CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
20 листопада 2007р.

ЗВЕРНЕННЯ
Світової Управи Спілки Української Молоді
До:    Крайових Управ СУМ,
  Всіх сумівців світу

Цього року українці по цілому світі відзначають 75-ту трагічну річницю Великого Голоду 1932-1933 років - Голодомор. Голодомор охопив значну частину України і був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а наслідком цілеспрямованого застосованого тоталітарною владою терору голодом, тобто геноцидом. І все це було сплановано з однією ціллю – якщо не знищити, то поставити на коліна волелюбну націю. Ця величезна трагедія, під час якої загинуло 7-10 мільйонів невинних українців, вчинена режимом Сталіна у Москві.

Історичний факт Голодомору 1932-1933 років в Україні визнали близько 70 країн світу, у тому числі парламенти 13 країн визнали його актом геноциду (США, Канади, Естонії, Аргентини, Австралії, Італії, Угорщини, Литви, Грузії, Польщі, Парагваю, Перу, України). Своє ставлення до цієї трагедії висловили у 2003 році також Іоанн Павло II та Генеральний директор ЮНЕСКО К.Мацуура.

Нерідко ми згадуємо про сам факт голоду 1932-1933 років, про його призвідників, але не в стані осягнути жаху, перед яким лице-в-лице опинився пересічний українець, з хати якого вимели останню зернину, село якого оточене кільцем вартових, діти якого просять їсти...

Закликаємо Крайовi Управи СУМ й сумівців усього світу у 75-ту річницю Великого Голоду вшанувати пам’ять жертв Голодомору молитвою, відправами, походами, добрими справами. Пропонуємо Вам осібно чи зорганізовано прилучитись до акції „Сопричастя”, яку ініціює КУ СУМ в Україні, на знак духовної єдності з тими поколіннями українців, які постраждали в часи Великого Голоду та терору. Акція „Сопричастя” включає 33 години Посту, спільні молитви та виконання доброго діла.

Кожний, хто погодився взяти участь в цій акції, бере на себе добровільне зобов’язання суворого посту, без вживання страви, впродовж 33 годин (з 7:00 год. 23 листопада 2007 року до 16:00 год. 24 листопада 2007 року). Це буде своєрідною особистою жертвою кожного з нас на помин душі невинно загиблих від голоду 33 року. Дуже важливо аби ця жертва була свідомою, а не механічною.

До участі в цьому заході запрошуються виключно особи, які досягли 18-ти річного віку і не мають медичних протипоказань щодо такого добровільного голодування.

В 16 годині, 24 листопада 2007р., учасники акції духовно єднаються в спільній молитві за упокій душ невинно вбитих та померлих від голоду.

Впродовж 33 годин участі в акції кожний її учасник може зробити добре діло, метою якого є допомога ближньому, який перебуває у потребі. Це може бути милостиня, пожертва на сиротинець тощо. Кожний самостійно вибирає, яке добре діло він може зробити і куди його спрямувати.

Рівночасно відгукаємось на заклик Президента України 24 листопада запалити у наших вікнах свічки пам’яті за жертвами Голодомору.

Наш обов’язок – зберегти й гідно вшануваути пам’ять про невинні жертви Голодомору й зробити все можливе, щоб ці трагічні сторінки історії ніколи не були забуті.

Україна пам’ятає - Світ визнає!

Честь України – Готов Боронити!

  Мирослава Підгірна   Неля Лавріненко
 Голова   Ґенеральний Секретар

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.