CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Цей сайт Англійською «Комп'ютери для молоді»

квітень 2002р.

Computers for Youth

Надія у світі сучасних технологій
Вже понад рік у Спілці Української Молоді діє спеціальна програма СУМнету «Комп'ютери для молоді». Завдяки їй багато осередків у Північній Америці та Україні вже отримали понад 50 комп’ютерів для своєї роботи, і, що дуже важливо, разом з технікою отримали надію не загубитися у світі сучасних технологій та підтримку від своїх друзів-сумівців, що піклуються про наш рух в майбутнє у фарватері світового прогресу.

Українська Крайова Управа завжди тісно співпрацювала з СУМнетом, допомагаючи мовною редакцією сторінок, перекладами і наповнюючи сайт повноцінним змістом. Така робота стала можливою саме завдяки програмі «Комп'ютери для молоді». За схемою передачі вживаних машин в Україну надійшло вже 8 портативних та 5 настільних комп'ютерів, що продовжили своє життя і роботу в осередках, а також багато запасних частин, які подовжують життя техніки та покращують її характеристики. З їхньою допомогою сумівці отримали можливість покращити роботу своїх місцевих канцелярій, а також почали створювати осередкові веб-сторінки. Зараз уже троє осередків - Київський, Львівський та Тернопільський мають свої предстаництва у глобальній мережі.

Під цю пору техніка, що вже надійшла за програмою «Комп'ютери для молоді» призначена Президією КУ СУМ в Україні для використання у Київській канцелярії Крайової Управи,

Богдан Бень у львівському осередку
перевіряє найновійші комп'ютери.
Львівському, Калуському, Дніпропетровському та Тельманівському (Донецької області)
осередках СУМ в Україні.

Днями відбулася Друга Крайова Конференція СУМнету в Україні, яка дає всі підстави очікувати збільшення наших лав у віртуальному світі. На Конференцію прибули предстаники з 8-ми осередків і деякі з них почали будувати нові осередкові сайти безпосередньо на Конференції. Сподіваємося, що ближчим часом з'являться місцеві сайти Івано-Франківського, Хмельницького і Тельманівського осередків, а також перший в Україні ройовий сайт юнаків з Київського осередку!

Протягом першого року існування програми «Комп'ютери для молоді» ряд осередків в США зверталися безпосередньо до СУМнету з проханням отримати комп'ютери для використання в канцеляріях та для занять з юнацтвом. На сьогоднішній день дев'ять осередків (Балтимор, Бінґгамтон, Гартфорд, Ґошен, Ірвінґтон, Міннеаполіс, Нью-Йорк, Пассейк, Чікаґо) в США отримали по одному або по два комп'ютери. Чотири комп'ютери призначені сумівській оселі і таборам в Елленвілі. Ще чотири використовують члени Крайової Управи та Крайової Виховної Ради в США, а двома машинами користується сумівський Фонд Медичної Допомоги Україні.

У квітні 2002 року відбулася Конференція веб-майстрів Канади і США, після якої делеґатами з Канади передано кілька комп'ютерів для використання в канадійських осередках. Першим осередком, що отримав допомогу за програмою "Комп'ютери для молоді" є нещодавно заснований сумівський осередок в Оттаві, а незабаром планується передати додаткові машини для інших осередків на терені Канади, які виявлять зацікавлення.

За те, що ця комп’ютерна програма активно і повноцінно працює варто дякувати в першу чергу людям, завдяки яким все це відбувається. Друзям Павлові Фіґолю, Юрію Стецкові та Андрієві Бігунові, що своїми руками доводять ці комп’ютери до пристойного робочого стану, а також другові Володимиру Вирсті, Злученому Українсько-Американському Допомоговому Комітетові (ЗУАДК), та окремим особам які допомагали перевезти всю цю техніку через океан. Дуже хочеться подякувати також і тій фірмі, яка жертувує нам багато комп’ютерів (дотепер - понад 80). Але її керівництво настільки скромне, що просило не публікувати її назви.

Програма «Комп'ютери для молоді» продовжує розвиватися, тому СУМнет запрошує до співпраці всіх зацікавлених. Якщо ви маєте можливість дістати для цієї програми машини 266 MHz і швидші, Пентіум ІІ або кращі, просимо контактувати за адресою ComputersForYouth@cym.org. Якщо осередки хочуть отримати машини, вони також можуть звертатися за тією ж адресою, бо щойно ми отримали додаткові машини.

Читайте про початки програми «Комп'ютери для молоді»...


- Вадим Карп'як (Київ)
Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.