CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Цей сайт Англійською Сумівці поїдуть в Антарктиду!
1-го квітня 2006 р.

Не багато націй можуть похвалитися тим, що мають свої постійні поселення в Антарктиді. Кілька років тому, після проголошення Незалежності України, наша держава отримала в подарунок від Великої Британії антарктичну дослідницьку станцію "Фарадей". Тепер ця станція називається "Вернадський" і на ній працюють відважні науковці, які ведуть важливу роботу, щоб дослідити нашу планету, її клімат та вплив людини на життя Землі. На українській станції в Антарктиді перебуває сумівець Василь Дубко з Київського осередку. Час від часу ми дістаємо від нього вістки про українське життя на шостому континенті. Друг Василь досліджує процеси танення льоду та є фахівцем з геології материків. Нещодавно, коли відкололася від берега велика брила льоду вагою в 100 тисяч тон, це спричинило рух льоду і у віддаленій від берега частині материка. Досліджуючи новоутворені розлами, Василь Добко виявив досі невідому в Антарктиді височину. За правом першовідкривача, він вирішив назвати цю височину ім'ям засновника СУМ Миколи Павлушкова.

Спілка Української Молоді отримала запрошення від українських дослідників Південного полюсу відвідати станцію "Вернадський" у серпні цього року - щороку з Борисполя туди летить літак, який везе продукти, наукову техніку та листи. Діловий комітет Злету вирішив за прикладом Римського Злету 1988 року відрядити частину учасників зі спеціальною місією. Можемо таким чином на три дні вислати на Південний полюс десять осіб. Літак вилітає 20-го, а повертається 23-го серпня.

У програмі візиту: зустріч з українськими полярниками, урочиста збірка і підняття прапора над нововідкритою вершиною, катання на снігових мотоциклах, прогулянка на айсберг та фотографування з пінґвінами, барбекю; сумівці під час перебування на станції допоможуть науковцям робити метеорологічні заміри.

Для участі у місії відвідання антарктичної станції просимо зголоситися бажаючих учасників Світового Злету. Для цього необхідно зісканувати і вислати на адресу worldzlet@cym.org копію паспорта претендента; копію медичної довідки про стан здоров'я; фотографію для візи у форматі JPG розміром 3,5 х 4,5 см.

Зголошення приймаються до 30 квітня за адресою svitovyjzlet@cym.org.

Всі кошти подорожі включені у таборову вкладку учасника.

Учасники цієї місії повинні мати теплий одяг: кожух, повстяки (валянки), шапку, рукавиці, вовняні шкарпетки та шалик; спальний мішок, що витримує мороз до 42 градусів за Цельсієм.

Увага! З огляду на спеціальний режим захисту тваринного світу Антарктиди, всі відвідувачі континенту мають мати прививки від пташиного грипу для запобігання епідемії цієї хвороби серед пінґвінів.

Якщо зголошених буде більше, як 10, ДК СЗ візьме до уваги швидкість зголошення та подання необхідних документів для оформлення візи у Генеральному консуляті Антарктиди в Україні.

  • Відвідайте офіційний сайт Вернадського

  • Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
    Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
    Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

    Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.