CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Цей сайт Англійською Новий Сумівський Однострій
1-го квітня 2006р.

Протягом останніх років СУМ зіткнувся з кризою, яка з кожним роком стає все помітнішою – зменшення нашого запасу одностроїв. Сьогодні стало складно, а подекуди і неможливо, отримати однострій, чи якийсь його елемент, а тому сумівці у більшості осередків передають свої однострої у спадок молодшому членству. З часу останнього Світового Конгресу Світова Управа намагалася вирішити це болюче питання. Нещодавно була підписана угода з канадським виробником одягу на пошиття кількох тисяч сорочок, спідниць та штанів, але після того як осередки кількох країн почали нарікати на надто високу ціну, канадський контракт був скасований, а тому почалися пошуки нового, дешевшого вирішення проблеми.

Цього місяця Світовою Управою було ухвалено новий проект, який допоможе вирішити проблему нестачі одностроїв. Ситуація виглядає таким чином: на початку 2005-го року новий уряд Віктора Ющенка почав активну боротьбу з контрабандою через українські порти. У зв’язку з цим були проінспектовані склади морських портів і серед різних знахідок це дало і один несподіваний результат. Він полягає у тому, що було виявлено схованку Одесі, де в таємному місці було знайдено 50 тисяч одностроїв українського флоту, датованих 1918-тим роком. Антикварні однострої перебувають у на диво чудовому стані, не дивлячись на те, що пролежали замкненими багато десятиліть.

Український уряд вистав знахідку на продаж, за ціною 10 гривень (приблизно $2) за один повний комплект, за умови купівлі більше ніж тисяча штук. Зважаючи на необхідність невеликого ремонту, як, наприклад, заміна деяких ґудзиків, чи усунення морських відзнак, максимальна ціна такого комплекту становитиме приблизно $3 за комплект.

Світова Управа уклала контракт з Портовою адміністрацією на купівлю 5 000 цих одностроїв, які у серпні цього року будуть відвантажені в Торонто (де розташована Управа СУМ в Канаді) і стануть організаційним вбранням нового покоління сумівців. З Канади вони будуть поширюватися в осередках усього світу. Мирослава Підгірна зібрала у лютому представників всіх Крайових Управ аби ухвалити обов'язкову в цьому випадку зміну кольору одностроїв, їхню форму і внести необхідні поправки до Правильника Юнацтва, нова редакція якого буде надрукована до закінчення цього року. Беручи до уваги вартість доставки та переробки уніформи, слід орієнтуватися на кінцеву ціну однострою приблизно на рівні $8 - $10 за комплект. Готові однострої будуть доставлені в осередки на початку вересня (найпізніше у листопаді в Австралію, що пов’язано з проблемами митниці). Замовлення приймаються до 30 квітня. Всі запити просимо надсилати за адресою odnostroji@cym.org.



Сьогоднішний сумівський однострій. Вже не на довго.

 

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.