можу змагатись, як я це і люблю!



 


Розмовляв-списувався
Др. Юрій Стецко

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.