CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Найкращі на Злеті…

23-24 травня 2009 р. відбувся 50-й Злет Юнацтва США на оселі КУ СУМ в Елленвіл, Нью Йорк. За звання Першуна Злету Старшого та Молодшого Юнацтва, а також командну першість змагалися більше 300 юнаків та юначок з 13 осередків США. Сумарну першість здобув осередок Джерзі Ситі, звідти ж – Першун СЮ подр. Аня Блажейовська. З осередку Гартфорду - Першун МЮ друг Олександр Зелез. З першунами відбулася розмова відразу після Злету...


Аня Блажейовська
«У майбутньому я би хотіла стати членом Крайової Управи»


Ім'я
та прізвище
Аня Блажейовська
Осередок СУМ ім. Лесі Українки в Джерзі Ситі
Рій Соняшники
Вік 17
Вік в СУМі 13
Чому я в СУМі Я є членом СУМу від чотирьох років. СУМ завжди був і є дуже великою частиною мого життя. Кожної суботи я ходжу на сходини, а кожного літа - беру участь у СУМівських таборах. Я не можу собі уявити своє життя без СУМу, адже завдяки організації я маю найкращиx друзів та найкращі спогади.
СУМ для мене – це Організація для найкращих Українських людей. Наші - найкращі!
Най-най сумівський табір/захід Найкращий СУМівський табір - Практичний табір!
Я люблю… Читати, танцювати, малювати, грати відбиванку, а також вивчати психологію та географію світу.
Я не люблю… Коли я не встигаю зробити все необхідне, їсти нову їжу.
Моя сумівська мрія Щоб мої діти також колись були першунами! І щоб наша організація збільшилася та зміцнилася по цілому світі.


Чи було для Тебе несподіванкою стати Першуном Злету? Як почуваєшся у такій ролі?
Стати першуном злету було для мене дуже гарною несподіванкою. Відколи я була маленькою, мріяла стати першуном і здобути ту прекрасну трофею. Щоб дістатися до моєї мети, я щороку вивчала всі матеріали і брала активну участь у всіх конкурсах і змаганнях. Цього року, я мала можливість (щастя) здійснити свою мрію. Я горджусь тим і хочу подякувати своїм виховникам: подрузі Оленці Галякович і подрузі Марії Полішчук та всім в осередку за їхню допомогу і підтримку протягом усіх цих років.      

Що у змаганнях було найважчим для Тебе?
Для мене було найважче навчитись говорити вірш з правильною інтонацією. Перед конкурсом я боялась, що все забуду.

Які обов’язки Ти виконуєш у рої в осередку? Розкажи про найпам’ятніший для Тебе ройовий захід.
В моєму рої я виконую працю ройової, відповідаючи за дії мого рою протягом наших сходин. Я також допомагаю нашим впорядникам працювати з молодшими роями. На сходинах з ними я не раз проводила гутірки і допомагала дітям з майструванням. Найпам’ятніший день сходин для мене був, коли я навчала наймолодших суменят українознавства. Коли вони мені своїми устами могли сказати: "Я люблю свою Україну" і "Наш прапор є синьо-жовтий", я була дуже щаслива.

Звідки походить Твоя родина? Чи була Ти в Україні? Чи плануєш відвідати?
Моя родина походить з Лемківщини, і я їх відвідувала в Перемишлі та в Білянці. Я також відвідала Україну завдяки нашої виховниці подруги Оленці Галькович. Вона зорганізувала всіх членів нашого роя, щоб ми могли бути учасниками СУМівского Світового злету в 2006 році. Я мала нагоду перший раз побачити Україну своїми очима, і спогади з цієї поїздки залишаться мені на ціле моє життя.

Розкажи про свій осередок, чим він особливий?
Осередок Джерзі Ситі є особливим для нас осередком - це так як наша родина. Ми всі разом спілкуємося, і допомагаємо один одному. Ми завжди разом святкуємо, працюємо та проводимо вільний час. Члени Осередку Джерзі Ситі визначні ,тому що вони дуже працьовиті і готові зробити все, щоб досягнути своєї мети. Цього року юнацтво Осередку Джерзі Ситі показало, що разом воно може здобути перше місце для свого осередку.      

У якій Дружині Ти себе бачиш в майбутньому? Які Твої подальші сумівські плани?
Я хочу завжди бути активним членом СУМу. Як дружиник, я візьму на себе роль впорядника в моєму осередку, а також думаю колись бути членом команди на таборі. У майбутньому я би хотіла стати членом Крайової Управи. Я бажаю, щоб одного дня мої діти були членами СУМу і мали ті всі нагоди, які я тепер маю.

Твої побажання друзям-сумівцям з усього світу.
Я є дуже горда бути СУМівкою та першуном цьогорічного 50-того Злету СУМ в Америці. Для мене, це дуже велика нагорода і я дякую всім, що мені дали нагоду так успішно відбути цей Злет. Пам’ятайте друзі, будьте вірні СУМ і працюйте, щоб наша організація завжди була сильною, здоровою і успішною. Будьте вірні в силу СУМу і ніколи не забувайте про нашу Батьківщину.


 

 

Олександр Зелез
«Я почав змагатися на Злетах, коли мав 4 роки.»


Ім'я
та прізвище
Олександр Зелез
Осередок СУМ ім. ген.-хор. Тараса Чупринки в Гартфорд, Коннектикут
Рій Ведмеді
Вік 12
Вік в СУМі 8
Чому я в СУМі Мої родичі – українці і сумівці. Вони вирішили записати мене до української молодіжної організації СУМ, щоб я мав змогу спілкуватися з іншими українськими дітьми
СУМ для мене – це Приємна зустріч з українським товариством у Гартфорді і з друзями з інших осередків, коли я буваю на таборі в оселі Елленвіл
Най-най сумівський табір/захід Тепер це спортивний табір, бо я люблю спорт: плавання, відбивану, легку атлетику. Ще мені подобалися наші минулорічні мандрівки до Bear Rock в Елленвілі
Я люблю… Читати, плавати, бігати, грати в шахи, складати тяжкі складанки і грати відео-ігри
Моя сумівська мрія Мені 12 років і я скоро поїду на вишкільний табір, бо я хочу бути впорядником, а також інструктором на спортовному таборі.


Які Твої загальні враження від Злету? Чи це перший Твій Злет?
Я почав змагатися на Злетах, коли мав 4 роки. Мені приємно бачити друзів, впорядників, виховників і коменданта з інших осередків, з якими я запізнався на таборі.      

Розкажи про свій рій. Чи відзначений він на Злеті? А Відділ?
Мій рій називається „Ведмеді” і я ройовий цього рою. На Злеті рій „Ведмеді” здобув 2-е місце у конкурсі роїв і я дуже гордий за моїх друзів. Наш відділ Гартфорд здобув 4-е місце і я також цим горджуся.      

Який конкурс чи змагання Тобі найбільше запам’яталися? Чому?
Найбільше мені подобалися спортивні змагання, бо я міг змагатися за окремі медалі з бігу, стрибків і кулі, та разом з друзями з інших осередків ми змагалися на естафеті.      



 
Розмовляла-списувалася
Подр. Олька Пітулей
(Івано-Франківський осередок)

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.