CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
ОЛЯ ДЯКУН:
«Дякую за те, що Ви є!»


Між сумівцями часто чуємо різні речі про взаємини нашої Спілки та Пласту. На сторінках «СУМівської бесіди» вносимо ясність з перших уст – розмовляємо з Олею Дякун, старшопластункою куреня «Чота крилатих», виховницею юнацького гуртка Івано-Франківської станиці та просто дуже сонячною та барвистою дівчиною, яку часто можна зустріти на найрізноманітніших заходах у гурті сумівців. Отож…

Прізвище
та ім'я
Оля Дякун
Станиця Івано-Франківськ
Вік 19 років
Час в Пласті 10 років
Сімейний стан, дітлахи незаміжня
Зайнятість Студентка
Зайнятість у Пласті Виховниця юнацького гуртка
Чому я в Пласті Тут добре
Пласт для мене – це Стиль життя
Най-най сумівський табір/захід "Доба - 2007"
Улюблена музика Зараз «Гурт Йо - гурт»
Улюблене чтиво Ю. Гордер «Помаранчева дівчинка»
Улюблене місто Станіслав
Одним словом Щасливого лету


1. Як ти дізналася про СУМ?
Якось далекої весни, кілька років тому, я сиділа на парі фізики. Тут подзвонив один хлопчик і сказав, що в його одногрупника день народження, та й запропонував їхати в Яремче святкувати. Цей хлопчик – це Микола Яриновський, а іменинник – Сашко Чернов. Ми поїхали… Наше добирання до уже святкуючих гостей супроводжували «пошуки оленів» (довга історія). Аж зранку наступного дня ми добрались до Сашка. Там я познайомилась з Олькою Пітулей, Надійкою і багатьма іншими людьми… Наступного вересня зустрілась з більшістю тих людей в «нафті» (Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу). Так все пішло-поїхало…:)

2. Як мені відомо, Ти брала участь у сумівських акціях. У яких саме і як вони Тобі? Що сподобалось найбільше?
Відколи я навчаюсь в «нафті», то багато вільного часу проводжу з новими друзями. Ми мандрували, гуляли, щось чудили… Найбільше я пам’ятаю «Галас» в Острозі, бо то було останнє. Було дуже файно - такий собі «домашній» фестиваль. Мені було дуже приємно, коли прийшов час обіду, і нас запросили до гуртожитку на гостину тоді ще зовсім не знайомі люди, яких тепер буду рада нагодувати і прихистити я, коли знадобиться :). Ще пам’ятаю таку Вашу акцію, як «Доба». Цікаво було заглянути до в’язниці… Сподіваюсь, ще побуваю на чомусь іншому :).

3. Сумівець для Тебе – це …
Перш за все, хороший друг, усмішка, гарний настрій, мандри, гітара, ватра, пісні, якісь схожі ідеали і переконання… Можна ще багато чого перечислювати, бо в тих людей, кого я знаю, є велика кількість гарних якостей. Сподіваюсь на подальшу дружбу з сумівцями.

4. Чи вплинув якимось чином на Тебе СУМ як на особистість?
Я не знаю добре ваших ідей та законів, і не можу точно сказати, що на мене вплинула Ваша організація, але з впевненістю скажу, що люди, з якими я познайомилась через СУМ, допомогли мені багато чого зрозуміти, зокрема, побачити Пласт як організацію збоку.

5. Що, на Твою думку, відрізняє СУМ і Пласт? Чого є таке в СУМі, чого немає в Пласті, і навпаки?
Вас мало і це Вас єднає! А пластунів зараз досить багато по всій Україні і за її межами і так виходить, що трохи розпорошується загальна ідея Пласту як організації. СУМ, який я знаю, зараз нагадує мені Пласт багато років тому. Люди в Пласт тоді йшли, бо навколишній світ не подобався їм і вони хотіли якось змінити хоча б себе, а тепер туди йдуть, бо треба кудись діти дитину батькам, або через те, що там цікаві вечірки чи ще якісь акції. Але це не всі так! Не думайте, що Пласт чи пластуни погані. Є багато людей, які плекають пластову ідею і роблять все для покращення організації. Знову повернусь до того, що вас мало. Коли у Вас є табір, то це один табір для всіх і туди з’їзджаються всі сумівці, а в нас одночасно проводиться багато таборів.
Але для того, щоб побачити все, що відрізняє ці організації, потрібно не бути приналежним до якоїсь із них, або добре знати іншу (у випадку зі мною - СУМ).

6. Якою бачиш співпрацю СУМу й Пласту? Чи є вона достатньою, на Твою думку?
На даний момент ці дві організації чомусь співпрацюють дуже мало, а то й взагалі не співпрацюють, принаймні в Івано-Франківську. І це дуже сумно, оскільки ми маємо певні схожі ідеї, певні принципи та засади патріотизму. Було б дуже добре провести якусь хоча б мінімальну акцію, щоб ми дізнались більше про Вас, а Ви – про нас.

7. Чи маєш намір побувати на наших таборах? Чи бачиш себе в якісь визначеній ролі на таборі?
Мені було б цікаво побувати на вашому таборі! Але, зважаючи на те, що час таборування, як вашого, так і нашого, – це літо, то, мабуть, я віддам перевагу пластовим таборам. Є певні обов’язки в організації, які потрібно виконувати. А якщо все ж би була змога завітати на ваш табір, то я б обов’язково поїхала (якщо запросите). А хотіла би бути, мабуть, якимось інструктором.

8. Як фестивалиться тобі з СУМіацями?
З Вами весело!!! Зазвичай на всіх фестивалях, яких я була, то була у колі сумівців і мені завжди було приємно, бо з
Вами я себе почуваю «у своїй тарілці». Якщо згадати, то з Вами я повела стільки прекрасних, цікавих та різнокольорових фестивалів, скільки зустрічала ранків та проводжала вечорів, скільки разів мокла під дощиком чи снігом і грілась гарячою кавою у Вашому колі, скільки наплела з Вами феньок та приготувала спалених обідів… ;) Ще будуть фестивалі, мандрівки та вечори, де я з Вами буду бавитись черговий раз у "Мафію" чи "Контакт", сподіваюсь…

9. Твої побажання нашій Спілці :-)
Не пхайтесь у політику, то гибле діло! Працюйте на якість, а не кількість! Які би проблематичні ситуації у вас не виникали, завжди пам’ятайте, що Ви велика сім’я і у Вас є друзі, на яких можна покластись не лише в організації, а й поза її межами!!! Не сумуйте :). Дякую за те, що Ви є!



 

Розмовляла-списувалася
Подр. Олька Пітулей
(Івано-Франківський осередок)

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.