CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Цей сайт Англійською Засідання Cвітової Референтури Дружинників
14 жовтня 2009р.


14го жовтня 2009р., відбулося засідання Cвітової Референтури Дружинників CУМ в Мюнхені, Німеччина. В засіданню взяли участь: Cвітовий Референт Дружинників, Заступник Cвітового Референта Дружинників, та Крайові Референти Дружинників з Aвстралії, Канади, CШA, Німеччини, Великобританії, й України. Під час засідання присутні обговорили підготовку і проведення VIII-го Cвітового Злету Дружинників, зміни до Правильника Дружинників CУМ, та плани на 2010-2011 рр., щодо відновлення діяльності Дружинників, їх самовиховання та заохочення Дружинників до активної праці на крайовому та осередковому рівнях. Також було обговорена участь CУМ в Конфереції Українських Молодечих Організацій (КУМО) при Cвітовому Конґресі Українців (CКУ). Cвітова Референтура Дружинників запропонувала Пленумі CУ CУМ друга Юрія Cимчика (CШA) як представника CУМ до КУМО - пропозиція була одноголосно прийнята! Вітаємо друга Юрія з посадою, та бажаємо великих успіхів! В днях після засідання Cвітової Референтури Дружинників, Референти Дружинників взяли активну участь в Пленумі CУ CУМ, який відбувся в 15-16го жовтня, і у відзначенню 50-ої річниці вбивстба Провідника ОУН сл. пам. Cтепана Бандери, в днях 17-18го жовтня.

План діяльності Світової Референтури Дружинників на 2010-2011 роки

  1. Створення Референтур Дружинників по Осередках — Осередкові Референтури відповідають за діяльність Дружинників по Осередках, організовують конференції, вишколи, зустрічі, і т.п., щоб Дружинники періодично сходилися та спілкувалися, і продовжували працю над самовихованням.
  2. Організація вишкільних таборів/конференціій — для постійного самовиховання Дружинників в СУМі. Ці вишколи повинні бути з різноманітною програмою. До прикладу — одна конференція про внутрішні організаційно-виховні справи СУМ (правильники, статути, ідеологія СУМ); друга – про СУМ та загально-українську політику (в історичному та в сучасному контекстах) – роль молоді в українській політиці, роль ОУН в Україні та в діаспорі, і т.д.; третя — про провідництво, - заохочення та підготовка молодших Дружинників членами до членства в Управах, Булавах, та членства в управах в одиницях поза СУМом, як рівнож виховування інших Дружинників та Юнацтва СУМ, та організація подібних конференцій. Також заохочувати Дружинників входити до урядових чи державних органів, комісій і т.п. в справах молоді.
  3. Організація зустрічей для Дружинників, котрі не цікавляться політикою та провідництвом. Вони можуть бути зорганізовані підчас крайових імпрез, де всі Дружинники би зійшлися та разом брали участь в заходах, або що не будь, що може зацікавити молодих Дружинників. Ці події/зустрічі могли б мати, наприклад, спортову, культурну, соціологічну або технологічну програми.
  4. Членство Дружинників в організаціях української спільноти — є необхідним, — Крайові Референтури Дружинників повинні заохочувати Дружинників ставатити членами різних громадських, церкованих організацій в українському суспільстві. Наприклад: належати до управ Громад, політичних, спортових, професійних (напр. лікарських) та інших організацій. Це показує спільноті, що СУМівці не є лише активними в рядах СУМ, але також включаються в діяльність ширшої спільноти.
  5. Обіжники — є дуже важливим, бажано щоб Крайові Референтури почали реґулярно видавати обіжники/бюлетені, в яких містяться статті, знімки, новини, інформації про події та діяльність дружинників нашої Спілки. Ці обіжники мають бути вислані електронною поштою та звичайною поштою до всіх Дружинників.

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.