CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Супер-Сумівці!

Супер-Сумівець
Евген Чолій

Колишній Голова Світової Управи СУМ одержав Медаль Золотого Ювілею Королеви

Вінніпеґ – Президент Конґресу Українців Канади (КУК) Евген Чолій одержав Медаль Золотого Ювілею Королеви від дост. сенатора А. Рейнел Андрейчук. Цю нагороду з нагоди 50-ліття коронації королеви Єлисавети ІІ надається особам, які зробили вагомий внесок в розвиток Канади, своєї громади або для своїх співгромадян.

Прийнятий до Палати Адвокатів Квебеку в 1982 р., Евген Чолій у 1991 став партнером в одній з найбільших адвокатських фірм у Квебеку, Дежарден Дюшарм Стейн Мона, яка має понад 130 адвокатів у своїх представництвах в Монтреалі та у місті Квебеку. Від лютого 2003 р. є членом Ради Директорів цієї фірми. Він спеціялізується на комерційних судових справах і банкрутствах та виступає перед Вищим Судом й Апеляційним Судом Квебеку та перед Верховним Судом Канади. Дежарден Дюшарм Стейн Мона є виключним членом з Квебеку у Lex Mundi, міжнародної асоціяції, яка начисляє 15,000 адвокатів, які працюють у 475 представництвах в 100 країнах.

Очолював Відділ КУК у Монтреалі (1994-99), а від 1998 є президентом Централі КУК. Протягм останніх п’яти років, як президент Централі КУК відвідав українців Канади по цілій країні, підготував ряд офіційних заяв КУК, спілкувався з канадськими й українськими міністрами та Queen's Golden Jubilee Medal виступав перед Постійними Парламентарними Комісіями, щоб висловити думку української канадської спільноти у різних важливих справах. Від 1999 є членом Ради Президентів Канадської Етнокультурної Ради, яка є коаліцією 32 етнічних конґресів у Канаді. Ця рада на пропозицію Евгена Чолія 28 червня 2003 р. схвалила резолюцію, яка визнала ґеноцидом голодомор 1932-33 рр. в Україні.

Від 1993 є членом Управи Світового Конґресу Українців (СКУ). Очолював Конференцію Українських Молодечих Організацій при СКУ (1993-98). Був ведучим VIII Конґресу СКУ, що відбувся від 18 до 21 серпня 2003 у Києві, де був обраний першим заступником президента СКУ. Від 1999 р. він також є членом Української Всесвітньої Координаційної Ради.

Очолював Світову Управу Спілки Української Молоді (1992-96), Крайову Управу СУМ Канади (1989-92) та Управу Осередку СУМ у Монтреалі (1983-89). За його головування у Світовій Управі, СУМ відновила свою діяльність в Україні.

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.