CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Світова Конференція
Виховників СУМ - 2009

Світова Конференція Виховників Спілки Української Молоді та 60-ліття праці Спілки Української Молоді в Сейнт Кетеринс, Канада, 1-3 травня 2009 року

1-3 травня 2009 року в Осередку Спілки Української Молоді ім. Гетьмана Івана Мазепи в Сейнт Кетеринс, Канада, відбулася Світова Конференція Виховників. Це була надзвичайно вдала імпреза, яка згромадила велике число Виховників із Канади, Сполучених Штатів Америки, України, Німеччини та Австралії.

Спільна сесія. Усіх виховників-учасників було разом 58 осіб.

У п’ятницю, 1-го травня, після реєстрації делегатів конференцію відкрила голова Крайової Управи СУМ Канади і голова Світової Виховної Ради СУМ подруга Ірина Єндрієвська, вітаючи всіх сумівським привітом. Відтак всі помолилися, заспівавши «Христос Воскрес». Світова Конференція Виховників СУМ почала свою працю знайомством учасників, які представили себе всім присутнім. Програма конференції мала ціль надати практичні поради виховникам. Тут була нагода обмінюватися виховними матеріалами під час виховного ярмарку та ділитися досвідом і спільними справами, послухавши звіти теренів.

Дискусія в групах

Виховувати: систематично впливати на культурний розвиток, світогляд, моральні принципи кого-небудь у певному напрямі; вирощувати, навчати правил поведінки, даючи освіту...

Життя наше - це подорож, а дружня бесіда – це візок, що полегшує мандрівникові дорогу (Григорій Сковорода)

Подруга Ірка Єндрієвська, Голова Світової Виховної Ради

Дискусія над програмами та практичними порадами

У п’ятницю ввечері після сесій Осередок Сейнт Кетеринс підготував для учасників товариську зустріч у Чорноморському Домі ім. Степана Бандери. При дуже приємній та родинній атмосфері учасники мали нагоду розвинути свої дискусії та знайомства.

Спільна знимка учасників конференції

Подруга Христя Бігун веде сесію
«Практичні поради – програма суменят»

Подруга Ірка Шмігельська веде сесію
«Практичні поради – програма молодшого юнацтва»

Подруга Соня Б'єнь веде сесію
«Практичні поради – програма старшого юнацтва»

Друг Андрій Несмачний веде сесію
«Практичні поради на духовні/релігійні теми»

У суботу ввечері Осередок СУМ в Сейнт Кетеринс ім. гетьмана Івана Мазепи відзначав своє 60-річчя праці. Була приготована дуже гарна програма, під час якої відзначено основоположників та всіх колишніх голів осередку. Бенкет відкрила голова Осередку подруга Марійка Шах-Корда. Юнацтво під час виступу зачарувало всіх присутніх своїм співом. У залі були присутні представники федерального, провінційного та міського урядів. Письмові та усні привіти доповнили програму. Надзвичайно гарною несподіванкою був привіт, який склав голова Київського Осередку друг Павло Євтушок, і подарував господарям свята книжки про патрона осередку. Програму довершили видатна канадська гумористка, колишня сумівка Люба Ґой, яка своїми жартами додала веселого настрою всім. Після програми почалася забава під мелодійні звуки відомої української оркестри «Зірка».

Неділя, 3-го травня 2009 року

Служба Божа в церкві св. Кирила й Мефодія,
де правив Службу Божу отець-капелан Богдан Чолій


Як бути добрим ментором - Гарі Несмашний – Канада

Ця конференція дала нагоду виховникам із різних сторін світу зійтися, запізнатися, спілкуватися, обмінюватися думками та досвідом. Ми мали нагоду навчитися один від одного та нав’язати контакти з сумівцями з цілого світу. Дуже цікаві розмови були про роботу дружинників, яку представив друг Степан Дума, референт дружинників при Світовій Управі СУМ. Всіх захопила дуже цікава доповідь подруги Юлії Солов’янчик-Євтушок про вишкільні семінари, які проводяться в Україні. Кожний доповідач представив свою тему професійно та помірковано, а виховні матеріали, що роздали всім, свідчать про професійність та знання, досвід і посвяту доповідачів, які приготували свої сесії. Одна сесія, яку представив друг Андрій Несмачний, захопила уяву і зацікавила всіх тим, що сама тема сесії та спосіб її представлення зовсім відрізнялися від інших. Заохочуємо виховників користуватися з цими матеріалами та ділитися з тими виховниками, які не змогли брати участь у Світовій Конференції. Ми зрозуміли, що маємо дуже багато виховних матеріалів із різних джерел та маємо творчих і відданих виховників в СУМ. Праця над собою ніколи не кінчається, і ми мусимо постійно удосконалювати себе і свої виховні матеріали та методи. Учасники зауважили, що не всі знаходяться на одному рівні і не всі користуються тими матеріалами, що були підготовані іншими. Маємо надію, що завдяки таким конференціям та вишкільним заходам виховники присвятять час, щоб глибше зрозуміти зміст тих матеріалів та пристосувати їх до обставин своєї праці. Сподіваємося, що конференція була корисною. Складаємо Осередку Сейнт Кетеринс сердечну подяку за таку щиру гостинність та вітаємо з нагоди 60-річчя виховної праці на своєму терені.


ПРОГРАМА СВІТОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ВИХОВНИКІВ

П’ятниця, 1-го травня 2009 року
2:00 - 3:30 Реєстрація і Ярмарок (кожний терен готує відповідну кількість примірників виховних матеріалів або зразок програми старшого юнацтва з підготовки до ступеня дружинника або з вишкільних таборів / вишкільних семінарів).
3:30 Відкриття і знайомство.
Звіти теренів
Запити й дискусія
6:00 - 6:30 Перекуска
Точка Світової референтури дружинників: Як втримати дружинників активними при своїх осередках і теренах (друг Степан Дума –Австралія –Референт дружинників Світової Управи)
Спільна знимка
8:30 Товариська зустріч

Субота, 2-го травня 2009 року
8:00 - 9:00 Сніданок
9:00

  • Практичні поради – програма суменят – (подр. Христя Бігун – Америка)
  • Практичні поради – програма молодшого юнацтва – (подр. Ірка Шмігельська – Канада)
  • Практричні поради – програма старшого юнацтва- ( подр. Соня Б'єнь – Канада)
1:30 - 2:30 Обід
Практичні поради – духовні/релігійні теми під час сумівських занять – (друг Андрій Несмашний – Німеччина)
6:00 Бенкет з нагоди 60-ліття Осередку

Неділя, 3-го травня 2009 року
8:30 - 10:00 Служба Божа
10:00 - 10:45 Сніданок
10:45 Практичні поради щодо вишкільних семінарів (подр. Юлія Євтушок, Україна)
11:45 Як бути позитивним ментором – (друг Гарі Несмашний – Канада)
12:45 - 1:30 Обід

  • Мова – практичні поради, як покращити рівень мови
  • Як будемо адаптувати і впроваджувати ці нові ідеї по теренах
3:30 Закриття. Що вдалося? Що потрібно покращити?

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.